Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2021

Σφηνάκι :"Ω Μύκονος, ο βίος του τουρίστα σου ηδύς μες στα σκατά όμως επίπονος!".

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Γέμισαν σκατά οι σουϊτες & οι παραλίες της Μυκόνου  και σηκώθηκε κόκκινη σημαία: Άδειασαν οι πλαζ. ΒΙΝΤΕΟΜύκονος

[Πειράζοντας , οικολογική αδεία, το τραγούδι του αλησμόνητου  Μάριου Τόκα σε στίχους του  Φίλιππου Γράψα]


Αντί να πάρω τη ζωή μου επί πόνου
φεύγω σουλάτσος στα λύματα  της Μυκόνου

Κι αντί να ζω με υποσχέσεις σου επίσημες
φεύγω για νύχτες που δεν είναι κατοικήσιμες
Κι αντί να ψάχνομαι και να ζητώ αντίποινα
φεύγω για βράδια Μυκονιάτικα επικίνδυνα

Εγώ στους ανεμόμυλους
με άνεμους κοπρόφιλους
κι ένα κορμί που βιάζεται μες στα σκατά να κολυμπήσει

Αναφωνώ εκ των προτέρων για ό,τι προκύψει υπερήφανος

 "Ω Μύκονος, ο βίος του τουρίστα σου  ηδύς  μες στα σκατά  όμως επίπονος!".


Pig In Shit GIFs | Tenor 

ΜΥΚΟΝΟΣ : ΜΟΝΙΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΤΟ!

Σαν να μην έφτανε το μεγάλο πρόβλημα με το νερό στο νησί της Μυκόνου, τώρα οι παραλίες του γέμισαν με λύματα!

Μόλις λίγες ώρες μετά την καταγγελία κατοίκου για βακτήρια και μικρόβια στο νερό, πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια σε επίπεδο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, τουρίστες και ντόπιοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό αντικρίζοντας την παραλία του Πλατύ Γυαλού γεμάτη λύματα.

Για δεύτερη φορά φέτος λοιπόν ο δημοφιλής Πλατύς Γιαλός στη Μύκονο «πνίγηκε» στα λύματα, αφού ξεχείλισε ξανά το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΜ φέρνοντας στην επιφάνεια λύματα που κατέληξαν στην θάλασσα, όπως αναφέρει το τοπικό mykonoslivetv.gr.

To περιστατικό λαμβάνει χώρα για δεύτερη φορά με απόσταση μόλις λίγων μηνών, αφού το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί και τον περασμένο Ιούλιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι και τα δύο περιστατικά υπερχείλισης συνέβησαν εν μέσω τουριστικής περιόδου, σε έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς της χώρας.

Όπως μετέδωσε  το MykonosLive TV, ντόπιοι και τουρίστες βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το θέαμα  στον Πλατύ Γυαλό και αναγκάστηκαν να φύγουν από την παραλία καθώς υψώθηκε κόκκινη σημαία.

Σύμφωνα με υπάλληλο εστιατορίου της περιοχής, η πλαζ ήταν γεμάτη από κόσμο και άδειασε όταν συνέβη το περιστατικό με την υπερχείλιση του αντλιοστασίου.

Σημειωτέον ότι διαρροή μη επεξεργασμένων λυμάτων σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες και στο Γλυφάδι Αλεομάνδρας από σπάσιμο αγωγών αποχέτευσης, με αποτέλεσμα να γεμίσουν απόβλητα βίλες και η θάλασσα στην περιοχή Κόστα Ήλιος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: