Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2013

Ο ζωγράφος των άκρων

Στο βιντεάκι του 2010 που αναρτούμε , ο James Kalm διεισδύει στην γκαλερί  Gagosian για να καταγράψει με την κρυφή του κάμερα μερικούς από τους πίνακες του  John Currin.

[Δείτε: John Currin - Wikipedia, the free encyclopedia]

Ο ζωγράφος κατηγορείται από τους "πολιτικά ορθούς"  κριτικούς ως σεξιστής  και πορνογράφος αλλά λατρεύεται από τους μη "κολλημένους" συναδέλφους του ως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες μεταμοντέρνους  εικονοκλάστες καλλιτέχνες της εποχής μας. Οι θαυμαστές του τονίζουν ιδιαίτερα πως η θεματολογία και η τεχνική των παράξενων  ερωτικών  ταμπλό του παραπέμπουν ευθέως σε πίνακες μεγάλων ζωγράφων από την Αναγέννηση έως τον εικοστό αιώνα.
Θυμηθήκαμε τον  "προκλητικό" ζωγράφο με την ευκαιρία της έκθεσης έργων του  που η Γκαλερί Γκαγκοσιάν παρουσιάζει αυτές τις μέρες στο Παρίσι.
John Currin -

John Currin

October 21 - December 21, 2013


JOHN CURRIN Tapestry, 2013
Oil on canvas
48 1/8 x 34 inches (117.2 x 86.4 cm)
© John Currin

Photo by Rob McKeever


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lee (Lee) :Με αφορμή την ταινία που κυκλοφόρησε φέτος στους κινηματογράφους , θυμόμαστε την πιο ατίθαση γυναίκα-φωτογράφο όλων των εποχών Lee Miller

«H πορεία της Λι Μίλερ από μοντέλο του φωτογράφου Μαν Ρέι σε μία απ’ τις σημαντικότερες ανταποκρίτριες και φωτογράφους του Β’ Παγκοσμίου Πο...