Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021

Πώς η Κεραμέως μου κατέστρεψε την χρονιά

– Χωρίς κριτική σκέψη δεν υπάρχουν ενεργοί πολίτες

– ΝΚ: Τελεία, αυτό θέλουμε!

Της Μαρίλης Μπουφίδου

Η εξαφάνιση των κοινωνικών επιστημών από το σχολείο είναι μέρος ενός ευρύτερου σχέδιο εξάλειψης της κριτικής σκέψης των νέων ανθρώπων, προκειμένου να μην έχουμε γνώμη και να μην αμφισβητούμε την εξουσία τους.

Φέτος, θα ξαναέδινα πανελλήνιες με σκοπό να περάσω κοινωνιολογία, το αγαπημένο μου μάθημα το οποίο ήταν, επιτέλους, εξεταζόμενο μάθημα πανελλήνιων.

Έτσι νόμιζα, μέχρι που η Υπουργός Παιδείας επανάφερε τα Λατινικά και κήρυξε ανελέητο πόλεμο στο μάθημα που αποτελεί το πρώτο σκαλί για να μάθεις και να αμφισβητήσεις σε τι κόσμο ζεις, με βάση τα κοινωνικά φαινόμενα.

Ο παραγκωνισμός της κοινωνιολογίας θα βλάψει πρώτα από όλα την ίδια την κοινωνία. Πώς θα απορροφηθούν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που θα μείνουν άνεργοι, τι θα απογίνουν τα τμήματα των πανεπιστημίων που δεν θα τα προτιμούν οι φοιτητές λόγω ανεργίας;

Πως μπορείς να στέλνεις στα αζήτητα μια σπουδαία επιστήμη σε εποχές που την χρειαζόμαστε πιο πολύ από πότε! Γιατί να χαθούν άδικα κ. Κεραμέως σχολικές χρονιές μέχρι να φύγετε από την θέση σας και γυρίσει το μάθημα εκεί που του αξίζει και αν τα καταφέρει.

Κόντρα μάθημα

Δεν σταματά όμως εδώ, θέλει να θεσπίσει και το “κόντρα μάθημα”. Τι είναι αυτό; Αν είσαι θεωρητική κατεύθυνση, θα πρέπει να δώσεις πέμπτο μάθημα, τα μαθηματικά, αν είσαι θετική, την ιστορία.

Αντιφατικό αν σκεφτούμε ότι διαλέγουμε κατεύθυνση με γνώμονα τα μαθήματα στα οποία έχουμε έφεση για να αποφύγουμε αυτά που δεν μας ενδιαφέρουν τόσο.

Το ότι θα εξετάζεται ενδοσχολικά έχει μικρή σημασία, το αποτέλεσμα μετράει που είναι σκέτη ταλαιπωρία.

Γιατί τα κάνουν αυτά;

Είναι απλό, σε συνδυασμό με τις μειωμένες θέσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, την τράπεζα θεμάτων, ο συντελεστής βαρύτητας και με τα Λατινικά που δυσκολεύουν πολλούς μαθητές να έχουν γυρίσει στο παιχνίδι. Η εισαγωγή στα πανεπιστήμια θα είναι προνόμιο μόνο των αρίστων.

Έτσι ελπίζουν, ότι θα ανέβει το επίπεδο των φοιτητών και οι υπόλοιποι θα οδηγηθούμε στη λύση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Αν τώρα δεν έχεις χρήματα για να στείλεις το παιδί σου σε κολέγιο, σου λέει υπάρχουν και τα δημόσια Ι.Ε.Κ.. Μην σνομπάρεις, αλλιώς γίνε εργατικό δυναμικό, αυτό σου λέει.

Σώστε την κοινωνιολογία και το εκπαιδευτικό σύστημά  

Η κοινωνιολογία είναι από την φύση της, “αντιπολιτευτική επιστήμη” γι’ αυτό την φοβούνται, γιατί εξηγεί κοινωνικά προβλήματα, προβάλλει ανισότητες και διακρίσεις, είναι το περιεχόμενο της επιστήμης που απειλεί τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους. Μην κλείνετε τα μάτια στην φίμωση των ανθρωπιστικών επιστημώνΘα παλέψουμε για να σώσουμε ότι σώζεται γιατί θέλουμε να είναι τα παιδιά μας σκεπτόμενοι πολίτες και όχι κατευθυνόμενος όχλος.

Αναμένουμε εξελίξεις…


Πηγή: Kleidarotripa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  ...