Σάββατο, Φεβρουαρίου 06, 2021

Εισαγγελείς και κράτος δικαίου υπάρχουν σε αυτή τη χώρα ή μόνο για την Τουλουπάκη υπάρχει «δικαιοσύνη»;

Του Στράτου Βαλτινού

Πηγή:omegapress.gr


Το κράτος δικαίου  έχει δεχθεί σοβαρά πλήγματα επί αυτοδύναμης ΝΔ. Τραπεζίτες με ασυλία,  σκάνδαλα που βαφτίστηκαν σκευωρία, εισαγγελείς που στοχοποιήθηκαν και η χώρα που βυθίζεται στις τελευταίες θέσεις ως προς την τήρηση των κανόνων διαφάνειας.


Φουντώνουν τα δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα ότι η ΝΔ θα προχωρήσει σε εξεταστική ή σε νέα προανακριτική για την υπόθεση Καλογρίτσα ίσως και της Folli Follie, με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι γιατί υπάρχουν αδικήματα. Αλλά προφανώς,  οι εμπνευστές αυτών των σεναρίων δεν λαμβάνουν υπόψη τους, ότι ο ρεβανσισμός δεν είναι για χόρταση, ούτε παντός καιρού, όσο και αν θα το ήθελαν.
Οι υποθέσεις του Χρήστου Καλογρίτσα και της Folli Follie που πήραν το δρόμο της Βουλής μέσω δικογραφιών, είναι γνωστό και σε πρωτοετή φοιτητή νομικής ότι  δεν περιέχουν το παραμικρό στοιχείο, ούτε κατά ΣΥΡΙΖΑ-Παππά η πρώτη, ούτε κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης γενικότερα η δεύτερη. .
Στη δικογραφία για την υπόθεση Καλογρίτσα που εμπλέκει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, δεν υπάρχει τίποτα πέρα από την μήνυση του ίδιου του Καλογρίτσα και τις καταθέσεις δύο υπαλλήλων του. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τη ΝΔ να το κάνει σημαία της καιρό τώρα.


Ο αρμόδιος εισαγγελέας έστειλε το σχετικό φάκελο στη Βουλή, αφού κατονομαζόταν ο πρώην υπουργός, η οποία θα αποφασίσει για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Νίκου Παππά. Το αν θα γίνει εξεταστική θα το αποφασίσει η κυβερνητική πλειοψηφία κατά πως την συμφέρει και όχι με βάση ενδείξεις ενοχής του Νίκου Παππά.
Mε βάση τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Ν. Παππά ο Χρ. Καλογρίτσας, τον κατηγορεί για ηθική αυτουργία, επειδή δήθεν τον παρέσυρε σε εικονικές συναλλαγές με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC (με έδρα την Ελλάδα). Η εν λόγω υπόθεση έχει κριθεί από το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο και από τα ελληνικά πρωτοδικεία. Παράλληλα άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει ως συνήγορο τον Ανδρέα Λοβέρδο.


Ο  Καλογρίτσας με τελεσίδικη απόφαση της ελβετικής Δικαιοσύνης, που δε δέχτηκε τα περί παρασυρμένου και τα περί εικονικών αναλήψεων έργου, κλήθηκε να καταβάλει 3 εκατ. ευρώ, που όφειλε, στην εταιρεία, ενώ και το Μονομελές Πρωτοδικείο ζήτησε να κηρυχθεί εκτελεστή η απόφαση.
Την ίδια στιγμή, ανάλογη τύχη φαίνεται να έχει και η υπόθεση της Folli Follie. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη δικογραφία την υποβαθμίζουν ακόμα και οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι λένε ότι δεν υπάρχει κάτι.
Αν η ΝΔ αποφασίσει να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τον Νίκο Παππά , την στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των κομματικών μελών και στελεχών τον θέλει στο περιθώριο. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει και η δεύτερη υπόθεση.


Αυτό οδηγεί πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ στην σκέψη ότι μάλλον υπέρ τους θα εξελιχθούν οι υποθέσεις. Η μισαλλοδοξία ηγετών παραγόντων της ΝΔ είναι που τους καθοδηγεί και όχι η λογική, ή η αναζήτηση της αλήθειας, για την οποία αδιαφορούν όπως κατέδειξε και το σκάνδαλο Νοβάρτις.
Κατά συνέπεια, η ΝΔ τυφλωμένη από τον ρεβανσισμό της δεν βλέπει ότι η εμμονή της να καταδιώκει τους αντιπάλους της αφενός οφείλεται σίγουρα στην ανάγκη να συγκαλύψει τα όργια που έχει κάνει με άλλες υποθέσεις, αφετέρου δε στην ανάγκη της να διαβάλλει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ , αν συνεχίσει την ίδια τακτική, σκάβει έναν λάκκο στον οποίο, στο τέλος θα πέσει η ίδια μέσα..

ΥΓ  Η σύμβαση με  την εταιρεία Palantir δεν ανανεώθηκε. Παραβιάστηκαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως αυτά της υγείας των πολιτών.  Εισαγγελείς και κράτος δικαίου υπάρχουν σε αυτή τη χώρα ή μόνο για την Τουλουπάκη υπάρχει «δικαιοσύνη»;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά στη συναυλία μνήμης για το έγκλημα των Τεμπών -Οι ευχαριστίες του σε όσες/ους ανταποκρίθηκαν σε όλη την Ελλάδα

  Που είσαι τώρα φως μου Ήτανε γραμμένο Νά'μαι εδώ για πάντα Να σε περιμένω Όσο κι αν κρατήσει Να μην το ξεχάσεις Όταν φτάσεις πάρε Πάρε...