Σάββατο, Απριλίου 25, 2020

ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΚΩΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ (5)


1. ΑΡΒΕΛΕΡ, ΟΠΩΣ ΞΙΦΙΡ ΦΑΛΕΡ 

Το καλοκαίρι του 2015  ,  η μεγάλη κυρία της βυζαντινολογίας, η διαπρεπής Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ  , στο ερώτημα " αν θα μπορούσε η Θεσσαλονίκη να αναδειχθεί ως βυζαντινή πόλη και να προκαλέσει με την ανάδειξη των αρχαίων του Μετρό ανάλογο τουριστικό ενδιαφέρον" δήλωσε κατηγορηματικά:Ελένη Γλύκατζη-Αρβελερ: Ο Θεός της Ελλάδας δεν βαρέθηκε την Ελλάδα ...
"Μα για όνομα του Θεού, είναι το μόνο που πρέπει να κάνει. Όπως για παράδειγμα αυτό που έκανε η Αθήνα με την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αναδείξει τη βυζαντινή υπόστασή της. Η πόλη έχει επίσης, […] και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, που πραγματικά είναι από τα καλύτερα. […] Είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνει τώρα ως η πρώτη πραγματικά ευρωπαϊκή πόλη. Γιατί η Θεσσαλονίκη διαθέτει και αρχαία και ρωμαϊκή αλλά και πρωτοχριστιανική ιστορία ως πόλη που επισκέφθηκε ο Παύλος [ο Απόστολος]".
Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου αφιέρωσε αποθεωτικό  ποίημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έκτοτε δεν παύει να τον υμνεί , όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, ως μεγάλο ηγέτη, πολέμιο των βάρβαρων Πολάκηδων που κυβέρνησαν ως αγροίκοι μουζίκοι  τη χώρα και καταρράκωσαν (!) το κύρος της με τις κατάπτυστες αποφάσεις τους. Ιστορική για την τύφλωση της γυναίκας έμεινε  η φράση της  «Όταν διοικούν οι ανίκανοι φταίνε οι ικανοί. Όταν στέλνουμε στο εθνικό Κοινοβούλιο Πολάκηδες συμβαίνει το ίδιο πράγμα».
Ο κακοήθης αφορισμός της γυναίκας  δεν έμεινε αναπάντητος από τον οξύθυμο πολιτικό  και υποβλήθηκε με  τη μορφή δύο μόνο ερωτήσεων: τι γνωρίζει η κυρία για τις λαμπρές σπουδές του στην Ιατρική μαζί με το  έργο του ως διακεκριμένου  χειρουργού-εντατικολόγου και  τι για την  δράση του ως  υφυπουργού υγείας, που έσωσε μαζί με τον υπουργό  Ξανθό το ΕΣΥ από βέβαιο  θάνατο ; Φυσικά εκείνη δεν απάντησε.

Η ακατανόητη επίσης επιστημονικά στάση της στο Μακεδονικό,  με την άρνηση του ονόματος   «Βόρεια Μακεδονία» και την καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών , που αργότερα το πολιτικό της ίνδαλμα αποδέχθηκε ασμένως αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν την πείραξε,  απέδειξε ότι για πολλούς ανθρώπους τα γηρατειά δε φέρνουν τη σοφία αλλά τη μωρία. 

Η κυρία Αρβελέρ  στα στερνά  της    έχει μετατραπεί σε ένα εμπαθές άτομο , που κάνει τα πάντα για να κερδίσει την επιδοκιμασία και την  υστεροφημία της τάξης που στα νιάτα της πολέμησε ως Αριστερή.Είμαι 91 χρονών και μπορώ να λέω αυτά που θέλω» Αν κρίνω, μάλιστα  από την εκκωφαντική  σιωπή της,  μετά το σάλο που ξεσήκωσε η απόφαση του Μητσοτάκη να αποσπαστούν βιαίως τα αρχαία από το σταθμό του Μετρό της Βενιζέλου, μάλλον πρέπει να έχει αλλάξει μυαλά και να ασπάζεται την αυθαίρετη  απόφαση  του μοσχοαναθρεμένου πολιτικού Θεού της.
Επομένως,  αναμένω από την έωλη στα μυαλά   γερόντισσα να βγει ευθαρσώς και  να διαχωρίσει τη θέση της από τους   διαπρεπείς   Βυζαντινολόγους  της Υφηλίου, που σύμπαντες ζητούν την κατά χώραν ανάδειξη των  αρχαιολογικών ευρημάτων

(Για πρώτη φορά οι Βυζαντινολόγοι της Υφηλίου παίρνουν θέση υπέρ της διάσωσης των αρχαίων του Μετρό της Θεσσαλονίκης),

  ζητώντας παράλληλα μια δημόσια  συγγνώμη για τις δηλώσεις που είχε κάνει το 2015 υπέρ της διατήρησής τους  in situ
Δεν είναι κακό να ομολογείς τα λάθη σου. Το κακό είναι να συσσωρεύεις λάθη στο διάβα της ζωής σου  χωρίς να βγάζεις κιχ . Τότε γίνεσαι σίγουρα για τα μπάζα της Ιστορίας.
 Αν η Αρβελέρ ζούσε στα χρόνια του Μεγάλου Διχασμού και είχε αυτή τη διαδρομή ζωής , σίγουρα θα γινόταν  ένα καλό νούμερο στη θρυλική επιθεώρηση του Φαλήρου  Ξιφίρ Φαλέρ , για να θυμηθούμε το θαυμάσιο Μυθιστόρημα της συνομήλικής  της  Αθηνάς Κακούρη.

2. ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΛΕΠΤΟΣ , ΑΒΡΟΣ , ΜΕ... ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΓΟΥΣΤΑ

Χατζηδάκης: 'Η Ευρώπη δεν διαλύθηκε αλλά δεν μας ενθουσίασε ... 

Ως  άνθρωπος είναι πολύ αβρός, με γούστο λεπτό και  κρίση
Αλλ΄ο  Κωστής ως Υπουργός κάνει ό,τι η γκλάβα του καπνίσει 
Προ πάντων ο νεοφιλελευθερισμός , τσιμέντο να γίνει  η Φύση 
Η  Ανάπτυξη είναι επικερδής σ΄αυτόν που πιο πολύ θα χτίσει !


Αντιγράφω από το  Site lifo.gr

Αντιδράσεις για το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο - Τι καταγγέλλουν δεκάδες οργανώσεις και φορείς

Έντονες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας», που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση, με δεκάδες περιβαλλοντικές οργανώσεις να απαιτούν την άμεση απόσυρση του.
Το επίμαχο νομοσχέδιο με τον γενικό τίτλο «Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας» τέθηκε σε διαβούλευση στις 4 Μαρτίου και περιλαμβάνει συνολικά 66 άρθρα που επιχειρούν να τροποποιήσουν το σύνολο σχεδόν της υπάρχουσας περιβαλλοντικής νομοθεσίας της χώρας.
Στις 18 Μαρτίου, η διαβούλευση έκλεισε έχοντας όμως ήδη συγκεντρώσει 1579 σχόλια, κυρίως με αρνητικές αντιδράσεις από πλειάδα φορέων, περιβαλλοντικών οργανώσεων και πολιτών, που υπογράφουν ψήφισμα για την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ στη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής περισσότεροι από 6.000 πολίτες.

3. ΤΡΑΜΠ,
 ΟΠΩΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ, 
ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑΣ 
ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΑΡΙΦΑΣ


Like crazy GIF - Find on GIFER

Απίστευτος Τραμπ! Προτείνει ενέσεις απολυμαντικών ως ...θεραπεία για τον κορονοϊό!

Τραμπα τραμπαλίζεται, όλο γκάφες  και τσατίζεται
και πετά τα  drones του και φοβάται η ανθρωπότης,
που ναι τέτοια γελοιότης και συνάμα αχρειότης!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: