Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21, 2015

ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ


1. Μεταμοντέρνα ξεκαρδιστικό

H παρωδία του «Hello» του Λάιονελ Ρίτσι είναι το πιο αστείο βίντεο της χρονιάς

H παρωδία του «Hello» του Λάιονελ Ρίτσι είναι το πιο αστείο βίντεο της χρονιάς
O Τζίμι Φάλον και ο Λάιονελ Ρίτσι στη διασκευή-παρωδία του Hello  

Νέα Υόρκη
Οι σημερινοί τριαντάρηδες και σαραντάρηδες όχι απλώς το ξέρουν, αλλά ίσως και να το έχουν χορέψει σε κάποιο από τα σχολικά πάρτι της δεκαετίας του 1980.
Το Hello του Λάιονελ Ρίτσι δεν είναι απλώς ένα από τα πιο γνωστά «μπλουζ» κομμάτια των ‘80s, αλλά επίσης κι ένα από τα ελάχιστα που ακούγονται μέχρι σήμερα με την ίδια (ίσως και μεγαλύτερη) συχνότητα από τα διάφορα ραδιόφωνα.
Η μουσική υστεροφημία του τραγουδιού οφείλεται κατά πρώτον στο ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα δείγματα ερωτικής μπαλάντας της εποχής εκείνης, με όλη τη σοβαροφάνεια και την τεχνικολόρ εικονογραφία της εποχής, αλλά κι ένα θρυλικό βιντεοκλίπ να το συνοδεύει.
Αλλά κι επίσης στο γεγονός πως ο δημιουργός του, ο Λάιονελ Ρίτσι, ουδέποτε το πήρε… πολύ στα σοβαρά, δεχόμενος μέχρι και παρωδίες σε ένα από τα πιο εμπορικά και γνωστά του τραγούδια.
Ο κωμικός Τζίμι Φάλον, που όπως έχει πει είναι και ο ίδιος «παιδί της δεκαετίας του 1980», αποφάσισε να κάνει μια διασκευή-παρωδία στο Hello με τη συμμετοχή μάλιστα του ίδιου του Ρίτσι, ο οποίος αυτοσαρκάζεται.
Το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό, σε σημείο που ο Φάλον και ο Ρίτσι σε κάποιο σημείο δεν αντέχουν και παρά λίγο να βάλουν τα γέλια, αλλά τελικά συγκρατούνται.
 ΠΗΓΗ: in.gr
Δείτε:
************************************

Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer - Ποια είναι τα 10 χαρακτηριστικά της άνοιας - Media
2. Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer-
*********************** 
3.
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB

«Όποιος λαβώνει με απόσχιση πεθαίνει στις εκλογές», σχολιάζει ο Ρέντσι «φωτογραφίζοντας» τον Λαφαζάνη

«Όποιος λαβώνει με απόσχιση πεθαίνει στις εκλογές», σχολιάζει ο Ρέντσι «φωτογραφίζοντας» τον Λαφαζάνη - Media

Στις ελληνικές εκλογές αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την συνεδρίαση της διεύθυνσης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ρώμη.
Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε:
«Η σχέση ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Δημοκρατία. Η Ελλάδα συμβολίζει αυτό ακριβώς. Δεν έγιναν σημαντικές συνεδριάσεις του κόμματός μας μετά την νύχτα εκείνη κατά την οποία η συζήτηση για την Ελλάδα προσέλαβε πραγματικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Στις 8 το πρωί επετεύχθη μια συμφωνία, επί της οποίας, στην συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την δύναμη και το θάρρος να πάει σε εκλογές και να ζητήσει την συναίνεση του λαού του. Δεν αναφέρομαι, προς το παρόν, στην συζήτηση πολιτικής φύσης σχετικά με το τι είναι η αριστερά, αν κέρδισε η εξτρεμιστική ή η ανανεωτική Αριστερά. Περιορίζομαι στο να διαπιστώσω ότι οι αποσχίσεις λειτουργούν πολύ ως απειλή, αλλά κάπως λιγότερο στην φάση των εκλογών.
Όποιος λαβώνει με απόσχιση, πεθαίνει στις εκλογές. Και αυτόν τον Βαρουφάκη, για να χρησιμοποιήσω, ας πούμε, τεχνικό όρο, τον ξεφορτωθήκαμε. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι αν στην σημερινή Ευρώπη υπάρχει ή δεν υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην δημοκρατία -στις μορφές κυβέρνησης του δήμου- και στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Αλλά και στους κανονισμούς, τους νόμους, τις οδηγίες που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι η συζήτηση γύρω από την Ελλάδα και είναι ένα θέμα που αφορά την Δημοκρατία μας και την αντίληψή μας για την Δημοκρατίας μας.»
************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ελληνική εξωτερική πολιτική: απαιτείται καλά σχεδιασμένη στρατηγική και όχι απλώς κινήσεις τακτικής

  Τα γεωπολιτικά ρήγματα που προκαλεί η Τουρκία και η ελληνική πλάνη Του Σωτήρη Σιδέρη   omegapr...