Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2013

Ουγκό Καμπρέ: ένα υπέροχο εικονογραφημένο, μια θαυμάσια ταινία

 
Παρίσι, 1931. Ο Ουγκό Καμπρέ, ένα ορφανό αγόρι που κλέβει για να ζήσει και φροντίζει τα ρολόγια του πολυσύχναστου σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο της πόλης, κατοικεί στις εσωτερικές στοές του σταθμού και η επιβίωσή του βασίζεται στα μυστικά του και στην ανωνυμία του. Όταν ωστόσο ο κόσμος του συνδέεται ξαφνικά -σαν τα γρανάζια των ρολογιών που φροντίζει- με ένα εκκεντρικό κορίτσι που λατρεύει τα βιβλία, και έναν πικρόχολο γέρο, ιδιοκτήτη ενός μικρού καταστήματος παιχνιδιών στο σταθμό, η μυστική ζωή και το πιο πολύτιμο μυστικό του Ουγκό κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν. Ένα αινιγματικό σχέδιο, ένα πολύτιμο σημειωματάριο, ένα κλεμμένο κλειδί, ένας μηχανικός άνθρωπος και ένα κρυμμένο μήνυμα του νεκρού πατέρα του Ουγκό απαρτίζουν τη ραχοκοκαλιά αυτής της περίπλοκης, τρυφερής και μαγευτικής ιστορίας , που γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από τον Μπράιαν Σέλζνικ και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον  Σκορσέζε.
Διαβάστε:=> Σταυρούλα Τσούπρου, Οι «μηχανές του κόσμου», "Η Αυγή", 15.8.2010
"Η ιστορία που θα σας διηγηθώ εκτυλίσσεται στα 1931, κάτω από τις στέγες του Παρισιού. Εδώ, θα γνωρίσετε τον Ουγκό Καμπρέ, ένα αγόρι που κάποτε, πριν από πολλά πολλά χρόνια, ανακάλυψε μια μυστηριώδη ζωγραφιά που του άλλαξε για πάντα τη ζωή.

Όμως προτού γυρίσετε τη σελίδα, θέλω να φανταστείτε τον εαυτό σας καθισμένο στο σκοτάδι, όπως όταν ξεκινάει μια κινηματογραφική ταινία. Στην οθόνη, όπου να 'ναι θα ανατείλει ο ήλιος, κι εσείς θα εκτοξευτείτε προς το σιδηροδρομικό σταθμό του κέντρου της πόλης. Θα περάσετε ορμητικά την πόρτα του σταθμού και θα βρεθείτε μέσα σε ένα μεγάλο χώρο γεμάτο κόσμο. Κάποια στιγμή θα διακρίνετε ανάμεσα στο πλήθος ένα αγόρι, κι αυτό το αγόρι θα αρχίσει να προχωράει μέσα στο σταθμό. Ακολουθήστε το, γιατί είναι ο Ουγκό Καμπρέ. Μέσα στο κεφάλι του κρύβονται ένα σωρό μυστικά, και περιμένει να αρχίσει η ιστορία του.
".   
ΟΠΟΥ Ο ΜΑΡΤΙΝ ΣΚΟΡΣΕΖΕ ΑΠΟΤΙΕΙ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ 
ΣΤΟΝ ΠΙΟΝΕΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΖΟΡΖ ΜΕΛΙΕ
"ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ" ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...