Το γεγονός ότι συνυπάρχουμε στην εποχή του παραλόγου δεν σημαίνει ότι χάσαμε και τα λογικά μας με όσα ακούμε και σε όσα είμαστε μάρτυρες. Και μπορούμε να διακρίνουμε τα όσα ανορθόδοξα συμβαίνουν στην μικρή αυτή επικράτεια που λέγεται Ελλάδα.
Προσωπικά δεν θα σταθώ ούτε στο τιμημένο 5ευρω που έδινες για να περάσεις την είσοδο δημόσιου νοσοκομείου, λες κι έκοβες εισιτήριο για το σινεμά κι όχι για την υγεία. Ούτε θα σταθώ στο γεγονός ότι για πρώτη φορά στην τελευταία 15ετία, νέα κυβέρνηση με το που ανέλαβε δεν είπε το τρισχαριτωμένο: βρήκαμε άδεια ταμεία, και μάλιστα σε μεταμνημονιακό στάδιο. Θα σταθώ όμως στην μάσκα της υποκρισίας. Όλοι αναγκαστήκαμε να φορέσουμε μάσκες αλλά δεν ήταν για όλους και όλες η ίδια.

Είμαστε σχεδόν οι πρώτοι που θέσαμε στο Flash το θρησκευτικό ζήτημα, ξεκινώντας από τη θεία μετάληψη. Διότι γνωρίζουμε ότι ζούμε σε ένα κράτος σχεδόν θεοκρατικό, με τους πολιτικούς να σταυροκοπιούνται και να ανάβουν δημόσια λαμπάδες, ίσα με το μπόι τους. Μονάχα ένας πρώην πρωθυπουργός βγήκε και δήλωσε ανοιχτά «είμαι άθεος», αλλά στο θεοκρατικό κράτος σημασία δεν έχει αν σου κόβουν τη σύνταξη, σημασία έχει σε ποιον θεό πιστεύεις.
Ήρθε λοιπόν η πανδημία και περίτρανα αποδείχτηκε ότι μεγάλο μέρος της πελατειακής ψήφου στηρίζεται στο «εὐλογητὸς εἶΧριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν». Από τις κυρίες της βουλής πρώτη και καλύτερη η λαλίστατη κυρία Ράπτη βγήκε και δήλωσε: «Εγώ κοινώνησα, και θα συνεχίσω να κοινωνώ». Δεν ξανακούσαμε αργότερα να βγαίνει και να μας λέει «ουπς λάθος». Στη συνέχεια είδαμε και τον πρωθυπουργό να ανάβει το κερί του, επιμελώς αποφεύγοντας να πει ότι το ενσταντανέ που είδε η θρησκευόμενη πελατεία, δεν έλαβε χώρα σε εκκλησία.
Τελευταίος ήταν ο κύριος Πέτσας που εμμέσως πλην σαφώς, μας προέτρεψε να παραβιάσουμε την 9η εντολή «οὐ ψευδομαρτυρήσεις κατὰ τοῦ πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδῆ». Δηλαδή προκειμένου να εκκλησιαστούμε ας το κάνουμε δια της πλαγίας οδού, στέλνοντας μήνυμα για δήθεν άλλη έξοδο. Φινάλε έκανε η ΝΔ δήμαρχος Κερκύρας, η οποία είπε εκ των υστέρων… συγγνώμη δεν το εννοούσα, μία συγγνώμη που σίγουρα πρόκυψε κατόπιν άνωθεν εντολής, αν δεν ήθελε να καεί στο εξώτερο πολιτικό πυρ.

Εν ολίγοις ούτε ένας εκ της κυβερνήσεως , έστω και υφυπουργός, δεν τόλμησε να μιλήσει σταράτα υπό τον φόβο των Ιουδαίων! Αυτή η στάση δεν προέκυψε από του χριστού την πίστη την αγία, αλλά από την μάσκα της υποκρισίας που φόρεσαν για να τα έχουν καλά με τους πιστούς ψηφοφόρους τους.
Όλοι οι υπόλοιποι φοράμε τις μάσκες για τον κορονοϊό και το μόνο που λέμε λόγω επικαιρότητας είναι Ηλί Ηλί, λαμά σαβαχθανί. Και θα συνεχίσουμε να το λέμε και μετά την πανδημία, όταν θα βρισκόμαστε καθείς μέσα στη φτώχεια που θα του έχει ξημερώσει.