Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020


«Φωνή Αντίστασης» σε καιρούς πανδημίας και κρίσης

«Φωνή Αντίστασης» σε καιρούς πανδημίας και κρίσης

Ενα νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο γεννήθηκε μέσα στον ζόφο της πανδημίας και της κρίσης, θέλοντας να σπάσει τη σιγή ασυρμάτου που επιβλήθηκε με την καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα. Ενα έκτακτο και ελπιδοφόρο εγχείρημα εργαζομένων και νέων ανθρώπων που παίρνουν απόσταση από την κυβερνητική προπαγάνδα και την κυρίαρχη πληροφόρηση, αλλά αρνούνται να πάρουν... αποστάσεις από την πολύμορφη δράση και διεκδίκηση.
Η «Φωνή Αντίστασης» είναι ένα συλλογικό εγχείρημα για τη ζωή και την υγεία του λαού· για τα δικαιώματα του εργάτη, του εργαζόμενου, του άνεργου, του πρόσφυγα και του μετανάστη· για τα δικαιώματα της νεολαίας.
Από την πρώτη της εκπομπή, στις 29 του Μάρτη, μέχρι και σήμερα, η «Φωνή Αντίστασης» έχει φιλοξενήσει εργαζόμενους στα νοσοκομεία, εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό, εργοστασιακούς εργάτες, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ανθρώπους από τη μειονότητα της Θράκης, ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων και πολιτικά στελέχη της Αριστεράς.
Προβάλλει μουσικές επιλογές που εμπλουτίζονται συνεχώς από δεκάδες προοδευτικά συγκροτήματα ανά την Ελλάδα και τον κόσμο. Ετσι έκανε κι ένα πανέμορφο αφιέρωμα στο Grup Yorum με αφορμή τον ηρωικό θάνατο της Helin Bölek, μέλους του μουσικού συγκροτήματος που έχει συνδέσει την 35χρονη διαδρομή του με τους αγώνες του τουρκικού λαού.
Το νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο δίνει φωνή σε όσους επιμένουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους ακόμη και σε καιρούς καραντίνας και επιχειρούμενης καθήλωσης. Παρ’ ότι διανύει τα πρώτα του μικρά βήματα, θέλει να φτάσει πλατιά στον κόσμο, να δώσει κουράγιο και μια σπίθα διεκδίκησης στις μαύρες συνθήκες. Στηρίζει ενεργά την καμπάνια #epimenoumediekdikoume και «εκπέμπει» σχεδόν καθημερινά -και πάντα στις 20.00- στο foniantistasis.gr.
Εκεί θα βρείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, καθώς και το αρχείο των προηγούμενων εκπομπών. Το βρίσκετε στο Facebook και στο κανάλι στο Youtube ως: Φωνή Αντίστασης.

Επικοινωνία: foniantistasis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...