Τετάρτη, Απριλίου 29, 2020

100 κείμενα-αποκρίσεις, που διερευνούν το σκοτεινό ατομικό και συλλογικό «τώρα» της πανδημίας και των μέτρων και αναρωτιούνται για τον κόσμο του «αύριο».

100 κείμενα-αποκρίσεις στην πανδημία και στην εποχή μετά

efsyn.gr

100 κείμενα-αποκρίσεις στην πανδημία και στην εποχή μετά

Ένας συλλογικός τόμος που κυκλοφορεί ηλεκτρονικά και διατίθεται δωρεάν
Πρωτόγνωρες είναι οι συνθήκες που ζούμε και που μας έχει επιβάλει η πανδημία και ο καθένας από εμάς με όσα εργαλεία διαθέτει, έννοιες, βιβλία, σκέψεις, προσπαθεί να κατανοήσει αυτό που συμβαίνει και τι θα φέρει το μέλλον.
Απαντήσεις, ο καθένας από το δικό του επιστημονικό πεδίο, προσπαθούν 100 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων στον τόμο «Αποτυπώσεις σε στιγμές κινδύνου», που με φροντίδα της Εταιρείας Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου κυκλοφορεί ηλεκτρονικά από τις Εκδόσεις Νήσος ως 19ος τόμος των «τοπικών».
Πρόκειται για 100 κείμενα-αποκρίσεις, που διερευνούν το σκοτεινό ατομικό και συλλογικό «τώρα» της πανδημίας και των μέτρων και αναρωτιούνται για τον κόσμο του «αύριο». Από σκοπιά κοινωνική, πολιτική, οικονομική, ιατρική ή φιλοσοφική, με ευθύνες δημόσιες αλλά και έγνοιες προσωπικές, μπροστά στον δικαιολογημένο αλλά αδιανόητο εγκλεισμό και με διεξόδους που προσφέρονται από συλλογικές πρωτοβουλίες και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα – τα κείμενα του τόμου καταγράφουν και διανοίγουν προοπτικές σκέψης και συνειδητοποίησης.
Ο τόμος κυκλοφορεί ηλεκτρονικά και διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα των εκδόσεων νήσος:

Εκδόσεις Νήσος - Αρχική

Τα «τοπικά» έχουν σχεδιαστεί ως μία σειρά εργαστηρίων και τόμων διεπιστημονικού, φιλοσοφικού και καλλιτεχνικού διαλόγου γύρω από ένα θέμα. Το θέμα φέτος, η πανδημία του κορονοΐού ήταν αναπόφευκτα δεδομένο, όπως δεδομένη ήταν και η αδυναμία πραγματοποίησης του επιτόπιου εργαστηρίου. Για τον λόγο αυτό, ο διάλογος καταγράφεται σε έναν ηλεκτρονικό τόμο που περιμένει τη συμβολή και τη συμμετοχή των αναγνωστών του.
Όλα τα ονόματα των συγγραφέων ΕΔΩ:

*100 κείμενα-αποκρίσεις στην πανδημία και στην εποχή μετά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Jan Stanislawski (1860-1907)- Polish modernist painter and founder of various innovative art groups-Πολωνός μοντερνιστής ζωγράφος και ιδρυτής διαφόρων καινοτόμων ομάδων τέχνης

Ο Jan Grzegorz Stanisławski (24 Ιουνίου 1860, Vilshana – 6 Ιανουαρίου 1907, Κρακοβία, Αυστροουγγαρία) ήταν Πολωνός μοντερνιστής ζωγράφος, ...