Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2021

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Σεπτέμβριος 2021

 

«ΚΘΒΕ- 60 Χρόνια Διαδρομή στο Φως»

Από 11 Σεπτεμβρίου εντός της ΔΕΘ (περίπτερο 13)
Μπορεί τελευταία να έχουμε συνηθίσει τη ΔΕΘ ως σημείο αναφοράς θωράκισης κατά covid- 19, και τα περίπτερά της εμβολιαστικούς σταθμούς, ωστόσο λίγο πριν την αυλαία της 85ης διοργάνωσης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ο σημαντικότερος Οργανισμός Πολιτισμού, στήνει ένα… διαφορετικό… «εμβολιαστικό κέντρο» στην καρδιά της Διεθνούς Εκθέσεως. 

Ένα Κέντρο παραστατικών τεχνών διαδραστικής ευαισθησίας για όλους τους επισκέπτες, με μεράκι και περισσή φροντίδα των ανθρώπων του Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, των ανθρώπων του ΚΘΒΕ, που θα φέρει τον τίτλο «60 Χρόνια Διαδρομή στο Φως»
Περισσότερα

«Ελένη» του Ευριπίδη

Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας
Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου
Μια μεγαλειώδης γιορτή αισθήσεων και συναντήσεων, τεχνών κι ανθρώπων που συγκίνησε και ενθουσίασε κοινό και κριτικούς αποτελεί η «Ελένη» του Ευριπίδη, η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου που συνεχίζει την περιοδεία της στου Παπάγου (4/9), στον Πειραιά (11/9) και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη (16-18/9). 
 
Περισσότερα

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη

Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας
Οι εμβληματικοί «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, συνεχίζουν και φέτος τις …υψηλές τους πτήσεις στα Φεστιβάλ της χώρας μας, έχοντας στα φτερά τους την αποδοχή του κοινού και των διθυραμβικών κριτικών που απέσπασαν πέρσι στην Επίδαυρο, το Δίον και τους Φιλίππους αλλά και φέτος σε όλους τους μέχρι τώρα σταθμούς της καλοκαιρινής περιοδείας. Τελευταίες παραστάσεις σε Βύρωνα (8/9) και στην Πετρούπολη (10/9).
Περισσότερα

«Ταξίδι μιας μεγάλης ημέρας μέσα στην νύχτα» του Ο' Νηλ


Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος
Μαζί τους κι οι αλλεπάλληλες υπερβάσεις πηγαινοέρχονται στις άωρες ώρες της μίας μόνο μέρας, πότε στο θολωμένο τζάμι και πότε στο πάτωμα, σωριάζοντας ανατροπές σα νότες σε ξεχασμένο, ξεκούρδιστο πιάνο…

Και το «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» που μας προτείνει φέτος το καλοκαίρι το ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου, με τη Βέρα Κρούσκα και τον Πέρη Μιχαηλίδη, τον Θανάση Σαράντο, τον Χρήστο Διαμαντούδη και την Σταυριάνα Παπαδάκη ξεκίνησε απ’ τη Θεσσαλονίκη για να περιοδεύσει, στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής, στη Βέροια, στην Κοζάνη, στα Γιαννιτσά, στις Συκιές Θεσσαλονίκης, στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη, συνεχίζει και τον Σεπτέμβριο στα Γιαννιτσά, στα Ιωάννινα και στον Βόλο για να επιστρέψει και πάλι στη Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών (αύλειος χώρος - 25 & 26/9).
Περισσότερα

7ο Φεστιβάλ Δάσους - Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου

Η μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας 
Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κοινού στο 7ο Φεστιβάλ Δάσους, το οποίο συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο με καλλιτέχνες να συναντιούνται και πάλι με τους θεατές τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα  προστασίας.  Ραντεβού στο Θέατρο Δάσους και στο Θέατρο Γης για μοναδικές θεατρικές βραδιές.
Περισσότερα

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ 

10-20 Σεπτεμβρίου 
Ένα δάσος παραστάσεων από και για όλο τον κόσμο! 
Connect - Join - Share 
Ξεκίνησε η προπώληση για την περιπατητική παράσταση Remote Thessaloniki των Rimini Protokoll. Συμμετέχετε σε μια διαφορετική εμπειρία μέσα στην πόλη.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: