Κυριακή, Σεπτεμβρίου 05, 2021

Αδιανόητη απουσία

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΜΝΗΜΗΣ στον ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΛΚΙΔΗ από ο ΣΦΕΑ - ΑτέχνωςΕίναι δυνατό να γίνεται εκδήλωση  του ΣΦΕΑ (Σύνδεσμος Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών) στη μνήμη του πρώτου νεκρού της Χούντας  της 21ης Απριλίου, Γιάννη Χαλκίδη, να συρρέουν οι συναγωνιστές/ιές του και πλήθος δημοκρατικών πολιτών και να απουσιάζουν (για πολλοστή φορά) όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και οι εκπρόσωποι των δύο (2) Νομαρχιακών Επιτροπών του ;

Σε όσους/ες παρευρεθήκαμε σήμερα το πρωί στην Οδό Χαλκίδη, για να τιμήσουμε τον αγωνιστή, η εκκωφαντική απουσία των κορυφαίων εκπροσώπων του κόμματος προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. Ακούστηκαν σχόλια απορίας και αγανάκτησης , ενώ κάποια συντρόφισσά του σημείωσε δηκτικά:  «Φαίνεται ότι οι καημένοι δεν αντέχουν στην ορθοστασία, γιατί ο οργανισμός τους είναι πολύ εξασθενημένος. Είναι πολύ πεσμένα τα ... ερυθρά τους!».

Φυσικά, την τιμή του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης  έσωσε η "ψυχή" του ΣΦΕΑ Μακεδονίας , Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, που ανέλαβε αγόγγυστα για μία ακόμα φορά να σηκώσει όλο το οργανωτικό βάρος της εκδήλωσης.

Σημείωση: Αντίθετα με τους απόντες  του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Γιάννης  Δελής και ο εκπρόσωπος της ΚΝΕ, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, κατέθεσαν τα μοναδικά στεφάνια στη μνήμη του αδικοχαμένου αγωνιστή και των δύο άλλων Θεσσαλονικιών νεκρών από τη Χούντα Βασίλη Μπεκροδημήτρη και Γιώργου Τσαρουχά . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: