«Αρνούμαι να πεθάνω στο σπίτι μου»: Η καταγγελία για τον ΕΟΔΥ και η πολυεθνική Teleperformance πίσω από το 1135
Όλο και
περισσότερες καταγγελίες έρχονται στην επιφάνεια για ανειδίκευτους
υπαλλήλους call center ιδιωτικής πολυεθνικής χωρίς ιατρικό υπόβαθρο που
απαντά τις κλήσεις πολιτών στο 1135 του ΕΟΔΥ και συμβουλεύουν πολίτες να
μείνουν σπίτι όπως και να μην εξεταστούν ακόμη και αν τους περιγράφουν
ότι έχουν συμπτώματα.
Είναι η μητέρα ενός 38άχρονου, που αν και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και εμφάνισε τα συμπτώματα του κορονοϊού, το 1135 του ΕΟΔΥ τον είχε συμβουλεύσει να μείνει σπίτι και να «πλένει χεράκια». Σήμερα, νοσεί με τον Covid-19 όπως και η σύζυγός του και το γνωρίζει επειδή έκανε την περασμένη Δευτέρα, 30 Μαρτίου το τεστ σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, πληρώνοντάς το πανάκριβα.
Με ανοιχτή ακόμη την έρευνα για το θάνατο της 40άχρονης γυναίκας από την Καστοριά, μητέρα τριών παιδιών που πέθανε στο σπίτι της και φέρεται να είχε επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ και να της είπαν να μείνει σπίτι χωρίς να εξεταστεί για κορονοϊό, έχει προκύψει τεράστιο ζήτημα για τη Δημόσια Υγεία, για το ποιός διαχειρίζεται εν μέσω πανδημίας το τηλεφωνικό κέντρο, τι συμβουλεύει και σε ποια επιστημονική βάση.
Κάτσε σπίτι, πλύνε χέρια
Όπως καταγγέλλει στο documentonews.gr η 67άχρονη φαρμακοποιός, ο γιος της κάλεσε στις 17 Μαρτίου το τετραψήφιο νούμερο του ΕΟΔΥ καθώς εκδήλωσε τα πρώτα συμπτώματα του κορονοϊού. Αν και ανέφερε στον υπάλληλο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής ότι πέρυσι το καλοκαίρι είχε νοσηλευθεί με κολπική μαρμαρυγή και ότι ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, εκείνος ακολουθώντας τον περίφημο “αλγόριθμο” του ΕΟΔΥ, του πρότεινε να καθίσει στο σπίτι και να τηρεί τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.Το ίδιο συνέβη και την επόμενη ημέρα, 18 Μαρτίου όταν τηλεφώνησε ξανά προσπαθώντας να μιλήσει με κάποιον ειδικό και να κάνει το τεστ. Τις επόμενες ημέρες με τα συμπτώματα να παραμένουν (ξηρός βήχας, δέκατα, απώλεια όσφρησης και γεύσης) αναγκάστηκε να καλέσει η ίδια η κα Καρυδάκη. Όπως διηγείται στο Documento, αφού ρώτησε τον κύριο που σήκωσε τη γραμμή αν είναι υγειονομικός και της απάντησε αρνητικά, ζήτησε να μιλήσει με γιατρό. Εκείνος της είπε ότι δεν μπορεί να τη συνδέσει.
Αφού ο 38άχρονος εξετάστηκε σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και διαγνώστηκε θετικός, δυο ολόκληρες εβδομάδες μετά το πρώτο τηλεφώνημα στον ΕΟΔΥ, επικοινώνησαν πάλι με τον οργανισμό. «Πήρα και μίλησα με γιατρό από τον ΕΟΔΥ που μου είπε ότι αυτό που έγινε είναι εγκληματική ενέργεια και χρήζει καταγγελίας», λέει καλώντας και άλλους πολίτες να βγουν μπροστά.
Το... εθελοντικό call center
Πϊσω από τη γραμμή του ΕΟΔΥ 1135 κρύβεται ιδιωτική εταιρεία. Αυτό επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο οργανισμός σε απάντησή στο Documento. Όπως έχει δημοσιευτεί σε ΜΜΕ, πρόκειται για την πολυεθνική εταιρεία Teleperformance. Υπάλληλοί της σηκώνουν τα τηλέφωνα των πολιτών - που θεωρούν ότι έχουν καλέσει τον ΕΟΔΥ. Αν κριθεί βάσει αλγορίθμου τότε ή θα παραπέμψουν τις κλήσεις σε εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού ή όχι. Όμως η απόφαση δεν είναι απλή. Μπορεί να γίνει ζωής και θανάτου.[.........................................]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου