Δευτέρα, Αυγούστου 03, 2015

Η Νέμεσις περιμένει να τιμωρήσει την Ύβρη, που επί χρόνια δεν σταματήσατε να περιθάλπετε

Περί οψίμων αγροτοφίλων ο λόγος


Μιχάλης Γ. Τριανταφυλλίδης

Μιχάλης Γ. Τριανταφυλλίδης*



 
Η υποκρισία  αυτής της κοινωνίας, η γελοιότητα αυτού του πολιτικού συστήματος, που όλο καταρρέει και όλο πετιέται, ακούγοντας, το «νά τη, να τη πετιέται»  και καταστρέφει, ό τι βρει στο διάβα του, δεν θα μας αφήσουν να αγιάσουμε… Τώρα βρήκανε τους αγρότες, για να παίξουν τις κουμπάρες τις κακιώστρες…
Δεν νομίζω να υπάρχει, σε αυτή τη χώρα, ούτε καν, μωρό παιδί, που δεν γνωρίζει ότι η χώρα μας δεν παράγει τίποτε.
Σε λίγο θα εισάγουμε ακόμη και το ρέψιμο στο τραπέζι,  μετά το φαγητό, γιατί βαριόμαστε να φτιάξουμε, το δικό μας,
Εξαφνα. βγήκαν οι Μανιάτισσες μοιρολογίστρες, να συμπαρασταθούν στην δόλια την αγροτιά, που κινδυνεύει .
Το αιδώς  Αργείοι, δυστυχώς δεν περιέχει, την ένταση που απαιτείται, για να ουρλιάξεις, μέχρι να βγουν τα σωθικά σου, το φτάνει πια η γελοιοποίηση της κοινωνίας ολόκληρης.
Στα τελευταία τρία Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, δαπανήθηκαν περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια ευρώ, για τον αγροτικό τομέα.
Αυτά όλα, σε τσέπες πήγανε. Και στους δρόμους κυκλοφορούν με την μορφή ΝΑΒΑΡΑ και ΚΑΓΙΕΝ, στη Λάρισα φτάσανε να γίνουν εμπορικά κέντρα, υποτίθεται , επενδύσεις δυναμικές του μπλε κομματιού της λαμογιάς
Τι άλλο πρέπει να συμβεί σε αυτή την χώρα, για να συνειδητοποιήσουμε πως από την καταστροφή, δεν υπάρχει πιθανότητα να ξεφύγουμε, εάν δεν δουλέψουμε πολύ.
Χωρίς σαλτανάτια και αναμονές, για τους εξ ουρανών αγγέλους βοηθούς.
Πριν λίγες μέρες, γράφαμε  για τη αθλιότητα των κυβερνώντων και πριν και τώρα, που καταδίκασαν την χώρα μας, στην πλήρη απαξίωση της εικόνας της και τον τέλειο εξευτελισμό, μην μπερδεύεστε για τα αγροτικά μιλάμε τώρα, με την άθλια περιθωριοποίηση μας, στην παγκόσμια έκθεση του Μιλάνου.
Και εδώ επιμένω και θα επιμένω φανατικά,  πως η ΠΑΣΕΓΕΣ   και λοιπά μαγαζιά, φέρουν ακέραια την ευθύνη για την απουσία μας.
Δεν κατάλαβες ρε παλιοπασεγές, που γουστάρεις τα ακριβά ταξίδια και τα καλά ξενοδοχεία και τα σούρτα φέρτα στις Βρυξέλλες, πως ο κωλογραφειοκράτης δεν πήρε χαμπάρι, τι σημαίνει παρουσία στη Παγκόσμια Έκθεση;
Πάνε πες το και εξήγησε στο εσύ  και βάλε και τα λεφτά, που τα έχεις σίγουρα καβάτζα, για μια ευπρόσωπη παρουσία.
Τώρα όμως  που ήρθε η ώρα, θυμηθήκαμε την τίμια, φτωχή αγροτιά.
Τακτική των απολυταρχικών καθεστώτων, σε όλη την υφήλιο, είναι ο διχασμός των πολιτών.
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.
Για να σφαχτούμε μεταξύ μας.
Ρουφιάνοι, μεσάζοντες, αγροτοπατέρες, λαμόγια κρυμμένα με την μάσκα της Αγροτικής Τράπεζας, σας  πήραμε χαμπάρι, καιρό τώρα.
Σήμερα όμως βγείτε από τα λαγούμια σας, γιατί σωτηρία δεν έχει.
Η Νέμεσις  περιμένει να τιμωρήσει την Ύβρη, που επί χρόνια δεν σταματήσατε να περιθάλπετε, σε βάρος της κοινωνίας ολόκληρης, σε βάρος της χώρας μας…
Γαλάζιοι θιασώτες, του πανάθλιου Χατζηγάκη και των αδερφικών εκκοκκιστηρίων και άλλων τινών ευαγών ιδρυμάτων, κόφτε την πλάκα σας  και πείτε την αλήθεια, γιατί μέχρι τώρα μόνον ψέματα λέγατε, κι εσείς και οι ΠΑΣΟΚΟΙ και οι δήθεν αριστεροί.
Ναι οι αγρότες θα φορολογηθούν.
Ναι στην Ελλάδα του 2015, η επιδότηση θεωρείται και είναι εισόδημα και ξεκινήσετε να καλλιεργείτε την γη, γιατί η ερημοποίηση δεν είναι μακριά και είναι κακό σαράκι.
Η δε καταστροφή, καλομαθημένοι μου, με το τηλεκοντρόλ στην τσέπη και τα ζάρια ή τα τραπουλόχαρτα, στα χέρια, δεν απέχει παρά μισό τσιγάρο δρόμο…

* Ο Μιχάλης Γ. Τριανταφυλλίδης είναι σύμβουλος ανάπτυξης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...