Δευτέρα, Φεβρουαρίου 08, 2021

ΕΡΤ=ΕΜΕΤΙΚΑ ΡΑΔΙΟ ΤΗΛΕΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

 

Σάλος με την οδηγία στην ΕΡΤ για το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΦΑΡΑΚΗΣ ΕΡΤ Φώτης Καφαράκης, Γενικός διευθυντής Λογοκριμένης Ενημέρωσης της ΕΡΤ

Σάλος με την οδηγία στην ΕΡΤ για το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία Πηγή: Twitter
iEidiseis Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 - 18:39

Αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσιοποίηση εγγράφου που φέρεται να καλεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να μη δείξουν τα δελτία ειδήσεων πλάνα με από γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσιοποίηση έγγραφης οδηγίας η οποία φέρεται να καλεί τους παραγωγούς στην ΕΡΤ να μη προβάλουν εικόνες και βίντεο από το «τραπέζωμα» του πρωθυπουργού στην Ικαρία το Σάββατο

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης o δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης ο οποίος έγραψε τα εξής: «Χτες το μεσημέρι, στο δελτίο της ΕΡΤ1 έπαιξε η "επίσκεψη" στην Ικαρία. Προέκυψε χαμός φυσικά και για να μην γίνει ξανά τέτοιο "λάθος" κολλήθηκε η ανακοίνωση της φωτό στην Αίθουσα Παραγωγής. Να τη χαίρεστε τη δημόσια τηλεόραση κύριε Λιβάνιε».

Στο έγγραφο αναφέρεται: «Δεν παίζουμε φωτογραφία αλλά ούτε και βίντεο Κ. Μητσοτάκη από τη βεράντα του σπιτιού Στεφανάδη (τραπέζι), Ικαρία». Ακόμη, ζητείται να παίζουν πλάνα του κ. Δημήτρη Λιγνάδη στα οποία δεν απεικονίζονται τρίτα πρόσωπα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να ζητά εξηγήσεις.

«Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να "εξαφανίζει" ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν διευθυντής του κ. Μητσοτάκη), επιβεβαιώνεται και με γραπτές οδηγίες στην αίθουσα παραγωγών. Οδηγίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές της ΥΕΝΕΔ:

  • Μην τυχόν παίξετε στα δελτία ειδήσεων φωτογραφίες ή βίντεο από το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία.
  • Μην παίζετε φωτογραφίες και βίντεο του κ. Λιγνάδη μαζί με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τον επέλεξε για το Εθνικό Θέατρο», έγραψε στο Facebook ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Μιας και η ΕΡΤ υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη: Ποιος έδωσε αυτές τις εντολές;».

https://www.ieidiseis.gr/media/k2/items/cache/3acc5adf808d6791140ba3f3127ef0cd_XL.jpg?t=20210208_165410

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Transfiguré - 12 vies de Schönberg/Μεταμορφώσεις -Οι 12 ζωές του Σένμπεργκ - ARTE Concert

Βικιπαίδεια =>Άρνολντ Σένμπεργκ (Arnold Schönberg, 13 Σεπτεμβρίου 1874 – 13 Ιουλίου 1951 Αφιέρωμα στον συνθέτη Arnold Schönberg, με δώδεκ...