Κυριακή, Οκτωβρίου 27, 2019


«Ακολουθήστε τον αρχηγό σας» - Τα αντιφασιστικά πανό της Σέλτικ

info-war.gr 
26/10/2019


Στις 24 Οκτωβρίου, η Σκωτσέζικη ποδοσφαιρική ομάδα της Σέλτικ αντιμετώπισε την Ιταλική Λάτσιο, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι Σκωτσέζοι νίκησαν με σκορ 2-1, και μάλιστα με ανατροπή, αλλά την παράσταση έκλεψαν οι οπαδοί της Σέλτικ, που έδωσαν ένα καλό μάθημα στους, επί το πλείστον φασίστες, οπαδούς της Λάτσιο.
Από τη σημαία με τον εκτελεσμένο Μουσολίνι να κρέμεται ανάποδα και το σύνθημα «Ακολουθήστε τον αρχηγό σας», μέχρι το, εμπνευσμένο από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες, κορεό «Brigate Verde» με το σήμα του αστεριού, οι οπαδοί της Σέλτικ έδειξαν τα αντιφασιστικά τους αντανακλαστικά, απέναντι σε μία ομάδα που συχνά επιδεικνύει το ακροδεξιό της μίσος.
Αρχικά κυκλοφόρησε μία επεξεργασμένη εικόνα, με τη φωτογραφία του εκτελεσμένου ζεύγους Μουσολίνι τοποθετημένη πάνω σε ένα κορεό της Σέλτικ με το μήνυμα «Ο φόβος σας είναι εδώ», που αποδείχτηκε ότι είναι προϊόν photoshop.
Σέλτικ επεξεργασμένη εικόνα
Πριν τον αγώνα, οπαδοί της Λάτσιο παρέλασαν στο κέντρο της Γλασκώβης με φασιστικούς χαιρετισμούς.

Οι οπαδοί της Σέλτικ έχουν συχνά στο παρελθόν εκφράσει τα πολιτικά τους συναισθήματα, σηκώνοντας Παλαιστινιακές σημαίες σε ευρωπαϊκούς αγώνες με Ισραηλινές ομάδες, δεχόμενοι μάλιστα και ποινές από την UEFA, που εφαρμόζει την πολιτική του «No Politica» στις διοργανώσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...