Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2013

Οι θεμελιωτές της νεοελληνικής λογοτεχνίας

*Όταν η ζωή σου είναι ένα μυθιστόρημα που το βιώνεις σελίδα-σελίδα τότε σε κάνει να περιπλανιέσαι απο παιδί, να ντυθείς το ράσο μικρός και να το βγάλεις γιατί δεν χώρεσε το πάθος σου, να διδάξεις λογική στο Πανεπιστήμιο και να παραλογιστείς ερωτικά για να πεθάνεις διανοητικά ανάπηρος στα 47 σου χρόνια έχοντας γράψει μόνο αριστουργήματα. Ποιος μας αρέσει πιο πολύ, ο Βιζυηνός ή ο Παπαδιαμάντης; Ο Βιζυηνός: αυτός μας ξεσήκωνε, αυτός αφορούσε τη δική μας τη ζωή, όχι ότι δεν μας άρεσε και ο Παπαδιαμάντης ομολογεί με ειλικρίνεια η Ρέα Γαλανάκη.
***********************************************

**Διαβάστε επίσης : Γεώργιος Βιζυηνός - Ποιήματα
Ποιητικά πρωτόλεια Γεωργίου Μ. Βιζυηνοῦ ἱεροσπουδαστοῦ 
τῆς ἐν Χάλκῃ Θεολογικῆς Σχολῆς. Εξεδόθησαν δαπάνῃ φιλοκάλου τινός Ὁμογενοῦς...
*************************************************
***Ακούστε τον Αποχαιρετισμό  από το CD του Νίκου Ξυδάκη με μελοποιημένα ποιήματα του Γεώργιου Βιζυηνού, με τίτλο: Το αμάρτημα της μητρός μου (1999).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...