Παρασκευή, Αυγούστου 28, 2015

Αντί καρκίνο, έργα Τέχνης

Η Γερμανία εγκαθιστά Αυτόματους  Πωλητές Τέχνης στα μηχανήματα που πουλούσαν  τσιγάρα Η απόδοση του τι είναι η τέχνη μηχάνημα αυτόματης πώλησης θα μπορούσε να μοιάζει. Φωτογραφία: Augsburger Allgemeine
 
Φωτογραφία: Augsburger Allgemeine
Η μικρή πόλη της Βαυαρίας Landsberg, που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα δυτικά του Μονάχου, μπαίνει στα πρωτοσέλιδα με μια νέα πρωτοβουλία που σχεδιάζει να μετατρέψει τα μηχανήματα  αυτόματης πώλησης τσιγάρων σε μικροσκοπικά  καταστήματα τέχνης .
Φαίνεται δύσκολο να φανταστεί κανείς σήμερα, αλλά μέχρι μόλις πριν από λίγα χρόνια  τα μηχανήματα αυτά ήταν προσβάσιμα σε οποιονδήποτε  ήθελε να αγοράσει τσιγάρα .  
Καθώς   ίσχυσαν νέοι  περιορισμοί  σχετικά με την ηλικία των καπνιστών, αυτά τα μηχανήματα  ή έπρεπε να αποσυρθούν ή έπρεπε να μετατραπούν σε κάτι άλλο.
Από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί το πρώτο μηχάνημα αυτόματης πώλησης τέχνη , στις 5 Σεπτεμβρίου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να αγοράζουν αυθεντικά αριθμημένα και υπογεγραμμένα έργα για μόνο 5 €, επί  είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.
Η Augsburger Allgemeine αναφέρει  ότι οι αγοραστές τέχνης μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε  έξι διαφορετικά έργα και η επιλογή θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε τρεις μήνες. Ο πρώτος γύρος περιλαμβάνει κομμάτια από καλλιτέχνες της  περιοχής που διακρίθηκαν σε κάποιο διαγωνισμό.
Η ειδυλλιακή πόλη της Βαυαρίας είναι απροσδόκητα στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας τέχνης. Φωτογραφία: holidaycheck.com
Η ειδυλλιακή πόλη της Βαυαρίας είναι απροσδόκητα στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας της τέχνης.
Φωτογραφία: holidaycheck.com
 
Το πρόγραμμα επιδιώκει να δώσει στους ανερχόμενους  περιφερειακούς καλλιτέχνες μια πλατφόρμα από την οποία να εμφανίζονται  και να πωλούν τα έργα τους. Παράλληλα, στοχεύει επίσης να εισαγάγει την τέχνη σε ένα νέο κοινό που μπορεί να αισθάνεται φόβο επισκεπτόμενο  γκαλερί ή μουσεία.
Αρκετές πόλεις στη Γερμανία έχουν πειραματιστεί με παρόμοια μηχανήματα αυτόματης πώλησης για τα πολιτιστικά αγαθά. Η ιδέα εφαρμόστηκε σε  χαμηλού κόστους μηχανήματα αυτόματης πώλησης βιβλίων που έχουν εγκατασταθεί  σε δημόσιους χώρους της Γερμανίας, για να  να καταστήσουν τη λογοτεχνία πιο εύκολα προσβάσιμη και να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να διαβάζουν.

Απόδοση από τα αγγλικά: Gerontakos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Οι διαβολογυναίκες" (1955): ένα από τα καλύτερα αστυνομικά ψυχολογικά θρίλερ όλων των εποχών

ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΓΥΝΑΙΚΕΣ    Γαλλία, 1955, Ασπρόμαυρη Παραγωγή: Ανρί-Ζορζ Κλουζό, Λουί Ντε Μασίρ Σκηνοθεσία: Ανρί-Ζορζ Κλουζό Σενάριο: ...