Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2017

Τι τρώνε στον κόσμο;

Τα παραδοσιακά φαγητά των χωρών

Πιάτα χρωματισμένα με τα τοπικά προϊόντα κάθε χώρας.

Τα ταξίδια, οι εναλλαγές στις εικόνες, τα διαφορετικά αρώματα κάθε τόπου είναι σίγουρα μια απόλαυση για όλους μας. Τι καλύτερο όμως από το να δοκιμάζετε νέες γεύσεις, πιάτα χρωματισμένα με τα τοπικά προϊόντα κάθε χώρας που επισκέπτεστε; Σας παρουσιάζουμε τα παραδοσιακά φαγητά που σερβίρονται και πρέπει να δοκιμάσετε σε πολυάριθμες χώρες σε όλη την υφήλιο.

Ευρώπη

Αυστρία
Ένα αρκετά δημοφιλές πιάτο στη Βιέννη είναι το Wiener Schnitzel, το γνωστό σε όλους μας σνίτσελ. Το Tafelspitz είναι ένα διαδεδομένο παραδοσιακό πιάτο με βραστό μοσχαρίσιο κρέας.
Βέλγιο
Στο Βέλγιο πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τις τηγανητές πατάτες που πωλούνται παντού. Συνοδεύονται με διάφορες σώς ή και με μύδια. Ένα ξεχωριστό πιάτο που ποικίλει σε διάφορες περιοχές του Βελγίου είναι το βοδινό μαγειρεμένο σε μπύρα (La Carbonade Flamande). Πάνω από όλα όμως είναι τα αχνιστά μύδια για τα οποία φημίζονται οι Βέλγοι.Σχετική εικόνα
Γαλλία
Ένας φίνος ταξιδιωτικός προορισμός με παραδοσιακή κουζίνα που πολλοί λατρεύουν να μισούν.  Μια σίγουρη και γευστική επιλογή είναι τοΑποτέλεσμα εικόνας για Coq au Vin Coq au Vin ή αλλιώς κόκορας κρασάτος. Επίσης εξαιρετική η υφή που αφήνει στην αίσθηση της γεύσης η σούπα Μπουγιαμπέσα (bouillabaisse), κλασική γαλλική σούπα με ψάρι.Αποτέλεσμα εικόνας για bouillabaisse
Δανία
Το Hakkebøf είναι ένα είδος  μοσχαρίσιου φιλέτου, μαγειρεμένο με καραμελωμένα κρεμμύδια και καφέ σάλτσα.Αποτέλεσμα εικόνας για Hakkebøf
Μάλτα
Στη Μάλτα ως εθνικό φαγητό θεωρείται το Maltese Fenkata , δηλαδή  το τηγανητό κουνέλι με σκόρδο και κρασί.Αποτέλεσμα εικόνας για Maltese Fenkata
Νορβηγία
Στη σκανδιναβική αυτή χώρα τα πιάτα που είναι περισσότερο διαδεδομένα είναι όσα περιέχουν το ψάρι ως κύριο συστατικό. Το Rakfisk αποτελείται από πέστροφα το οποίο έχει υποβληθεί σε ζύμωση μέσα σε άλμη για 2 με 3 μήνες και τρώγεται χωρίς να χρειαστεί μαγείρεμα.Αποτέλεσμα εικόνας για Rakfisk
Ουγγαρία
Σούπα Goulash  ή αλλιώς μαγειρεμένη ως στιφάδο με κρέας, noodles, λαχανικά( κυρίως πατάτες), πάπρικα και άλλα μπαχαρικά.Αποτέλεσμα εικόνας για Goulash
Ουκρανία
Η γνωστή ουκρανική σούπα Borscht τρώγεται κρύα ή ζεστή. Αποτελείται από λαχανικά όπως τομάτα, παντζάρια, καρότα σπανάκι και κρέας συνήθως βοδινό.Αποτέλεσμα εικόνας
Πολωνία
Τα Pierogi είναι μια παραδοσιακή πολωνική συνταγή. Γεμιστή ζύμη  με τυρί, πατάτες, κρεμμύδια, λάχανο, μανιτάρια, κρέας , σερβίρονται τηγανητά ή βραστά με ξινή κρέμα.Αποτέλεσμα εικόνας για Pierogi
Ρωσία
Στην παγωμένη Ρωσία το χοιρινό κρέας αποτελεί κύριο συστατικό πολλών πιάτων.  Το Kholodets (ή Studen) είναι ένα από αυτά. Πρόκειται για   ψιλοκομμένα κομμάτια χοιρινού κρέατος ή κρέατος με ορισμένα μπαχαρικά προστίθενται (πιπέρι, το μαϊντανό, το σκόρδο, τη δάφνη) και μικρές ποσότητες από λαχανικά (καρότα, κρεμμύδια).Αποτέλεσμα εικόνας για Kholodets
Σουηδία
Δοκιμάστε σουηδικούς κεφτέδες σερβιρισμένους με cream σως, πουρέ πατάτας και πίκλες. Ένα δημοφιλές  πιάτο της κατσαρόλας είναι το Janssons frestelse που αποτελείται από πατάτα, καρυκευμένο γαύρο, κρεμμύδια και κρέμα γάλακτος.Αποτέλεσμα εικόνας για Janssons frestelse
Τσεχία
Svíčková, ένα κυρίως πιάτο με μαριναρισμένο βοδινό και λαχανικά.Αποτέλεσμα εικόνας για Svíčková,
Φιλανδία
Κarjalanpiirakka, ένα παραδοσιακό φιλανδικό πιάτο που το τρώνε πριν το φαγητό. Αποτελείται από μια λεπτή κρούστα σίκαλης με γέμιση από βραστό ρύζι, αυγό, βούτυρο.Αποτέλεσμα εικόνας για Κarjalanpiirakka

Εκτός Ευρώπης

Αίγυπτος
Το Ful medamnis είναι ένα εθνικό πιάτο το οποίο αποτελείται από πουρέ φάβας σερβιρισμένο με λάδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, κρεμμύδι, σκόρδο, και χυμό λεμονιού.Αποτέλεσμα εικόνας για Ful medames
Αργεντινή
Δοκιμάστε τα empanada, ένα είδος αρτοσκευάσματος με γέμιση από τυρί, λαχανικά ή κρέας.Αποτέλεσμα εικόνας για empanada
Κούβα
Το αυθεντικό κουβανέζικο πιάτο  Ρόπα Vieja σερβίρεται με (τεμαχισμένη μπριζόλα σε μια βάση από σάλτσα ντομάτας, μαύρα φασόλια, ρύζι κίτρινο  και τηγανητά yuca με μπύρα.Αποτέλεσμα εικόνας για Ρόπα Vieja
Ινδία
Γευστικό και λίγο καυτερό είναι το Baingan Bartha. Πρόκειται για μελιτζάνες με ντομάτα και μπαχαρικά.Αποτέλεσμα εικόνας για Baingan Bartha
Ινδονησία
Εάν επισκεφτείτε το Μπαλί σίγουρα θα βρείτε στους καταλόγους των εστιατορίων το Bebek betutu. Το περίεργο αυτό όνομα αφορά πάπια γεμιστή με μπαχαρικά, τυλιγμένη σε φύλλα μπανάνας και φλοιούς καρύδας, μαγειρεμένη παραδοσιακά σε θράκα στο χώμα.Αποτέλεσμα εικόνας για Bebek betutu
Ιορδανία
Mansaf, το εθνικό πιάτο της Ιορδανίας. Αποτελείται από αρνί, μαγειρεμένο σε σάλτσα γιαουρτιού και σερβίρεται σε ένα στρώμα ρυζιού, πασπαλισμένο με αμύγδαλα, κουκουνάρι, και άλλους ξηρούς καρπούς. Φυσικά αξίζει να δοκιμάσετε το γνωστό φαλάφελ, δηλαδή ψητά λαχανικά μέσα σε αραβική πίτα.Αποτέλεσμα εικόνας για Mansaf
Μαρόκο
Η χρήση του κουσκούς είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη μαροκινή κουζίνα. Το Mrouzia είναι ένα από τα πιο σημαντικά πιάτα αυτής της χώρας. Πρόκειται για ένα είδος στιφάδου με αρνάκι, μέλι, κανέλα και αμύγδαλα συνοδευόμενο συνήθως με κουσκούς.Αποτέλεσμα εικόνας για Mrouzia
Νότια Αφρική
Αποτέλεσμα εικόνας για Gatsby FoodΔοκιμάστε τα Gatsby σάντουιτς με διάφορες γεμίσεις όπως λουκάνικο Βιέννης, μπριζόλα, καλαμάρι κτλ.
Τυνησία
Το Lablabi είναι ένα είδος σούπας με βάση τα ρεβίθια, περιέχει σκόρδο και κύμινο και σερβίρεται πάνω σε μικρά κομμάτια από τραγανό ψωμί.Αποτέλεσμα εικόνας για Lablabi
Φιλιππίνες
Το όνομα του πιο δημοφιλούς πιάτου στις Φιλιππίνες είναι Adobo. Περιλαμβάνει κρέας ή θαλασσινά μαριναρισμένα σε σάλτσα από ξύδι και σκόρδο, τα οποία σιγοβράζονται σε λάδι.Αποτέλεσμα εικόνας για Adobo

Δεν υπάρχουν σχόλια: