Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2010

ΑΝΝΑ Τ΄ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ...


-Και τι θα κάνουν οι μαθητές μας σ' αυτήν την...πώς την είπαμε;
- "Μαθηματική Ολυμπιάδα!". Εκεί θα διαγωνιστούν στα μαθηματικά
μαζί με μαθητές από πολλές χώρες του κόσμου...
- Και τι θα κερδίσει η Ελλάδα από μια ενδεχόμενη νίκη τους;
- Θα αυξηθεί το γόητρο της Εκπαίδευσής της.
-Επενδύσεις θα μας φέρει αυτή η συμμετοχή ;
- Μα δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Ξέρετε...
- Δε θέλω να ξέρω τίποτε από τη στιγμή
που δε θα μας φέρουν λεφτα! Να πείτε
στη Μαθηματική Εταιρεία ότι αδυνατούμε
να καλύψουμε το κονδύλι των 2.500 ευρώ
που ζητάει για έξοδα της ελληνικής αποστολής.
Εδώ ο κόσμος καίγεται, η Μαθηματική Ολυμπιάδα
μας έλειπε!
***********************************************************
Μαθηματική Ολυμπιάδα
χωρίς υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας!


Για απουσία ουσιαστικής πρόθεσης για επένδυση στο νέο δυναμικό της χώρας κατηγορούν οι μαθηματικοί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Και αυτό διότι για πρώτη φορά φέτος «το υπουργείο δεν κάλυψε τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής της ελληνικής ομάδας στη Μολδαβία για τη συμμετοχή στην 27η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα», όπως κατήγγειλε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ). Το συνολικό κόστος της αποστολής ήταν 2.500 ευρώ αναφέρει η Καθημερινή (1/6/2010).

«Η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 1984, είναι πια ένας θεσμός υψηλοτάτου ενδιαφέροντος όχι μόνο για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί η συμμετοχή τα τελευταία χρόνια εκτός συναγωνισμού εθνικών ομάδων και από άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας» αναφέρει η ΕΜΕ. Στους διαγωνισμούς επιλογής εκείνων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα συμμετέχουν κάθε χρόνο περίπου 1.500 μαθητές. «Η προετοιμασία των μαθητών για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση γίνεται από τα μέλη της επιτροπής διαγωνισμών, καθηγητές πανεπιστημίου και μαθηματικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι εργάζονται αφιλοκερδώς.
Η μόνη συμβολή του υπουργείου όλα αυτά τα χρόνια ήταν η διάθεση αιθουσών για τη διεξαγωγή των αρχικών φάσεων του διαγωνισμού και η κάλυψη των εξόδων μετάβασης και επιστροφής των έξι μαθητών και των δύο συνοδών καθηγητών, που συμμετείχαν στις διοργανώσεις αυτές» συμπληρώνει η ΕΜΕ. «Τα παιδιά αυτά είναι εθνικό κεφάλαιο και το κράτος πρέπει να επενδύει σε αυτά. Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή και η κατάκτηση μεταλλίων σε αυτούς τους διαγωνισμούς αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής σε μεταπτυχιακά προγράμματα μεγάλων πανεπιστημίων του εξωτερικού» τόνισε στην «Κ» ο γενικός γραμματέας της ΕΜΕ κ. Ιωάννης Τυρλής.

Πηγές του υπ. Παιδείας ανέφεραν ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει άμεσα, όμως η ΕΜΕ εστιάζει και στον διαγωνισμό που έπεται. «Από 2 έως 14 Ιουλίου θα διεξαχθεί η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Καζαχστάν, θεσμός παγκοσμίου ενδιαφέροντος, που είχε διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τον Ιούλιο του 2004, και δεν έχουμε ακόμη σαφή απάντηση αν το υπουργείο θα εγκρίνει και θα καλύψει τη δαπάνη μετάβασης της ελληνικής ομάδας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΜΕ.

2 σχόλια:

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Το υπουργείο Απαιδείας...

Sting είπε...

...και της Θωπείας προς την εργοδοσία της
εν τη παλάμη και ούτω παιδεύσομεν Παιδείας.

Έβδομη Ήπειρος (Der siebente Kontinent): η αποδόμηση μιας οικογένειας ως συμβολική προειδοποίηση του επερχόμενου τέλους της ανθρωπότητας

  Έβδομη Ήπειρος (Der siebente Kontinent)   Σκηνοθέτης: Michael Haneke Μίχαελ Χάνεκε(1942) Σενάριο: Michael Haneke, Johanna Teicht Ηθοποιο...