Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2021

Το σύνδρομο του Κρέοντα ενός πρωθυπουργού που έχει κάνει το Σύνταγμα της Ελλάδος σουρωτήρι



Μητσοκρέων : «Πείτε στον εγκληματία Κουφοντίνα ότι το Κράτος δεν εκβιάζεται.Δε θα εφαρμόσω το νόμο που εμείς ψηφίσαμε. L'état, c'est moi !-To κράτος είμαι Εγώ! Θα τον στείλω στον τάφο. Θα τον κάνω με το ζόρι Αντιγόνη!»

 

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΕΟΝΤΑ

Στις δημόσιες εμφανίσεις του  εμφανίζεται μειλίχιος , πράος και συναινετικός , δίνοντας την εικόνα ενός ηγέτη με φιλελεύθερες αντιλήψεις , όπου δε χωρούν ο φανατικός δογματισμός και η εκδικητικότητα προς τους αντιπάλους του .

Δυστυχώς , οι πράξεις του, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, τον διαψεύδουν πανηγυρικά . Ο πρωθυπουργός μας αποδεικνύεται καθημερινά ότι είναι  άτομο αυταρχικό και απόλυτο, σκληρόκαρδο,   αλύγιστο  και αλαζονικό , που βάζει τα συμφέροντα του ιδίου και του κόμματός του υπεράνω όλων και έχει κάνει το Σύνταγμα ...σουρωτήρι, με τις πολλαπλές  παραβιάσεις των νόμων ακόμα  και των αποφάσεων του ΣτΕ. Απόδειξη: όσα  εφιαλτικά βιώνουμε μέσα στην πανδημία , από τη συστηματική συρρίκνωση της Δημοκρατίας σε όλους τους θεσμούς   έως το ημερήσιο άγριο ξύλο των ΜΑΤατζίδων που μοιράζεται  προς πάσαν κατεύθυνσιν.

Πώς να συνεννοηθείς με  κάποιο άτομο που αποκαλύπτει χαρακτήρα ασυνεννόητο ,  υπερασπίζεται με πάθος  αντιλήψεις παρωχημένες και αυταρχικές και δε δέχεται καμία κριτική; Αγένεια  που φτάνει ώς την κακοήθεια και ισχυρογνωμοσύνη μουλαρίσια , που  θέτει  την εξουσία πάνω από την ανθρωπιά, αποκαλύπτουν έναν άνθρωπο εγωιστή, άκαμπτο, άκαρδο και τυραννικό.

Η ανθρώπινη ζωή ως αυταξία τού είναι παντελώς αδιάφορη. Διακατέχεται από τη  στερεοτυπική  αντίληψη ότι η εξουσία δεν εκβιάζεται , δεν υποχωρεί σε αιτήματα ατόμων καταδικασμένων για απεχθή αδικήματα, έστω κι αν αυτά στηρίζονται στην πιστή εφαρμογή του νόμου. Το "οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδούς αντί οδόντος" είναι ο οδηγός  άσκησης της εξουσίας του. 

Ο Κρέων ταύτιζε το Κράτος με τον εαυτό του, ο Λουδοβίκος ΙΔ αυτόν θα  είχε ως πρότυπο ηγεσίας  όταν ξεστόμισε τη διαβόητη αλαζονική ρήση "Το κράτος είμαι Εγώ!". Ο Μητσοτάκης ακολουθεί τα πιστά βήματά τους και μετατρέπει με την αδιαλλαξία του ένα δολοφόνο σε ...Αντιγόνη. Δεν καταλαβαίνει ότι το αίτημα του Κουφοντίνα δεν είναι να παραβιαστεί ο Νόμος για χάρη του , αλλά , αντίθετα, να εφαρμοστεί ο Νόμος. 

Όμως ο πρωθυπουργός μας  αποδεικνύεται «Τυφλός τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματα» και προτιμά να "αγιοποιήσει"  έναν εξουδετερωμένο τρομοκράτη και να προσφέρει στην Ευρώπη  τον πρώτο μετά τον Μπόμπι Σαντ αυτόχειρα από απεργία πείνας . Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία . Δεν καταλαβαίνει ο αγαθός ότι θα συνδέσει τον εαυτό του για πάντα με έναν αδιανόητο θάνατο . Σαν αυτόν του γαμπρού του, του αλησμόνητου Παύλου Μπακογιάννη...

 Gerontakos, 28/2/2021



Ο Μητσοτάκης αποφασισμένος να καταδικάσει σε θανατική ποινή τον Κουφοντίνα

efsyn.gr

Ο Μητσοτάκης αποφασισμένος να καταδικάσει σε θανατική ποινή τον Κουφοντίνα

Με μια ανακοίνωση γραμμένη «στο πόδι» που απαντάει στον Αλέξη Τσίπρα και περιέχει 11 ορθογραφικά λάθη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τη σφραγίδα του στη θανατική ποινή του κρατούμενου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Λίγη ώρα μετά την παρέμβαση* του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απεργία πείνας του κρατούμενου και τις δραματικές ώρες που περνάει ο ίδιος και η οικογένειά του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε προκλητική ανακοίνωση-απάντηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν έτει 2021, κατηγορεί έναν άνθρωπο που βρίσκεται στην 51η ημέρα πείνας για εκβιασμό και με κυνισμό επιμένει ότι «θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του», αρνούμενος να παραδεχθεί πως το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι νόμιμο και βασίζεται πάνω στις αλλαγές που ψήφισε η ίδια η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Κατά την προσφιλή του συνήθεια ο πρωθυπουργός επιχειρεί να φορτώσει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης στον Αλέξη Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ (και κατά συνέπεια σε όλους όσοι διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες για το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας ), ενώ με θράσος ισχυρίζεται ότι τυχόν δικαίωση του αιτήματος θα σημάνει «προνομιακή μεταχείριση και παραβίαση της έννομης τάξης».

Η ανακοίνωση

"Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπερ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ.Κουφοντίνα υπό το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα».

Ένας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ, Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντι να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του.

Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ.Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφυγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει.

Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατη ιατρική φροντίδα. Προνομική μεταχερίσιη όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης."


*Είχε προηγηθεί δήλωση του Αλέξη Τσίπρα,  μέσω facebook, στην οποία καλούσε την κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, έστω και την ύστατη ώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι «η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν».

____________________________


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...