Τρίτη, Απριλίου 28, 2020

ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΚΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΑΥΡΙΟ (8)

1.   Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος,
σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν σταδιακά και δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα που διατυπώνει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, είπε :
« Είμαι απογοητευμένος. Τελικά τι είναι γι’ αυτούς η Εκκλησία;  Τι είναι η Εκκλησία, είναι ένα σωματείο, είναι ένα σούπερ μάρκετ; Είναι χειρότερο από το σούπερ μάρκετ, είναι χειρότερο από το κομμωτήριο; Να πω κάτι που έλεγε ο Μαξ Βέμπερ. Έλεγε για τριών ειδών εξουσία. Είναι η Νόμιμη εξουσία, δεύτερον είναι η Χαρισματική εξουσία και τρίτον είναι η Παραδοσιακή εξουσία. Όταν λοιπόν η Νόμιμη δεν αναγνωρίζει την Παραδοσιακή και την Χαρισματική εξουσία, έχουμε μια εκτροπή θα έλεγα. Θα πρέπει να γίνεται συνδυασμός και των τριών εξουσιών. Αυτή τη στιγμή η εκκλησία έχει μια παράδοση 2.000 ετών δεν μπορούμε να της συμπεριφερόμαστε σαν τα κομμωτήρια».


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΙΕΡΟΘΕΟΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ – Ι.Μ ...ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΣ - YouTube
 ΠΟΙΟΣ
Ο  Μητροπολίτης  Ιερόθεος είναι παπάς ,  ρασοφόρος  δηλαδή εκπρόσωπος του Θεού επί της γης , μισθοδοτούμενος όμως όχι από το θεϊκό ταμείο αλλά από το κράτος ως δημόσιος υπάλληλος. Οι φοροαπαλλαγές , οι πάσης φύσεως δωρεές εκ μέρους των πιστών , τα χρήματα από τα παγκάρια  και τα "τυχερά" από  ευχέλαια, τρισάγια κλπ , η άεργη και τρυφηλή ζωή  είναι μερικά μόνο από τα υλικά προνόμιά του. 
Η   πρωτοκαθεδρία και η ιδιότυπη ασυλία που έχει να εισχωρεί σαν τα ευγενή αέρια παντού τον καθιστούν δυνάστη των πάντων.  Συμπεριφέρεται κατά το δοκούν , είτε λιβανίζοντας τους συντηρητικούς πολιτικούς που του κάνουν τα χατίρια είτε προσβλητικά απέναντιι σε κάθε ιδεολογικό "εχθρό"  του.   Αδιαμφισβήτητη  σχεδόν η  πνευματική τρομοκρατία που ασκεί, επειδή είναι  συνταγματικά κατοχυρωμένη από την Πολιτεία.
Η επιρροή της Εκκλησίας στη δημόσια ζωή είναι  τεράστια. Όλοι οι θεσμοί διαβρωμένοι από αυτήν : πολιτική και κοινωνική ζωή , Εκπαίδευση , οργανώσεις , σωματεία , στρατός και σώματα ασφαλείας, νοσοκομεία κλπ.   
Το τεράστιο "πνευματικό" κύρος του  παπά πάνω στους "πιστούς" καθιστούν το επάγγελμά του  ιδιαίτερα προνομιούχο , ειδικότερα σε μέρες κρίσης όπως οι δικές μας.
Δείτε την   άποψη που είχε για τη Θρησκεία ο αλησμόνητος Τζορτζ Γκάρλιν  , που βραβεύτηκε μετά θάνατον για το καυστικό χιούμορ του με το  Mark Twain Prize.
.



 ******************************

2 . EΠΕΤΕΙΟΣ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ 
Σήμερα αναφερόμαστε στο «Πόδι του Ελέφαντα», αυτό το «τέρας», που γεννήθηκε στις 26η Απριλίου 1986 , όταν μια από τις πιο ιστορικές εκρήξεις όλων των εποχών λάμβανε χώρα στον αντιδραστήρα νούμερο 4 στο Τσέρνομπιλ. Το αποτέλεσμα συνοψίστηκε δε μία ραδιενεργή μάζα πλάτους 2,5 μέτρων και βάρους εκατοντάδων τόνων, η οποία ονομάστηκε "Πόδι του ελέφαντα "  λόγω του σχήματος της ;μια απλή επαφή μαζί του ήταν αρκετή για να σκορπίσει το θάνατο; Αρκούσαν μόνο  2 λεπτά έκθεσης  στην ακτινοβολία των 10.000 roentgens που εξέπεμπε  για να αιμορραγήσεις , στα 4 λεπτά πάθαινες   πυρετό,  διάρροια και πυρετόν ενώ στα 5 έκθεσης ο θάνατος  θα ερχόταν οπωσδήποτε μέσα σε 48 ώρες .What has been the composition of the Elephant's Foot (Chernobyl ...

*Πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ - Βικιπαίδεια

*Elephant's Foot (Chernobyl) - Wikipedia

  ****************************


Scottish independence 'could be accelerated' by UK trade deal with ... 
3. AMERICA FIRST, βρυχάται ο τρισάθλιος  Δονάλδος Τράμβιο δείχνοντας το μεσαίο δάχτυλα προς  όλους,  Κινέζους , μετανάστες ,  τον πλανήτη σ΄όλα τα μήκη και τα πλάτη του. 
Δολίως αποκρύπτει πως ό,τι συνθέτει το σώμα της χώρας στην οποία προΐσταται είναι προϊόν ετερόκλητων συνθέσεων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα οργανικό προϊόν συνθεμένο από φερτά υλικά . Η χώρα αυτή φτιάχτηκε διά της βίας και διά της εξαγοράς . Άνθρωποι ξένοι εισέβαλαν και  εξόντωσαν τους ντόπιους  και ύστερα , αφού εδραιώθηκαν , άρχισαν να ενσωματώνουν  ανθρώπους  από όλα τα μέρη του κόσμου, πριμοδοτώντας τις σπουδές τους ,  πληρώνοντας  τις υπηρεσίες τους και εκμαυλίζοντας τους πιο χαρισματικούς από αυτούς,  προσφέροντάς τους  καλοπληρωμένες  θέσεις  και την αμερικανική υπηκοότητα  .
 Δεν υπάρχει Αμερικανός που να μην έχει ρίζες οικογενειακές από κάποιο μέρος  του πλανήτη. Ο ίδιος είναι Σκώτος από τη μεριά της μητέρας του, οι γυναίκες της ζωής του είναι Ευρωπαίες.
Ο  πλανήτης μας  είναι  ένα μίξερ που χωνεύει φυλές από όλα τα μέρη , δεν υπάρχει "καθαρή" φυλετικά χώρα , δεν υπάρχουν "καθαροί" πολιτισμοί, η μετανάστευση είναι μέσα στο  dna  των λαών , είναι αδήριτος νόμος της φύσης. Ό,τι και να κάνουν οι διάφοροι Τραμπ δεν μπορούν να τη σταματήσουν. 
Οι οικογένειες, οι θρησκευτικές  ομάδες , οι φυλές που πίστεψαν πως μπορούσαν να αυτοαναπαράγονται επ΄ άπειρον χωρίς προσμείξεις  των μελών τους , εκφυλίστηκαν και πέθαναν. Πιο κλασικό παράδειγμα από τους βασιλικούς οίκους και τα γεμάτα αρρώστια μέλη τους  από γάμους μεταξύ συγγενών δεν υπάρχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...