Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019

Τα απολίτιστα έργα μιας... Υπουργού Πολιτισμού

Είναι Αριστεροί και πετυχημένοι; Εκτελέστε τους!

Αιφνίδια αλλαγή ηγεσίας στο ΚΘΒΕ

Κατάπτυστη η απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και
Αθλητισμού των γαλαζοπράσινων "αρίστων",  Λίνας Μενδώνη: εκπαραθυρώθηκε     ο άκρως επιτυχημένος  καλλιτεχνικός διευθυντής του , Γιάννης Αναστασάκης, και μπήκε  στη θέση του  ο ηθοποιός... Νίκος Κολοβός!

 Η ΕΙΔΗΣΗ
Πηγή: monopoli.gr
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Θεσσαλονίκη η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για τον διορισμό νέου διοικητικού σχήματος στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Χωρίς καμία προειδοποίηση ή άλλη ενημέρωση, ο μέχρι σήμερα καλλιτεχνικός διευθυντής του οργανισμού, Γιάννης Αναστασάκης Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Αναστασάκηςενημερώθηκε για την απόφαση της υπουργού Λίνας Μενδώνη , που, επί της ουσίας ,τον παύει βίαια από τα καθήκοντα του, βάζοντας στη θέση του τον ηθοποιό Νίκο Κολοβό.


Αποτέλεσμα εικόνας για Λίνας ΜενδώνηΗ αιφνιδιαστική κίνηση του ΥΠΠΟ αναβιώνει πρακτικές του παρελθόντος – θυμίζουμε την περίπτωση του Γιώργου Λούκου στο Φεστιβάλ Αθηνών – που έχουν αποδοκιμαστεί ποικιλοτρόπως από την καλλιτεχνική κοινότητα. Στην περίπτωση Αναστασάκη δε, δεν συνέτρεχε κανένας προφανής λόγος – πέραν της πολιτικής επιλογής. Αντιθέτως, η θητεία του είχε ανανεωθεί από την προκάτοχο της κ. Μενδώνη, Μυρσίνη Ζορμπά ένα χρόνο πριν (στις 14 Νοεμβρίου 2018) και ήταν ο μόνος επικεφαλής κρατικού θεάτρου που είχε πάρει το χρίσμα τριετίας.
Επιπροσθέτως, επί των ημερών του το ΚΘΒΕ είχε καταφέρει να περιορίσει σημαντικά το έλλειμμα εκατομμυρίων που αποτελούσε για χρόνια μια μαύρη τρύπα, ενώ σε επίπεδο ρεπερτορίου η σκηνή είχε «ανοιχτεί» τόσο σε συνεργάτες όσο και σε επιλογές δραματολογίου.
Η επιλογή της Λίνας Μενδώνη να προχωρήσει σε ξαφνική παύση του Γιάννη Αναστασάκη προκαλεί σοβαρα ερωτηματικά. Ο ίδιος αναμένεται να προβεί σε κοινή δήλωση με το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο αύριο, μεσημέρι Παρασκευής.

Τα μέλη του νέου ΔΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούν οι: Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου (Πρόεδρος), Ιωάννης Βοτσαρίδης, Γρηγόρης Βαλτινός και Δημήτρης Χαλκιάς. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής.

Σύνθεση: gerontakos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ (ΝΤΕΜΕΚ) ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ , ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ

  Επιστροφή στην εποχή του φανατικού  «γλωσσαμύντορος» καθηγητή Γεωργίου Μιστριώτη; Ο κ. Θεοδωρόπουλος θέλει απαρέμφατα (!) ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝ...