Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2023

 Ναζί-η απόκρυφη συνωμοσία

 Αμερικανικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ για τον ναζιστικό αποκρυφισμό . Προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1998 στο Discovery Channel . Η σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ έγινε από τους Tracy Atkinson και Joan Baran, με αφήγηση του Malcolm McDowell .

Nazis: The Occult Conspiracy - Wikipedia

 Ναζί-η απόκρυφη συνωμοσία : πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για το πώς ο Χίτλερ και οι Ναζί χρησιμοποίησαν τον αποκρυφισμό για να κερδίσουν τον πόλεμο και να εμφυσήσουν στους Γερμανούς την τερατώδη  αντίληψη ότι  ως  ανώτεροι φυλετικά άνθρωποι έπρεπε να κυριαρχήσουν χωρίς οίκτο πάνω στα υποδεέστερα έθνη.

Σπάνιες εικόνες  της προ-ναζιστικής  και ναζιστικής Γερμανίας που υπηρετούν το κεντρικό αφήγημα των  συντελεστών του ντοκιμαντέρ, ότι ο Χίτλερ και η ηγετική του ομάδα (Γκέρινγκ, Ρόζεμπερνγκ, Γκέμπελς , Χες , Χίμλερ κ.α.) πίστευαν με φανατισμό  σε παιδαριώσεις ανορθολογιστικές θεωρίες , τις οποίες με τη βία και τον πανίσχυρο προπαγανδιστικό μηχανισμό τους κατέστησαν τη σύγχρονη θρησκεία του γερμανικού λαού , για να τον οδηγήσουν τελικά  στην καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tindersticks - Soft Tissue (Full Album) 2024

Δέκατο τέταρτο άλμπουμ για το αγγλικό συγκρότημα από το Nottingham, Tindersticks - Βικιπαίδεια Το Soft Tissue είναι για άλλη μια φορά εμποτι...