Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2013

Τα ωραία του κόσμου: Η Όπερα Γκαρνιέ.


Η Όπερα Garnier ή Palais Garnier, είναι  ένα από τα βασικά οικοδομήματα του   9ου Διαμερίσματος   του Παρισιού . Βρίσκεται στο τέλος της  Avenue de l'Opéra, κοντά στο σταθμό του μετρό με το ίδιο όνομα. Το κτίριο ξεχωρίζει ως ένα τυπικό μνημείο της εκλεκτικίστικης αρχιτεκτονικής και του ιστορικού στιλ του δεύτερου μισού του δέκατου ένατου αιώνα,  που συνδέονται με τη μεταμόρφωση της φυσιογνωμίας  του Παρισιού  επί  αυτοκράτορος  Ναπολέοντα Γ΄ με Νομάρχη τον περιβόητο Haussmann .

Το κτίριο  εδώ  και  πολύ καιρό αποκαλείται Όπερα του Παρισιού  αλλά  με δεδομένο ότι το 1989 άνοιξε η  Όπερα της Βαστίλης , το οικοδόμημα πήρε  το όνομα του δημιουργού του  Charles Garnier.
Ο  συγγραφέας André Malraux,  ως Υπουργός Πολιτισμού του Στρατηγού Ντε Γκολ , παρήγγειλε , το 1964, στο ζωγράφο Marc Chagall  ένα νέο ντεκόρ  για την οροφή  του κτηρίου.   Ο  Chagall θα πραγματοποιήσει μια σύνθεση ενός νοητού  Ολύμπου, 240 m2    , όπου σε  δώδεκα   πάνελ  , δίπλα από την αρχική  σύνθεση  του Jules-Etienne Lenepveu, θα τιμήσει δεκατέσσερις συνθέτες.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ S10E27: EUROVISION - NO POLITICA

Η Ανασκόπηση ασχολείται επιτέλους με το θέμα που της ταιριάζει όσο κανένα άλλο: τη Eurovision. Προγνωστικά, στοιχήματα, προβλέψεις, ακόμη κα...