Πέμπτη, Δεκεμβρίου 02, 2021

Αφού είναι Μωυσής πώς να δεχτεί την επιστήμη ;

 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSJ5v_xUr7VKJb1IADaPAlgdCiSKprXRKQwAw&usqp=CAU

 Η έρευνα που επιβεβαιώνει ότι ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε ως αρνητής της επιστήμης: Στο 99% η θνητότητα εκτός ΜΕΘ!


Ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητό, ποιοι οδήγησαν τον Πρωθυπουργό στην χθεσινή πρωτοφανή – για ηγέτη χώρας της Ευρωπαικής Ένωσης – τοποθέτηση ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι μεγαλύτερος ο αριθμός της θνητότητας σε όσους είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κλίνες νοσηλείας, από εκείνους που είναι εντός ΜΕΘ! Πληροφορίες αποδίδουν την πατρότητα της απίστευτης “κοτσάνας” στον σκιώδη Υπ Υγείας, Άκη Σκέρτσο. Άλλες δείχνουν ομαδική ευθύνη του “πρωινού καφέ” του Μαξίμου.

Όπως και να έχει , πέντε Έλληνες επιστήμονες εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον «εντατικολόγο» Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του που λέει ότι δεν έχει στοιχεία για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ. Και μάλιστα υπάρχει και έρευνα – εκτός από τους υγειονομικούς που δίνουν καθημερινά την μάχη και που ο πρωθυπουργός επιλέγει να μην ακούει – που επιβεβαιώνει ότι στις κλίνες – απλής νοσηλείας η αυξημένη

Αυτό προκύπτει από έρευνα που μάλιστα έχει διεξαχθεί στη χώρα μας από Έλληνες επιστήμονες το διάστημα Απριλίου 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2018 και αφορά σε 151 ασθενείς που παρακολουθήθηκαν.

Όπως σημειώνουν στην έρευνα που δημοσιεύεται το 2020 στην Ελλάδα, με τίτλο: «πρόβλεψη επιβίωσης με διασωλήνωση σε απλές νοσοκομειακές κλίνες», όταν δεν υπάρχουν ΜΕΘ η θνησιμότητα ασθενών που λαμβάνουν μηχανική υποστήριξη σε απλές κλίνες «είναι σχεδόν αναπόφευκτη».

Όπως καταγράφουν στους 151 διασωληνωμένους ασθενείς οι 74 (49%) ασθενείς μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ εντός 0 ημερών. Σε σύγκριση με τους ασθενείς που παρέμειναν σε απλούς θαλάμους, οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ είχαν χαμηλότερη θνητότητα σε διάστημα 90 ημερών (65% έναντι 97% και 70% έναντι 99%, αντίστοιχα).

Πιο συγκεκριμένα οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι όταν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ, η θνητότητα για ασθενείς που διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους είναι σχεδόν στο 99%.

Στην ανάγκη λοιπόν για το αν χρειάζονται περισσότερες ΜΕΘ και γιατί είναι σημαντική η μεταφορά των ασθενών σε αυτές απαντούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι πέντε γιατροί που υπογράφουν την έρευνα, Δημήτρης Μπασούλης, Σταύρος Λιάτης, Μαρίνα Σκουλούδη, Γεώργιος Δακος και Πέτρος Σφηκάκης.https://pbs.twimg.com/media/FFjCdHLWUAcurYx?format=jpg&name=900x900

Την παραπάνω έρευνα επικαλέστηκε και ο νευροχειρουργός του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου και την σχολίασε μιλώντας «στο Κόκκινο».

Πηγή: avgi.gr

********************************************

Ποιος έχει δίκιο για τις ΜΕΘ, ο εντατικολόγος ή ο πρωθυπουργός;

 
Γιώργος Σακκάς

Μια αναφορά του πρωθυπουργού για τους διασωληνωμένους που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή, παραδέχθηκε μεν ότι υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, αλλά υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι εμφανίζουν μεγαλύτερη θνησιμότητα από αυτούς εντός ΜΕΘ. Θα έπρεπε να παραθέσει στοιχεία, ωστόσο αντιθέτως ζήτησε στοιχεία για όσους υποστηρίζουν το αντίθετο.

"Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την. Αντί να κουνάτε το χέρι σας επιδεικτικά εάν έχετε εσείς τέτοιες ενδείξεις και τέτοια στοιχεία καταθέστε τα", είπε σε έντονο ύφος ο πρωθυπουργός.

Μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο κ. Μητσοτάκης έσφαλε με αυτό που είπε στη Βουλή, είναι οι μαρτυρίες των γιατρών και των εντατικολόγων που δίνουν καθημερινά τη μάχη κατά του κορονοϊού σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Όπως επισημαίνουν οι υγειονομικοί, υπάρχει δυσκολία για άμεση εισαγωγή ενός ασθενούς με covid σε ΜΕΘ και κάθε μέρα που ένας ασθενής μένει εκτός κλίνης εντατικής αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου του.

Η μαρτυρία του εντατικολόγου του Σωτηρία Β. Κάνιαρη στην κάμερα του NEWS 24/7, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι είτε ένας ασθενής βρίσκεται στη ΜΕΘ είτε διασωληνωθεί εκτός, δεν επηρεάζει τις πιθανότητες επιβίωσης.

"Κάθε μέρα που ένας ασθενής μένει εκτός μονάδας αυξάνεται το ποσοστό της θνητότητάς του. Δηλαδή και μία μέρα να μείνει, δεν πρέπει να μείνει", είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Κάνιαρης.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε όλη την Ελλάδα από το σύνολο των κλινών ΜΕΘ covid μόλις οι 2 στις 100 είναι διαθέσιμες. Μιλάμε δηλαδή για το πολύ 12-13. Ολοένα λοιπόν και περισσότεροι ασθενείς διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ μη λαμβάνοντας την απαραίτητη φροντίδα και παρακολούθηση.

Έχουμε περίπου 550 ΜΕΘ covid σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και 670 διασωληνωμένους. Λογικά οι 100 και πλέον αυτών είναι εκτός ΜΕΘ. Επίσης μπορεί ένα ασθενείς να έχει ξεπεράσει τη νόσο ίσως και να έχει αποσωληνωθεί αλλά λόγω επιπλοκών να παραμένει σε ΜΕΘ covid.

Να αναφέρουμε ακόμη ότι οι θάνατοι ασθενών με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία και στα προηγούμενα κύματα προέρχονταν από άτομα που νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ. Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ το Νοέμβριο εξήλθαν από τις ΜΕΘ μόνο 200 άτομα ενώ οι νέες διασωληνώσεις ήταν 243.

Με δεδομένο ότι ξεπεράσαμε του 2000 θανάτους μέσα στον προηγούμενο, μήνα είναι ξεκάθαρο ότι η πλειονότητα των θανάτων ήταν εκτός ΜΕΘ. Τα στοιχεία υπάρχουν στον Υπουργείο Υγείας αλλά ουδέποτε ανακοινώθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ NEWS 24/7 ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΘ ΤΟΥ "ΣΩΤΗΡΙΑ":

Δεν υπάρχουν σχόλια: