Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2021

Συμφέρει τη Δημοκρατία και τη Νέα Δημοκρατία ο θάνατος ενός πολυ-ισοβίτη τρομοκράτη;

 


Εάν πεθάνει ο Κουφοντίνας...

Κατερίνα Ακριβοπούλου

Μέσα στον ζόφο του σκανδάλου Λιγνάδη και της ηθικής συντριβής που επέφερε στη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επαναφέρει την θανατική ποινή.



Ο Δημ. Κουφοντίνας βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο λίγο πριν από τον θάνατο του, επειδή η Πολιτεία αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο τον οποίο η ίδια θέσπισε ειδικά για τον Δ. Κουφοντίνα. Μετά από σχεδόν 50 ημέρες απεργίας πείνας, η Πολιτεία που στοιχηματίζει την ύπαρξη της στον θάνατο ενός ήδη καταδικασμένου σε ισόβια, δεν είναι μια έννομη Πολιτεία. Είναι μια κακούργα Πολιτεία που θανατώνει κάθε έννοια Δικαίου, “σκοτώνοντας” για εκδίκηση (η μήπως για θανατηφόρους επικοινωνιακούς λόγους;)  έναν απεργό πείνας.

Δεν προσχώρησαν αίφνης στην “ιδεολογία” της τρομοκρατίας, ούτε νοιώθουν εγγύτητα με τις ευαισθησίες της Αριστεράς σε τέτοια ζητήματα, οι φιλελεύθεροι που ζητούν να σωθεί ο Κουφοντίνας, με προεξάρχουσα την Ντόρα Μπακογιάννη, εμβληματικό θύμα η ίδια της 17Ν.

Όταν η χήρα του δολοφονηθέντος από τον Δ. Κουφοντίνα Παύλου Μπακογιάννη, ο ακαδημαϊκός Αριστείδης Χατζής του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών και μέλος της Επιτροπής 2021, ο γνωστός δικηγόρος Θέμις Σοφός και μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου υποστηριζόμενος από την Ν.Δ., αρθρογράφοι συντηρητικών εφημερίδων, όπως ο Ανδρέας Πετρουλάκης της “Καθημερινής” και πολλοί άλλοι λιγότερο προβεβλημένοι εγείρουν με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους θέμα δημοκρατίας για τους χειρισμούς της Πολιτείας, η κατάσταση ξεπερνά τα όρια της περίπτωσης Κουφοντίνα.

Πληθαίνουν οι “συντηρητικές” εκκλήσεις για τον Δημ. Κουφοντίνα

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει. Εάν πεθάνει με ευθύνη της Πολιτείας, θα χαθεί αυτοχειριαζόμενο το Κράτος Δικαίου και η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία,με ο,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

The Surprising Life of Toulouse-Lautrec: The Painter of Parisian Nightlife

  Ο Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ ήταν Γάλλος ζωγράφος, χαράκτης, εικονογράφος και σχεδιαστής, του οποίου η εμβάθυνση στην πολύχρωμη και θεατρικ...