Κυριακή, Σεπτεμβρίου 19, 2021

Σήμερα μνημονεύουμε τη Μαριάντζελα Μελάτο , σπουδαία ηθοποιό και "εκρηκτική" θηλυκή περσόνα.

 Έφυγε» η Μαριάντζελα Μελάτο

Μαριάντζελα Μελάτο

Μία από τις σημαντικότερες Ιταλίδες ηθοποιούς της γενιάς της και από τις πιο αστραφτερές ξανθιές του ιταλικού κινηματογράφου.

Μαριάντζελα Μελάτο (19 Σεπτεμβρίου 1941 – 2013)

 Έθρεψε τα όνειρα μιας ολόκληρης αντρικής γενιάς , αλλά δεν έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου μόνο ως σύμβολο του σεξ. Αντίθετα, υπήρξε μία από τις σημαντικότερες ταλαντούχες  Ιταλίδες ηθοποιούς της γενιάς της , που είχε την τύχη να ζήσει σε μία εποχή "ιερών τεράτων " της Ιταλικής σκηνοθεσίας, όπως ο   Ντάριο Φο, η Λένα Βερτμίλερ , ο  Λουκίνο Βισκόντι και ο Λούκα Ρονκόνι, που στηρίχτηκαν στην υποκριτική της δεινότητα για να υπογράψουν  ανεπανάληπτες ταινίες και θεατρικά έργα.

Η ίδια απέρριπτε τα μονοσήμαντα είδη ερμηνείας και   δεν έκανε διάκριση στα μέσα εκδήλωσής της , λέγοντας συχνά «Θεωρώ τον εαυτό μου ηθοποιό με την παλιά σημασία της λέξης. Και μια ηθοποιός πρέπει να ξέρει να παίζει τα πάντα, από το θέατρο, μέχρι τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Πρέπει να καταφέρνει να συγκινεί και να κάνει να γελά το κοινό της»

Στον κινηματογράφο πρωτοπαρουσιάστηκε ο 1969 στην ταινία του Πούπι Αβάτι «Thomas e gli indemoniati» («Ο Θωμάς και οι δαιμονισμένοι»).

Η φήμη της εκτοξεύτηκε στα ύψη χάρη στη σκηνοθέτιδα Λίνα Βερτμίλερ, που τη χρησιμοποίησε, φτιάχνοντας ένα ανεπανάληπτο δίδυμο με τον ηθοποιό Τζανκάρλο Τζανίνι, στις "κλασικές" πλέον ταινίες   «Μίμης ο σιδεράς» (1972),ΜΙΜΗΣ Ο ΣΙΔΕΡΑΣ», της Λίνα Βερτμίλερ​ TRAILER NEW STAR - YouTube «Ιστορία έρωτα και αναρχίας» (1973) Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας , πληροφορίες της ταινίας - Σινεμά - αθηνόραμακαι «Η Κυρία και ο ναύτης» (1974).Mariangela melato - Photos | Facebook

Πρωταγωνίστησε επίσης στην αριστουργηματική  ταινία του Έλιο Πέτρι «Η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο» (1971).upload.wikimedia.org/wikipedia/el/b/b9/La_class...

Mariangela Melato - Wikipedia

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ"Η κυρία και ο ναύτης"

Swept Away | Η Κυρία και ο Ναύτης - popcorn.grΗ Κυρία και ο Ναύτης (1974) - TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...