Κυριακή, Ιουλίου 03, 2022

Novartis 2. / «Αλέξη Τσίπρα, τι θα κάνετε με τη μαφία Novartis; »- Η ευθεία ερώτηση του Κώστα Βαξεβάνη και η πρώτη αντίδραση του Αλέξη

 


Αλέξη Τσίπρα, τι θα κάνετε με τη μαφία Novartis;

Κώστας Βαξεβάνης

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Του Κώστα ΒαξεβάνηKostas Vaxevanis | Facebook

Το πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαρα. Σύμφωνα με το Βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, αυτού που έπρεπε κατά τον Μητσοτάκη να στείλει στο δικαστήριο για να πάνε φυλακή υπουργοί, εισαγγελείς και δημοσιογράφοι, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως έχουμε σκάνδαλο Novartis, καμία σκευωρία  Novartis, και (εκ του λογικού συμπεράσματος) μια συνωμοσία που στήθηκε για να καλυφθούν οι ένοχοι και να πάνε αθώοι στη φυλακή.

Δεν υπήρξε καμιά συνωμοσία, την οποία οργάνωσε μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας με την αφεντιά μου, οι δημοσιογράφοι δεν ήταν όπως είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή συμμορίτες και εγκληματίες και οι εισαγγελείς έκαναν τη δουλειά τους.

Αν πάμε και σε λεπτομέρειες  του βουλεύματος τότε έχουμε ότι:

1. Οι μάρτυρες δεν ήταν κουκουλοφόροι και αναξιόπιστοι, αλλά επρόκειτο για τρεις μάρτυρες που το FBI έδωσε στις ελληνικές Αρχές. Αυτοί οι μάρτυρες με τις καταθέσεις τους στις ΗΠΑ ανάγκασαν  τη  Novartis  να καταβάλει 350 εκατομμύρια. Όταν λοιπόν ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιάννης Στουρνάρας και κυρίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγαν για κουκουλοφόρους που θα έγδερναν, αυτό που έκαναν ήταν να παραπλανούν την κοινή γνώμη για να καλύψουν το έγκλημα (τους).

2. Όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες ήταν αξιόπιστα και στηρίζονταν σε στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους και τα παρέδωσαν στις Αρχές στην Ελλάδα, όπως έκαναν στις ΗΠΑ.

3. Οι Εισαγγελείς οι οποίοι απειλήθηκαν και επιχειρήθηκε να εξοντωθούν έκαναν , καλώς μάλιστα , τη δουλειά τους και αναζήτησαν ευθύνες στα πολιτικά πρόσωπα.

4. Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας  Νίκος Μανιαδάκης, έλεγε ψέματα όταν κατέθεσε ότι πιέστηκε από τους Εισαγγελείς για να κατονομάσει  πολιτικά πρόσωπα. Ο Μανιαδάκης άλλαξε την κατάθεσή του και κατηγόρησε τους Εισαγγελείς εκδικητικά γιατί βρέθηκε κατηγορούμενος για δωροδοκίες. Είναι σημαντικό ότι το βούλευμα θεωρεί πως είναι αληθές ότι ο Μανιαδάκης είχε πει στους εισαγγελείς ότι τον εκβιάζει και τον απειλεί ο Γιάννης Στουρνάρας για να αλλάξει τη στάση του. Ο Μανιαδάκης εμφανίζεται στο βούλευμα ως ψευδομάρτυρας

5. Όσα κατέθεσε ο Φρουζής ότι τον πίεζαν οι Εισαγγελείς να πει για πολιτικά πρόσωπα είναι ψέματα, αφού το καταθέτουν οι ίδιοι οι δικηγόροι του

6. Η παραπομπή Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλου, όπως πλέον γνωρίζουν οι πάντες, έγινε για υποθέσεις που δεν έχουν σχέση με τη Novartis  αλλά άλλες υποθέσεις . Οι δε ενδείξεις που υπάρχουν για τα αδικήματα είναι αδύναμες. Είναι ο λόγος κάποιου εισαγγελέα που καταγγέλει, ενάντια στον λόγο των κατηγορούμενων. Στην περίπτωση της Τουλουπάκη, αν υπάρχει κατηγορία καθυστέρησης δικογραφίας τότε αυτή βαρύνει και την Ελένη Ράικου που την είχε επίσης στα χέρια της πριν την Τουλουπάκη.

7. Το πιο ωραίο (έκπληξη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη) είναι πως ο Παπαγγελόπουλος κατηγορείται από το βούλευμα γιατί  φέρεται να πιέζει τον Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου μέσω δημοσιευμάτων του Γιάννη Κουρτάκη. Δηλαδή όσα έλεγαν για τους κατηγορούμενους δημοσιογράφους (ότι έκαναν  δημοσιεύματα για να εξυπηρετήσουν τον Παπαγγελόπουλο), όχι μόνο δεν ισχύουν, αλλά τη δουλίτσα την έκανε (αν τη έκανε) ο εκλεκτός του Κυριάκου, Γιάννης Κουρτάκης. Και φυσικά όχι για το θέμα  Novartis.

Τι προκύπτει από αυτά και μόνο; Πως οι ελεγχόμενοι για το σκάνδαλο Novartis, από το 2018 , με την αρχηγική συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκαναν μια εκστρατεία κάλυψης του σκανδάλου. Για να πετύχουν το στόχο τους, προσπάθησαν να εμποδίσουν την έρευνα με εκβιασμούς και ψευδομάρτυρες. Ενοχοποίησαν τους Εισαγγελείς και τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο, και με στημένες καταθέσεις, προσπάθησαν να τους βάλουν φυλακή για τιμωρία (φυλακή Αλέξη Τσίπρα).

Έστησαν μια συνωμοσία για να γλυτώσουν, να κατηγορήσουν αθώους και εξουδετερώσουν δια παντός έναν πολιτικό φορέα, το ΣΥΡΙΖΑ,  που επιχείρησε να τιμωρηθούν οι ένοχοι.  Από όταν ανέλαβε πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, επιχείρησε συστηματικά και οργανωμένα, να μετατρέψει τη χώρα σε δικαστήριο για να τιμωρήσει τους αντιπάλους του. Εργαλειοποίησε κομμάτι της Δικαιοσύνης και δολοφόνησε το χαρακτήρα των αντιπάλων του με διώξεις και δημοσιεύματα που έγιναν κατ εντολή του. Δηλαδή επιτέθηκε σε κόμματα, πολιτικούς, σε αθώους ανθρώπους που υπηρετούσαν την αλήθεια και φυσικά τη Δημοκρατία. Διέπραξε ένα έγκλημα κατ εξακολούθηση με σκοπό την καθεστωτική επικράτησή του.

Θεωρητικά ήρθε η ώρα της τιμωρίας. Ήρθε η ώρα, όσοι συνωμότησαν ενάντια στη Δημοκρατία, τα κόμματα και τους ανθρώπους να πληρώσουν. Η λέξη τιμωρία δεν είναι κακή. Προβλέπεται νομικά και είναι απαραίτητη πολιτικά  γι αυτούς που σκοπός τους είναι να χτυπήσουν τη διαφθορά.

Βαρέθηκα επί χρόνια να ακούω διάφορους τραμπαρίφες, που από δειλία ή ίδιο συμφέρον (κάνουν ντηλ και βολεύουν παιδιά, συμπεθέρες και κυρίως το συμπαθητικό προφίλ τους) να μιλάνε για συγκατάβαση και στρογγυλότητα. Το λένε αυτοί που ούτε έπαθαν τίποτα ποτέ , ούτε γνωρίζουν τι παθαίνει ο κόσμος από τη διαφθορά. Μια χαρά βολεμένοι ήταν και παραμένουν, υπηρετώντας όχι την κοινωνική και πολιτική ανάγκη , αλλά το σύστημα, τις φιλοδοξίες τους ακόμη και τον Στουρνάρα.

Και πάμε στο πολύ σοβαρό. Το βούλευμα, παραδέχεται ως αληθές ότι ο Μανιαδάκης είπε στους Εισαγγελείς ότι τον απειλούσε ο Γιάννης Στουρνάρας. Επίσης έχω καταθέσει στη Δικαιοσύνη ηχητικά στα οποία ο Μανιαδάκης αποκαλύπτει (από την 1η Μαίου του 2018) ότι ο Στουρνάρας πραγματικά τον απειλούσε και τον εκβίαζε, έχοντας μάλιστα ανοιχτή γραμμή με Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη.

Μετά από αυτά μπορεί ο Γιάννης Στουρνάρας να παραμένει Κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας; Υπήρξε επί πληρωμή σύμβουλος της Novartis , στη συνέχεια ελεγχόμενος για το σκάνδαλο όπου υπήρξε ανατροπή με ψευδομαρτυρίες και απειλές στις οποίες φαίνεται ότι εμπλέκεται. Μπορεί να διοικεί την Τράπεζα της Ελλάδας; Θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ πως πρέπει να θέσει το θέμα στην Ε.Ε και την κοινή γνώμη της χώρας;

Το βούλευμα, η επίσημη θέση της Δικαιοσύνης δηλαδή, αποτελεί νέο στοιχείο για να ξανανοίξει η έρευνα για τη Novartis. Οι παραδοχές που γίνονται , τα γεγονότα που περιγράφονται, δίνουν τη διάσταση του σκανδάλου αλλά και την έμμεση περιγραφή του δεύτερου σκανδάλου, αυτού της συνωμοσίας για να χτυπηθεί η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη. Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι θα κάνεις Αλέξη Τσίπρα; Θα δεχθείς να κλείσει αυτή η υπόθεση με τα αδιευκρίνιστα του Άδωνη ; Θα μείνει το σκάνδαλο αδιευκρίνιστο; Θα υποπέσεις στην αδιευκρίνιστη πολιτική απέναντι στη διαφθορά, τις συνωμοσίες και την ταλαιπωρία ανθρώπων;

Όσοι προωθούν τις φοβικές αντιλήψεις και τους «συμβιβασμούς» με μεσαίους χώρους και αδιόρατους συμμάχους σε βάθος χρόνου, ούτε γνωρίζουν , ούτε ζουν στην πραγματικότητα. Αυτή που μαστίζεται από τη διαφθορά και τους διεφθαρμένους και δημιουργεί στους πολίτες το διαρκές αίτημα για κάθαρση και τιμωρία.

Αλέξη Τσίπρα, έχεις πολιτική , ηθική και συναισθηματική υποχρέωση να τελειώσεις αυτή την υπόθεση όπως περιμένει ο κόσμος και όπως σου ταιριάζει. Η πολιτική ευκαιρία δεν διαμορφώνεται σε σενάρια γραφείων  και αναλύσεις μέσων όρων. Είναι συνοδοιπόρος της πραγματικότητας η οποία συχνά πυκνά, γίνεται απαιτητική, αδυσώπητη και θορυβώδης. Και τότε πρέπει να την αφουγκράζεσαι αντί να ακούς τα παράπονα πολυτελείας περί ενοχλητικού και επικίνδυνου θορύβου που χαλάει την ησυχία.  Δεν χρειάζεσαι κανένα «μεσαίο χώρο» που θεωρεί τη μαφία κανονικότητα και τη σιωπή πρόοδο. Αυτός δεν είναι πραγματικός πολιτικά μεσαίος χώρος, αλλά παγίδα που στήνεται για να μην γίνουν αυτά από τα οποία κινδυνεύουν. Έτσι έγινε και το 2015

Υπογραφή:

«Ένα θύμα της Μητσοτακικής Βαλκανικής Κολομβίας που σιχαίνεται εκτός από τους μαφιόζους, τους επαγγελματίες της θεωρίας εσωτερικής κατανάλωσης»

________________________

H ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ : Με λογοτεχνικά κείμενα άσχετα προς την εποχή μας θεματικά η εξοικείωση των μαθητών με τη Λογοτεχνία

  Η διδασκαλία “ολόκληρου λογοτεχνικού έργου”: απορίες, ενστάσεις, προβληματισμοί ...