Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2023

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ : 1. Αποκάλυψη από το «Βήμα»: Νονοί συνομιλούν με την ΕΛ.ΑΣ. και έχουν «άκρες» στο Υπουργείο! 2.Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ καταγγέλλει ότι συγκαλύφθηκε υπόθεση ναρκωτικών μέλους της οικογένειας Tάκη Θεοδωρικάκου!

 

1. Αποκάλυψη από το «Βήμα»: Νονοί συνομιλούν με την ΕΛ.ΑΣ. και έχουν «άκρες» στο Υπουργείο

Αποκάλυψη-βόμβα κάνει η εφημερίδα το βήμα της Κυριακής αποκαλύπτοντας ότι νονοί της νύχτας συνομιλούν με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Κάθαρση τώρα αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα - Ο Ντογιακος ανέθεσε σε δύο εισαγγελείς να ψάξουν σχέσεις της ΕΛ.ΑΣ με τη μαφία



Στο πρωτοσέλιδο αποκαλύπτει τέσσερεις διαλόγους μέλος ενός κυκλώματος προστασίας που φέρεται να συνομιλεί με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ ζητώντας του να βοηθήσει «3 βενζινάδικα αν μπορεί» διαφορετικά ο νονός «θα απευθύνονταν στους πολιτικούς στο υπουργείο» όπως χαρακτηριστικά λέει.

Σε άλλο σημείο των διαλόγων το μέλος του κυκλώματος φέρεται να προσκαλεί τον ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ σε ταβέρνα προκειμένου «να του δώσει τα κρασιά του» φράση που προφανώς παραπέμπει σε μαύρο χρήμα.


Υπάρχει όντως κύκλωμα που οι προσβάσεις του φτάνουν μέχρι την ηγεσία ΕΛΑΣ και Υπουργείου;  Αν ναι αυτό συνιστά μείζον θέμα για την αξιοπιστία των υπηρεσιών ασφάλειας στη χώρα και λογικά θα έπρεπε να προκαλέσει την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών προκειμένου να διερευνηθούν τα στοιχεία που φέρνει στο προσκήνιο το ρεπορτάζ. 

Ο Ντογιακος ανέθεσε σε δύο εισαγγελείς να ψάξουν σχέσεις της ΕΛ.ΑΣ με τη μαφία

Παρέμβαση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” το οποίο κάνει λόγο για σχέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ με τη μαφία.

Ο κ. Ντογιάκος ζητεί μάλιστα η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, τακτικό και επίκουρο, με στόχο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η ολοκλήρωση της έρευνας.

Έρευνα διέταξε ο Θεοδωρικάκος

Έρευνα διέταξε από την πλευρά του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, δεν υπάρχει καμία καταγγελία ούτε ενημέρωση από κάποια αρμόδια Αρχή μέχρι στιγμής για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζεται ότι το δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για να ξεκινήσει έλεγχος από τους «αδιάφθορους» της Αστυνομίας καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Καμία σχετική, συγκεκριμένη καταγγελία δεν έχει περιέλθει σε γνώση κάποιας Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας ούτε έχει υπάρξει κάποια σχετική ενημέρωση από άλλη αρμόδια Αρχή, προκειμένου στη συνέχεια να κινηθούν οι προβλεπόμενες προανακριτικές και διοικητικές διαδικασίες.

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

2. 

Η καταγγελία του αξιωματικού στο «Εσωτερικών Υποθέσεων» και η απάντηση Θεοδωρικάκου

Μια καταγγελία-φωτιά ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, μέσα από το Documento, στην οποία αποκαλύπτεται από ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ προσπάθεια «συγκάλυψης» υπόθεσης ναρκωτικών, όπου εμπλεκόταν μέλος της οικογένειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ανώτατος αξιωματικός κατέθεσε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, πως τον Νοέμβριο του 2021, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ παρενέβη με απειλητικό και επιτακτικό ύφος και απαίτησε να μην σχηματιστεί δικογραφία και να αφεθούν ελεύθεροι, μέλος της οικογένειας του υπουργού και ακόμη δύο πρόσωπα που είχαν εντοπιστεί με ποσότητες ναρκωτικών.

Αναφορικά με το περιστατικό, ο αξιωματικός σημειώνει ότι, στις 21 Νοεμβρίου 2021, έλαβε τηλεφώνημα από τον τότε αρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι σε έλεγχο στο Μαρούσι εντοπίστηκαν τρεις νεαροί με 18 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών και τρεις τρίφτες.

Ένας από αυτούς, μέλος της οικογένειας του Τάκη Θεοδωρικάκου, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς να «μιλήσουν με τον υπασπιστή του υπουργού».

Στη συνέχεια ο ανώτατος αξιωματικός καταγγέλλει ότι ο Μ. Καραμαλάκης απαίτησε να μην γίνει καμία προσαγωγή και να καταστραφεί η ποσότητα των ναρκωτικών.

«Κόψε το λαιμό σου και φώναξε τα παιδιά που εμπλέκονται στον έλεγχο και λύσε το θέμα τώρα γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος μέλους της οικογένειας του υπουργού» φέρεται να ανέφερε ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κατά την κατάθεση του αστυνομικού.

Στην κατάθεσή του, μάλιστα, αναφέρει ότι δέχθηκε απειλές περί αποχώρησής του από το Σώμα, ενώ προσθέτει ότι ο κ. Καραμαλάκης τον κάλεσε άλλες δύο φορές και συνέχισε να τον απειλεί. Οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι.



 

Documento=>Α/Αποκλειστικό: Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ καταγγέλλει ότι συγκαλύφθηκε υπόθεση ναρκωτικών μέλους της οικογένειας Tάκη Θεοδωρικάκου!

Β/Τάκης Θεοδωρικάκος: Αναληθές το δημοσίευμα για το γιο μου ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...