Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ Ο Δημήτρης Μυστακίδης αφιερώνει ένα τραγούδι στον αδικοχαμένο 19χρονο Άλκη , που δολοφονήθηκε από χούλιγκανς, σημειώνοντας με νόημα για την εικόνα της σημερινής Θεσσαλονίκης : «Η νεότερη ιστορία της πόλης δεν τιμάει κανέναν μας»

https://www.efsyn.gr/sites/default/files/styles/default/public/2020-09/mystakidis-dimitris-.jpg?itok=A8uugIqUΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη δυστυχώς δεν είσαι φτωχομάνα,

 είσαι πόλη μίζερη, φτωχή, λεπρή, ζητιάνα“

 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ Ο Δημήτρης Μυστακίδης αφιερώνει ένα τραγούδι στον αδικοχαμένο 19χρονο Άλκη Καμπανό , που δολοφονήθηκε από ποδοσφαιροφασιστοχούλιγκανς. Άλκης ΚαμπανόςΞετυλίγει την προσωπική του ιστορία,  από τον πνιγηρό μικροαστικό Εύοσμο, με τα κουκουλωμένα μυστικά,  έως   την ανακάλυψη του σωτήριου  κόσμου της Μουσικής , παράλληλα με τη ζωή της "συμπρωτεύουσας" , που ολοένα χειροτέρευε, δείχνοντας πλέον φανερά τον κρυμμένο επί χρόνια  αντιδραστικό εαυτό της.
 Τώρα η πόλη   άγεται και φέρεται από γελωτοποιούς πολιτικούς, παπάδες, σαλεμένους "μακεδονομάχους" και φασίστες μαχαιροβγάλτες που υποδύονται τους οπαδούς. Καταλήγει στο συγκλονιστικό δίστιχο:                                                                          
 “Θεσσαλονίκη δυστυχώς δεν είσαι φτωχομάνα,
 είσαι πόλη μίζερη, φτωχή, λεπρή, ζητιάνα“

 _________________________________________
Ο Δημήτρης Μυστακίδης, σε ανάρτησή του στο FACEBOOK, εξηγεί στον  "Θωμά" (σ.σ. μάλλον τον φιλόλογο, συγγραφέα και τραγουδοποιό   Θωμά Κοροβίνη) εξηγώντας :
 
«Η δολοφονία του Άλκη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Σκέψεις που έγιναν τραγούδι.
Δεν βρήκα άλλο τρόπο να εκφράσω τον θυμό μου.
Η νεότερη ιστορία της πόλης δεν τιμάει κανέναν μας.
Θωμά, λυπάμαι που δεν σε πίστευα όταν εδώ και χρόνια τα έλεγες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...