Τρίτη, Δεκεμβρίου 31, 2013

Αλησμόνητες παραστάσεις

Οι «Ψύλλοι στ’ αφτιά» γράφτηκαν το 1907 από τον Georges Feydeau (1862-1921), έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γαλλικής φάρσας και αποτελεί μέχρι σήμερα έργο- ορόσημο της μπελ επόκ.

Η ξεκαρδιστική φάρσα παίχτηκε και στην Ελλάδα  σε σκηνοθεσία και ανεπανάληπτη ερμηνεία του αλησμόνητου Ντίνου Ηλιόπουλου στο διπλό ρόλο του Βικτόρ – Πος, από το Θέατρο της Δευτέρας, το 1979.Το έργο υπήρξε αρχικά η μεγάλη επιτυχία του Ηλιόπουλου για τ0 1976 και η επανάληψή του στη μικρή οθόνη έγινε χωρίς ουσιώδεις αλλαγές.


Η Υπόθεση

Στο Παρίσι της μπελ επόκ, η Γκαμπριέλ, μετά από χρόνια οικογενειακής ευτυχίας, αρχίζει να αμφιβάλλει για την πίστη του συζύγου της, Βικτόρ-Εμμανουέλ,  και εκμυστηρεύεται την ανησυχία της στην παλιά της φίλη Λισιέν. Το γαϊτανάκι της κωμωδίας αρχίζει να ξετυλίγεται όταν η Γκαμπριέλ και η Λισιέν, για να «δοκιμάσουν» τον Βικτόρ, του γράφουν μια επιστολή κλείνοντας του ραντεβού σε ένα αμφιβόλου φήμης ξενοδοχείο. Αυτό που αγνοούν είναι ότι στο ίδιο ξενοδοχείο εργάζεται ως θυρωρός ο συνήθως πιωμένος Πος που είναι ο σωσίας του Βικτόρ! Όταν όλοι οι ήρωες του έργου καταφθάνουν στο ξενοδοχείο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, το φυτίλι της φάρσας πυροδοτείται.
  
Διανομή Ρόλων:! ΠΑΙΖΟΥΝ: ΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΣΑΝΙΟΥ, ΤΑΣΟΣ ΨΩΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ, ΒΑΣΩ ΜΕΡΙΔΙΩΤΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΠΤΗΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΛΙΒΩΚΑΣ, ΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗΣ, ΈΛΝΤΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΛΗΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...