Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021

120 γυναίκες...

 


ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Τις βιάζουν τα αφεντικά τους. Τις παρενοχλούν ενώ προσπαθούν να δουλέψουν. Εκατομμύρια γυναίκες κακοποιούνται σεξουαλικά στο χώρο της εργασίας τους. Όμως τώρα μπορούμε να βοηθήσουμε να επικυρωθεί μια πρωτοποριακή παγκόσμια συνθήκη για την προστασία των γυναικών απ’ τη βία στο χώρο εργασίας. Υπόγραψε τώρα για να πιέσουμε τις χώρες τους κόσμου να στηρίξουν το νέο νόμο, που θα συζητηθεί στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής σε λίγες μέρες:
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Φίλες και φίλοι,
Πάνω από 120 γυναίκες σε εργοστάσια ενδυμάτων στο Λεσότο εξομολογήθηκαν πως προϊστάμενοι τους τις παρενοχλούσαν σεξουαλικά. Κάποιες καταγγέλλουν πως τις βίασαν μέσα στο εργοστάσιο.

Και δεν είναι οι μόνες. Το 80% των γυναικών που εργάζονται στις βιομηχανίες ενδυμάτων του Μπαγκλαντές έχουν υποστεί ή έχουν γίνει μάρτυρες σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης στο χώρο εργασίας. Όπως επίσης κι εκατομμύρια άλλες γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Όμως σε λίγες μέρες μπορούμε να βοηθήσουμε να περάσει μια πρωτοποριακή παγκόσμια συνθήκη για την προστασία των γυναικών απ’ τη βία στο χώρο εργασίας!

Ήδη 6 χώρες την έχουν επικυρώσει, αλλά για να ψηφιστεί ως παγκόσμιος νόμος, χρειαζόμαστε περισσότερα κράτη. Γι' αυτό βοήθησε να παραδώσουμε μια εκκωφαντική φωνή στήριξης στην κρίσιμη παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για τα δικαιώματα των γυναικών που θα γίνει σε λίγες μέρες:
Περίπου 1 στις 4 χώρες δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΝ νόμο για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας. Αλλά κι αυτές που έχουν, δεν τον εφαρμόζουν πάντα. Στην Ελλάδα το 85% των εργαζομένων γυναικών καταγγέλλουν πως έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας!

Όμως αυτή η νέα συνθήκη μπορεί να φέρει την αλλαγή. Για πρώτη φορά, οι χώρες θα υποχρεούνται να θεσπίσουν νόμους που θα απαγορεύουν τη βία στο χώρο εργασίας, να πάρουν προληπτικά μέτρα και να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε ένδικα μέσα για τα θύματα. Σε συνδυασμό με καινοτόμες μεταρρυθμίσεις σε εθνικό επίπεδο, αυτή η συνθήκη θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Πηγές λένε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πιέσουμε και τα υπόλοιπα κράτη να την επικυρώσουν! Αυτό τον Ιούνιο, οι ηγέτες του κόσμου θα συναντηθούν σε μια κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στη Γαλλία -- βοήθησε να τους παραδώσουμε 1 εκατ. φωνές. Υπόγραψε και διάδωσέ το:
Οι μαρτυρίες σεξουαλικής κακοποίησης είναι τόσο σοκαριστικές και πολλές, που είναι λογικό να αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε. Όμως τώρα έχουμε μια ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας για να προστατευτούν οι γυναίκες όλου του κόσμου απ’ τη βία στην εργασία τους -- συνεχίζοντας έτσι τον ηρωικό αγώνα που ξεκίνησαν γενιές γυναικών πριν από εμάς. Ας τις κάνουμε περήφανες.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Sarah, Ruth, Naxalli, Chris, Nana, Adela, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:

Στα Αγγλικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια: