Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021

 

Vouliwatch* για λίστα Πέτσα: Ύστατο νομικό βήμα η προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Κλείσαμε τα 2 | vouliwatch

Μετά τη σιωπηρή απόρριψη της προσφυγής του Vouliwatch από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) η ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία ανοιχτής διακυβέρνησης, προχώρησε νομικά στο ύστατο νομικό βήμα καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και έλαβε δικάσιμο για τις 21 Οκτωβρίου 2021.

Θυμίζουμε πως το Vouliwatch ζητούσε τα αναλυτικά ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ και τα κριτήρια για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». Η προθεσμία να απαντήσει η ΕΑΔ εξέπνευσε χωρίς καμία ανταπόκριση.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, το Vouliwatch αναφέρει πως «συνεχίζει, πιστό στην ακτιβιστική του δράση για διαφάνεια και λογοδοσία, να ενεργοποιεί και να εξαντλεί όλα τα νόμιμα μέσα για άσκηση πίεσης προς την πολιτική εξουσία να διαθέτει και να δημοσιοποιεί στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν σε εθνικής σημασίας κρατικές δαπάνες».


Μέσω του Vouliwatch οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν και να αξιολογούν το νομοθετικό και κοινοβουλευτικό έργο, με εύληπτο και απλοποιημένο τρόπο.

Έχουν, κυρίως, τη δυνατότητα να απευθύνουν δημοσίως ερωτήσεις στις/στους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές και εκείνες/οι με τη σειρά τους να απαντούν και να προβάλλουν το έργο τους.

Επίσης, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για θέματα ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως η ανοιχτή διακυβέρνηση, το δικαίωμα πρόσβασης στην πληροφορία και τρόπους καταπολέμησης της διαφθοράς και ενίσχυσης της διαφάνειας.


*vouliwatch - Δυναμώνουμε τη Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...