Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018

  Μητσοτάκης , ο Ρομπέν των σκαφών!

Αυτή η αλλαγή καιρού μας έχει διαλύσει. Εκεί που χαλαρώνεις κάτω από τον καυτό ήλιο, σου τραβάει ένα χαλάζι λες και σου πετάνε πέτρες στο κεφάλι. Ο καιρός αυτός λέγεται «Καλογρίδη», άλλα άντ’ άλλων δηλαδή, η οποία Καλογρίδη άρπαξε κάτι μπαλόνια και βγήκες σους δρόμους σε ημίτρελη κατάσταση και φώναζε «έχω γενέθλια, έχω γενέθλια». Τώρα μου ‘ρχεται μια βαριά φράση να πω, αλλά άντε να μην με πουν ανάγωγο και πάλι. Το έχει κάψει η μαντάμ και βρήκε και το άλλο το γεροκούτσουρο και θα καούν μαζί στις μέρες της βλακείας που διανύουμε.
Κατά τα άλλα, τα γνωστά ψώνια άρχισαν να μαζεύονται στη Μύκονο, κώλοι πηγαινοέρχονται στα σοκάκια απεγνωσμένοι μπας και κάνουν καμιά καριέρα, ενώ οι πλούσιοι με τα σκάφη περιμένουν να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να ορμήξουν όπως το παλιό καλό καιρό, ν’ ανοίξουν σαμπάνιες χωρίς ενοχές.
Εκεί έπρεπε να είναι ο Μητσοτάκης, ο Ρομπέν των σκαφών! Να δουλεύουν χωρίς 8ωρο οι εργαζόμενοι όλη μέρα, να παίρνουν τα @ρχίδι@ μου μισθό και όταν έρθει η ώρα των συντάξεων κομμένες. Έτσι είναι αν έχεις γεννηθεί μέσα στα πλούτη, στα εκατομμύρια. Πού να καταλάβεις;
Τώρα η αλήθεια να λέγεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μόδα τη φτώχεια. Όποιος βγάζει λεφτά, κλειδώνεται σπίτι του και τρώει αστακούς κρυφά. Έχει περάσει η καλοπέραση στην παρανομία. Αλλά όποιος κόψει τη χαρά του Έλληνα, αργά ή γρήγορα θα το βρει μπροστά του.
Υ.Γ.1: Πήγε εκεί έξω ο Μητσοτάκης και ζήτησε από τη Μέρκελ να κόψει τις συντάξεις των Ελλήνων για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αδίστακτος. Δεν του φτάνουν τόσα χρόνια εξουσίας αυτουνού και της οικογένειάς του, θέλει κι άλλο. Και «τόλμησε» ο Μοσκοβισί να πει ότι οι συντάξεις μπορεί να μην κοπούν και ξαμόλησε τα ντόπερμαν του ΣΚΑΪ και τον βρίζανε. Είναι πέρα για πέρα σαφές. Ο Μητσοτάκης θέλει κομμένες συντάξεις και ο ΣΚΑΪ επιθυμεί να ξεπτέφτουν κι άλλο οι άνθρωποι. Να μην σώσουμε ποτέ. Η ντροπή έχει ξεπεράσει όλα τα όρια στο κανάλι αυτό. Αυτό δεν είναι πια προπαγάνδα, είναι ευθεία επίθεση στα συμφέροντα του ελληνικού λαού, του μέσου ανθρώπου, του συνταξιούχου.
Υ.Γ.2: Η Μαρία Σπυράκη χάθηκε. Να’ ανησυχώ; Μήπως αντιμίλησε στον Άδωνη;
Υ.Γ.3: Ε, δημοσιογράφοι, τα μάθετε ότι οι ευρωβουλευτές Νεοδημοκράτες μαζί με τους Χρυσαυγίτες ψήφισαν την κατάργηση του 8ωρου; Γαργάρα;;; Γαμώ την αντικειμενικότητά σας. Και όπως δεν λέει η διαφήμιση, ΣΚΑΪ ειδικότητα ή απόκρυψη.
Υ.Γ.4: Ο Κυριάκος, ο αυτοδημιούργητος και αλάθητος είπε ότι το nationality σημαίνει στα ελληνικά εθνότητα και όχι ιθαγένεια. Κι ας το μάθει ο Τσίπρας που τελείωσε μόνο Πολυτεχνείο στην Ελλάδα. Ξεκίνησαν να τυπώνονται τα νέα λεξικά και ενημερώνονται οι πάντες. Τα αγγλικά του Κούλη έρχονται να σπρώξουν στον κάλαθο των αχρήστων τα αγγλικά που ξέρουμε. Ας ανοίξει δικό του φροντιστήριο. Φροντιστήριο αγγλικών «ο αυτοδημιούργητος Κούλης».
Υ.Γ.5: Είδα τους Ιάπωνες – και τους Σενεγαλέζους για να μην είμαι άδικος – φιλάθλους να μαζεύουν τα σκουπίδια από τις κερκίδες στα γήπεδα του Μουντιάλ και μελαγχόλησα. Ακολούθησαν και οι παίκτες της εθνικής ομάδας της χώρας του «ανατέλλοντος ηλίου». Αποκλείστηκαν από το Βέλγιο με ανατροπή και γκολ στο τέλος και αυτοί, παρά την μεγάλη τους πίκρα, άφησαν λαμπίκο τα αποδυτήρια τους, γράφοντας και «ευχαριστώ» στα ρώσικα με μήνυμά τους προς τους διοργανωτές. Μελαγχόλησα ακόμα πιο πολύ. Σκέφτηκα πόσο καλύτερα θα ήμασταν σ’ αυτή τη χώρα, εάν μοιάζαμε έστω και λίγο στους Ιάπωνες. 
Αλλά εμείς όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε αφήνουμε και 300 κιλά σκουπίδια από πίσω. Φταίνε και οι μανάδες μας, που όπου πηγαίναμε κουβαλούσαμε 200 νάιλον σακούλες με κεφτεδάκια, ντολμαδάκια, σπανακοτυρόπιτες. Είμαστε και λαός που καπνίζουμε και είμαστε και λαός που πιστεύουμε ότι στη ζωή αυτή πρέπει μόνο Αλβανοί, Πακιστανοί και λοιπές υπηκοότητες να μαζεύουν σκουπίδια. Εμείς γεννηθήκαμε για να βρωμίζουμε τους τόπους μας.
Υ.Γ.6: Μια πολύ ελληνίδα γιαγιά στην Καβάλα, έκανε ένα διάλειμμα από τα συλλαλητήρια – που μόνο λίγα δεν είναι – για το Μακεδονικό και πήγε να παρακολουθήσει μια συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.
Η γιαγιά μάλλον δεν είχε πληροφορηθεί καλά για το πρόγραμμα της συναυλίας και δεν περίμενε ότι οι συμμετέχοντες θα τολμήσουν να παίξουν κάτι άλλο εκτός από έλληνες συνθέτες. Όταν λοιπόν άκουσε τη Φιλαρμονική των Κρηνίδων να παίζει Μπαχ, σηκώθηκε όρθια, πλησίασε τον μαέστρο και τον ρώτησε θυμωμένη γιατί δεν παίζει κάποιον έλληνα συνθέτη. Κατά την αποχώρησή της μάλιστα, του έριξε και μια ροχάλα γιατί… έτσι.
Και τα περιστατικά εθνικιστικής έξαρσης δεν σταμάτησαν εκεί. Ένας άλλος πολύ έλληνας θεατής, επιτέθηκε στην παρουσιάστρια για την αναφορά της στην τοποθεσία των Κρηνίδων, Πλατανολεύκες με το τούρκικο της όνομα Καβάκια. Ευτυχώς, η παρουσιάστρια γλίτωσε τη χλέπα…
Υ.Γ.7: Και ετοιμάζω τα μπανιερά μου, που λέτε, να πάω για ένα μαγευτικό διήμερο στη Λούτσα το Σαββατοκύριακο και ένα νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εμφανίζεται  ξαφνικά μπροστά μου. «Μας τα έχει πρήξει ο καιρός, μία ζέστη, μια κρύο, μία καύσωνας, μία καταιγίδα και βροχές», σκέφτομαι από μέσα μου  και με λούζει κρύος ιδρώτας που το Μαράκι θα ξεκινήσει πάλι τη γκρίνια ότι «δεν πάμε πουθενά».
Έχει γεμίσει και το instagram μου με ηλιοκαμένους τύπους και τύπισσες που όλο διακοπάρουν στα νησιά και εγώ ο κακομοίρης ούτε μέχρι τη Λούτσα, στο εξοχικό της θείας, δεν μπορώ να πάω. Αν δω άλλο ένα έκτακτο δελτίο καιρού ακυρώνω άδεια, χωρίζω και το Μαράκι και μένω για πάντα κλεισμένος στο γραφείο, που τουλάχιστον έχει air condition.
Πολύ ανάγωγο το φετινό καλοκαίρι.
Υ.Γ.8: Του την έπεσαν του Πάνου Βλάχου οι δημοσιογράφοι, τρομάρα τους, του lifestyle επειδή έκανε δηλώσεις στην εκπομπή της Καινούργιου με αμερικάνικη προφορά. Πρώτον ο αγαπητός ηθοποιός το έκανε για πλάκα και δεύτερον στην Αμερική βρίσκεται ήδη τρία χρόνια. Και πλάκα δηλαδή να μην έκανε και να του βγήκε μια κάποια προφορά εξηγείται.
H Μανωλίδου είχε πάει σε γαλλική έκθεση, εδώ στην Αθήνα, και βγαίνοντας μιλούσε ελληνικά με γαλλική προφορά, ο Βλάχος σας πείραξε; Το παιδί είναι αστέρι μεγάλο και σωστός άνθρωπος και πολύ ωραίος ηθοποιός.
Υ.Γ.9: Όλων τα βλέμματα στραμμένα στην Ταϊλάνδη, μέσα στη σπηλιά, εκεί που κινδυνεύουν τα μικρά παιδιά. Πόσο συγκινητικό το σημείωμα του μικρού, «πατέρα θα ζήσω και θα έρθω να βοηθήσω ξανά στο μαγαζί». Λόγια απλά που σκίζουν την καρδιά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη σε μια Ελλάδα, που να πούμε την αλήθεια μας, έχουν παραγαϊδουρέψει όλοι και όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...