Κυριακή, Φεβρουαρίου 27, 2022

Γιώργος Ρωμανός : "Τι δεν κατάλαβε η Δύση για τη Ρωσία, τι θα μείνει από την Ουκρανία και η Eλλάδα"...

Τι δεν κατάλαβε η Δύση για τη Ρωσία, τι θα μείνει από την Ουκρανία και η Ελλάδα-Γ.Ρωμανός


Ο Συγγραφέας – Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής Γιώργος Ρωμανός μιλά στο Militaire.gr για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και εξηγεί ,γιατί όλα αυτά ήταν αναμενόμενα μετά από τα λάθη διαρκείας της Δύσης. Προβλέπει την κατάληξη της κρίσης. Τι θα απομείνει από την Ουκρανία και ποια είναι η διέξοδος. Μια νέα Γιάλτα; Τι λέει για τη θέση της Ελλάδας και τους λάθος χειρισμούς που έχουν γίνει. Πόσο σοβαρή θα είναι η ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις της στην καθημερινότητα μας.

_____________________________

*****************************

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ  ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 

Το «ουκρανικό» μικρό μέρος των σχεδίων ΗΠΑ–ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας ...

[.............................]

 

Το επιθετικό πρόγραμμα ασκήσεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας, το 2022

Οκτώ μήνες πριν από τα σημερινά γεγονότα στην Ουκρανία, από τις 28 Ιουνίου 2021 μέχρι τις 23 Ιουλίου 2021, έγινε η άσκηση του ΝΑΤΟ Sea Breeze 2021 στα σύνορα της Ρωσίας, στον Εύξεινο Πόντο (Μαύρη Θάλασσα). Σε αυτήν πήραν μέρος 32 χώρες του ΝΑΤΟ ή συνεργαζόμενες. Επρόκειτο για την μεγαλύτερη και επιθετικότερη άσκηση του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας με μια τρομακτική συγκέντρωση δυνάμεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετεκλήθησαν και έλαβαν μέρος χώρες όπως οι: Αυστραλία, Βραζιλία, Σενεγάλη και Νότια Κορέα…

Για το 2022, το επίσημο όργανο του ΝΑΤΟ Ευρώπης: SHAPE NATO, στο https://shape.nato.int/nato-exercises αναφέρει, ότι οι Αμερικανοί έχουν εξαγγείλει ένα βαρύ πρόγραμμα ασκήσεων και σεναρίων πολέμου με το οποίο εντείνουν την περικύκλωση και στραγγαλισμό της Ρωσίας. Οι ασκήσεις ξεκινούν από τον Αρκτικό κύκλο και μέσω Νορβηγίας, Γεωργίας, και Εύξεινου Πόντου (ξανά και ξανά…), επεκτείνονται στην Τουρκία και την Αν. Μεσόγειο.

Από το πρόγραμμα, NATO EXERCISES AND ACTIVITIES, αναφέρουμε επιλεκτικά μερικές μόνο ασκήσεις, σε επαφή με τα ρωσικά σύνορα, ενώ εντοπίσαμε και μία άσκηση ΝΑΤΟ–Σερβίας, παρ’ όλο που αυτή δεν ανήκει στον οργανισμό. Παραθέτουμε τις σχετικές αποδείξεις (βλ. Εικόνα 1 και Εικόνα 2):

 

 

Στα ως άνω σχετικά κείμενα του ΝΑΤΟ αναφέρονται οι εξής ασκήσεις με ανάλογες διευκρινήσεις:

1. Νορβηγία, Άσκηση DYNAMIC GUARD 22 – I, 21-25 Φεβρουαρίου, 2022.

2. Νορβηγία, Άσκηση BRILLIANT JUMP 22, 28 Φεβρουαρίου-17 Μαρτίου, 2022.

3. Γεωργία, Άσκηση ΝΑΤΟ-ΓΕΩΡΓΙΑ 2022, 22-24 Μαρτίου, 2022. Σημειώνεται πως σε αυτήν θα λάβουν μέρος 20 χώρες του ΝΑΤΟ ή συνεργαζόμενες με αυτό. Αυτή η άσκηση είναι η τρίτη επανάληψη ασκήσεων του ΝΑΤΟ στη Γεωργία, η οποία όλα δείχνουν πως θα είναι το επόμενο πεδίο μεγάλης σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με την Ρωσία. Όπως αναγράφεται στο Πρόγραμμα NATO EXERCISES AND ACTIVITIES, στη Γεωργία «θα αναπτυχθεί και ένα Αρχηγείο Πολυεθνικών Ταξιαρχιών (BDE) υπό την ηγεσία της Γεωργίας με σκοπό τον σχεδιασμό και διεξαγωγή επιχείρησης αντιμετώπισης κρίσεων εκτός του Άρθρου 5». Αυτό που δεσμεύει όλους τους συμμάχους σε συλλογική άμυνα με υποχρέωση αμοιβαίας συνδρομής. Δηλαδή, η Γεωργία συν-ασκείται και δέχεται ήδη συνδρομή 20 νατοϊκών χωρών παρά το ότι δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ και δεν καλύπτεται από το Άρθρο 5… 

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος κρίσιμες ναυτικές μονάδες του αμερικανικού ναυτικού και άλλων χωρών, και ο Εύξεινος Πόντος (και πάλι) θα γίνει πεδίο επιχειρήσεων σε επαφή με τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα.

4. Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Άσκηση RAMSTEIN LEGACY 2022, 5-16 Ιουνίου, 2022. Όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα είναι: «άσκηση Ολοκληρωμένης Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας (IAMD) [και] θα είναι η μεγαλύτερη επίγεια άσκηση IAMD στον κόσμο, φέρνοντας σε επαφή Συμμάχους και εταίρους του ΝΑΤΟ IAMD για την οικοδόμηση διαδικαστικής διαλειτουργικότητας σε όλο το θέατρο.»

Η NATO Integrated Air and Missile Defense (NATO IAMD) https://iamd-coe.org/about-us/iamd/ αφορά επιθέσεις σε αέρα, ξηρά και θάλασσα, και σε επιθέσεις χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές, πυρηνικές, ηλεκτρομαγνητικές και κυβερνοεπιθέσεις.

5. Αρκτικός Κύκλος–Νορβηγία, Άσκηση DYNAMIC MONGOOSE 22, 21 Ιουνίου-8 Ιουλίου, 2022.

6. Κεντρική Μεσόγειος Θάλασσα–Τουρκία, Άσκηση DYNAMIC MARINER 22, 11-21 Σεπτεμβρίου, 2022.

7. Σερβία, Άσκηση ΝΑΤΟ-Σερβίας 22, 1-14 Οκτωβρίου, 2022.

8. Εσθονία, CYBER COALITION 22, 7-12 Νοεμβρίου, 2022.

Ασκήσεις στο Βέλγιο και αλλού παραλείπονται.

Τα ως άνω ντοκουμέντα της διαρκούς επέκτασης και απειλής του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας είναι ξεκάθαρα. 

Το σύμπλοκο ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ έχει μόνο δύο δρόμους: 

  1. Να προχωρήσει κατ’ αρχάς με τη Ρωσία σε μία νέα Γιάλτα –κορυφαίο διακύβευμα αυτή τη στιγμή για ολόκληρο τον πλανήτη. Ταυτόχρονα να θεσπιστούν αποπυρηνικοποιημένες ζώνες και ζώνες μη απειλής μέσω στρατηγικών όπλων, ένθεν κακείθεν. Αυτά ως πρώτα βήματα, γιατί η ριζική λύση είναι να παραδεχτούν οι Αμερικανοί ότι η Ρωσία συνορεύει… με την Ευρώπη, είναι και Ευρώπη…, και να συνάψουν μαζί της μια έντιμη συμμαχία! 
  2. Ή, να επιμείνει στην μέχρι τώρα άγονη και ολέθρια σύγκρουση, που περιλαμβάνει και απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων, με τις ΗΠΑ να μη διαθέτουν αποτελεσματικότερο πυρηνικό οπλοστάσιο από της Ρωσίας. Σε μία τέτοια σύγκρουση, υπέρτατης παράνοιας, η αυτοκαταστροφή περιμένει όσους την αποτολμήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...