Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021

Η Πόλη του τρόμου (1950) - Μια ταινία που η επικαιρότητά της, εβδομήντα χρόνια μετά, θέτει τα ίδια κρίσιμα ερωτήματα για τη Δημόσια Υγεία

Η Πόλις Του Τρόμου (1950) - ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ. - YouTube 

Στη Νέα Υόρκη , η οικονομική  αστυνομία αναζητά ένα λαθρέμπορο διαμαντιών , ενώ οι γιατροί, αγνοώντας ότι είναι το ίδιο άτομο, χτενίζουν απεγνωσμένα τη Νέα Υόρκη για έναν φορέα ... ευλογιάς , που απειλεί τη ζωή οκτώ εκατομμυρίων ανεμβολίαστων  κατοίκων.

Ταινία  που ανήκει στην κατηγορία των  b-movies , έχει ένα προσχηματικά αστυνομικό χαρακτήρα. Βασικός στόχος της είναι να θέσει  το πρόβλημα της αστραπιαίας εξάπλωσης των πανδημιών λόγω της αντικειμενικής αδυναμίας των κρατών να τη μετάδοση των ιών  , όταν δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένες σε ανθρώπινο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Το σημαντικότερο  όμως μήνυμα που στέλνει η ταινία είναι ο προληπτικός εμβολιασμός , που πρέπει να είναι η βασική υποχρέωση μιας πολιτισμένης κοινωνίας απέναντι στους πολίτες .

Η επικαιρότητα της ταινίας με τα δεινά που  περνούμε λόγω κοροναϊού εδώ και δεκατέσσερις μήνες είναι εκπληκτική  . Εντυπωσιακές είναι οι σκηνές με τους μαζικούς εμβολιασμούς μικρών παιδιών, που δέχονται χωρίς κλάματα και υστερίες το τρύπημα της βελόνας , που θα τους σώσει από τη θανατηφόρα , εκείνη την εποχή, αρρώστια. 

 Να τα βλέπουν οι δικοί μας "ψεκασμένοι" και να σκάνε από τη ζήλια τους ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...