Τρίτη, Φεβρουαρίου 22, 2022

Ο Μητσοτάκης έχει νεύρα

https://www.antinews.gr/media/2022/02/mitsotakis-sti-diaskepsi-tou-monaxou-gia-douleies-i-gia-tourismo-_6.jpg

Ο Μητσοτάκης έχει νεύρα - Τι έδειξε η τοξική παρέμβασή του στο Μόναχο

Ο Μητσοτάκης έχει νεύρα - Τι έδειξε η τοξική παρέμβασή του στο Μόναχο -  iEidiseis.gr | ΕΙΔΗΣΕΙΣ από την Ελλάδα & όλο τον κόσμοΒασίλης Σκουρής

Η αναφορά του πρωθυπουργού σε πάνελ στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο ότι εάν ξανακερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει η Δημοκρατία στη χώρα, δεν ήταν απλώς ένα ατόπημα-δείχνει και τη νευρική κρίση που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το Μαξίμου.

Προσωπικά δεν θυμόμαστε άλλη φορά Έλληνα πρωθυπουργό να κινδυνολογεί ενώπιον διεθνών παραγόντων, κατηγορώντας ως κίνδυνο για τη δημοκρατία τον πολιτικό του αντίπαλο στη χώρα!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμοιαζε σαν να ζητούσε τη… βοήθεια της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να μην έρθει ξανά στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ! Δύσκολα, βεβαίως, να πείσει, γιατί αν για κάτι μπορεί να ελεγχθεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα (ή, τουλάχιστον, ορισμένοι υπουργούς της), είναι γιατί σε ορισμένους τομείς… παρασυνεργάστηκε με τους δανειστές, προκειμένου να βγει η χώρα από τα μνημόνια!

Επιπλέον, στην Ευρώπη, παρά την προσπάθεια ορισμένων παραγόντων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που περισσότερο προσπαθούν να βοηθήσουν την κυβέρνηση παρά τη χώρα, υπάρχουν πλέον πολλές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του Μαξίμου, σε μείζονα θέματα, μεταξύ των οποίων και στην απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων.

Το ότι απευθύνθηκε, όμως, στο διεθνές ακροατήριο με την πρωτοφανή κινδυνολογία ο πρωθυπουργός, αναδεικνύει και τα προβλήματα μπροστά στα οποία βρίσκεται. Μεταξύ αυτών και στο πόσο μακρινός είναι πλέον ο στόχος της αυτοδυναμίας, ακόμα και με δεύτερες εκλογές!

Δείχνει, όμως, πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε μια πρωτοφανή ένταση και οξύτητα στην πολιτική ζωή της χώρας, προκειμένου να περιορίσει τις διαρροές από το κόμμα του, καθώς η αποχή είναι το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημά του στις εκλογές. Την τοξικότητα μπορεί να τη χρεώνει στους άλλους, αλλά είναι φανερό πως σε αυτή πρωτοστατεί το μέγαρο Μαξίμου και τα παράκεντρα εξουσίας που έχουν δημιουργηθεί. Και δεν προδικάζει τίποτα θετικό για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα-το αντίθετο θα δούμε.

Άλλωστε, όπως θα έλεγε και ο θυμόσοφος Χαρίλαος Φλωράκης, ότι κατουράς στη θάλασσα, το βρίσκεις στο αλάτι…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...