Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2019

Ουκ απέσβετο το λάλον ύδωρ


  • Παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Μικέ: Δοκιμασίες. Όψεις του οικογενειακού πλέγματος στο νεοελληνικό μυθιστόρημα (6/11/19)http://www.greek-language.gr/greekLang/cache/image/13f42943881c655f/2453.200.jpg

    Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Μαίρης Μικέ Δοκιμασίες. Όψεις του οικογενειακού πλέγματος στο νεοελληνικό μυθιστόρημα. Η παρουσίαση θα γίνει στο Κτήριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μπαρ, 2ος όροφος).
    Ομιλήτριες:
    - Μάρθα Βασιλειάδη, επίκουρη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, ΑΠΘ
    - Ιωάννα Ναούμ, επίκουρη καθηγήτρια Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας, ΑΠΘ
    - Βενετία Αποστολίδου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης, ΑΠΘ
    Συντονισμός:
    Μιχάλης Μπακογιάννης, επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, ΑΠΘ
  • Παρουσίαση του βιβλίου του Ι. Βεντούρα: IBBUR. Οι Εβραίοι της Κρήτης 1900-1950 (29/10/19)

    Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, ώρα 20.30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος Φιλολογίας του Παν/μίου Κρήτης, θα μιλήσει ο Ιωσήφ Βεντούρας για το νέο του βιβλίο "IBBUR. Οι Εβραίοι της Κρήτης 1900-1950", εκδόσεις Μελάνι 2018. Την εκδήλωση προλογίζει η Αγγέλα Καστρινάκη.
    Ο Ιωσήφ Βεντούρας γεννήθηκε στα Χανιά και ζει στην Αθήνα. Έχουν κυκλοφορήσει έξι ποιητικές του συλλογές. Από τις Εκδόσεις Νεφέλη έχει εκδοθεί το βιβλίο του Εβραίοι ποιητές του Μεσαίωνα. Στις ΗΠΑ κυκλοφόρησε το ποιητικό του βιβλίο ΤΑΝΑΪΣ σε δίγλωσση έκδοση και στο Ισραήλ μια ανθολογία ποιημάτων του. Προσεχώς βιβλία του θα κυκλοφορήσουν στη Γαλλία, Ρουμανία και Ρωσία. Ποιήματα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Αραβικά, Ρουμανικά, Εβραϊκά και Σερβικά και έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες.
    Έχει μεταφράσει ποιήματα τροβαδούρων, του Jerome Rothenberg και της Nelly Sachs. Είναι αντιπρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων. Διευθύνει το ελληνικό ηλεκτρονικό περιοδικό Poeticanet και την αγγλική ιστοσελίδα www.poeticanet.com

     https://www.politeianet.gr/components/com_virtuemart/shop_image/product/C33F13332B85DD0264B5EB14AD9C5D83.jpgΣτον εβραϊκό μυστικισμό η λέξη «Ibbur» σημαίνει εγκυμοσύνη και αναφέρεται στην προσωρινή μετοικεσία μιας άλλης πρόσθετης ψυχής στο σώμα ενός ζωντανού ανθρώπου, ώστε να επιτελεστεί ένα έργο. Αισθάνθηκα ότι οι ψυχές των Εβραίων της Κρήτης που χάθηκαν άδικα στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής του νησιού με στοίχειωσαν. Έτσι, ως ένα είδος χρέους σ' αυτές, προσπάθησα να συγκεντρώσω σε μορφή μαρτυρίας-χρονικού αφηγήσεις, έγγραφα και φωτογραφίες ώστε ο αναγνώστης που δεν είναι εξοικειωμένος με την ιστορία του νησιού να αντιληφθεί την αδιάλειπτη παρουσία τους από το 1900, μια παρουσία η οποία προσέθεσε πολλά στην πολυμορφία του κοινωνικού ιστού, τον άδικο χαμό τους το 1944 και την περιπέτεια των ελάχιστων εκείνων που διασώθηκαν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

    Περιεχόμενα

    Εισαγωγή
    ΟΙ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1941
    1. Σύντομη ιστορική αναδρομή
    2. Η εβραϊκή κοινότητα στα Χανιά τον 20ό αιώνα
    3. Αφηγήσεις και μαρτυρίες
    3.1. Ιωσήφ Βεντούρας
    3.2. Λιλή Φιωτάκη-Κολόμβου
    3.3. Σταυρούλα Ζωίτση
    3.4. Μαφάλντα Μινέρβου (Minerbo)-Καπόν
    3.5. Ρεβέκκα Πολίτη-Βεντούρη
    3.6. Θρασύβουλος Σπαντιδάκης
    3.7. Γεώργιος Δημοτάκης
    3.8. Ιωσήφ Κονέν ή Κοέν
    3.9. Δημήτρης Κακαβελάκης
    4. Ριζίτικα τραγούδια για τους Εβραίους
    Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ
    1. Τα ιστορικά γεγονότα 1941-1943
    2. Ιωσήφ Βεντούρας
    3. Ντόνα-Λίλιαν Καπόν
    4. Ιωσήφ Κονέν
    Η ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
    1. Τα ιστορικά γεγονότα
    2. Λιλή Φιωτάκη-Κολόμβου
    3. Κατίνα Σταματάκη-Συγγελάκη
    4. Ελεονώρα Δημάκη
    5. Ρεβέκκα Πολίτη (Φλώρα Βεντούρη)
    6. Ιωσήφ Κονέν
    7. Μανόλης Καλλιγέρης (1928-2018)
    8. Ευανθία Αντωνακάκη (γενν. 12.9.1930)
    9. Χριστίνα Πετρουλάκη-Σολομού (γενν. 1934)
    10. Γεώργιος Καμηλάκης (γενν. 1930)
    Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑ
    1. Ιωσήφ Βεντούρας
    2. Σάκη Γεωργιάδου-Κυπραίου
    3. Μωυσής (Μωρίς) Σίδης
    4. Εύα Σίδη Tzur
    5. Ιουλία (Ζουλή) Βεντούρα
    6. Μίκα Βεντούρα-Krok
    7. Ντόνα-Λίλιαν Καπόν
    ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
    1. Αριθμητική για τους διασωθέντες
    2. Ντόνα-Λίλιαν Καπόν
    3. Η δικαστική έρευνα για το «Ταναΐς»
    4. Οι δίκες των Γερμανών εγκληματιών πολέμου που έδρασαν στην Κρήτη
    5. Η καταγραφή-απογραφή της κοινοτικής εβραϊκής περιουσίας στην Κρήτη
    6. Η διάλυση της Εβραϊκής Κοινότητας Χανίων
    7. Η τύχη της εβραϊκής κοινοτικής περιουσίας
    8. Η εναντίωση του Αλβέρτου Μινέρβου στις αποφάσεις και μεθοδεύσεις του Κ.Ι.Σ. και Ο.Π.Α.Ι.Ε. και η υπόθεση του εβραϊκού νεκροταφείου Χανίων
    9. Η βιβλιοθήκη του ραβίνου Ευλαγόν
    10. Η κατάσταση των διασωθέντων μελών της οικογένειάς μου στην Αθήνα
    10.1. Ιωσήφ Βεντούρας
    10.2. Μωυσής (Μωρίς) Σίδης
    10.3. Μίκα Βεντούρα-Krok
    ΕΠΙΛΟΓΟΣ
    ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
    ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
    ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
    ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
    ΕΓΓΡΑΦΑ
    ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ
  • Εκδήλωση για το "Έτος Ερωτόκριτου" - Έναρξη Μεταπτυχιακών Σεμιναρίων Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ (22/10/19)

    Ο Τομέας Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας ξεκινά στις 22 Οκτωβρίου 2019 τον κύκλο των μεταπτυχιακών σεμιναρίων (οργάνωση ΝΕΦ και ΓΣΓ) της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για το «Έτος Ερωτόκριτου 2019» με την
    ομιλία της κ. Μαρίνας Ροδοσθένους και την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 23 Οκτωβρίου, συνδιοργανώνει με τα Τμήματα Θεάτρου, Μουσικών Σπουδών και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ένα αναλόγιο για τον Ερωτόκριτο, «Ίντα δεν κάνει ο έρωτας…».
    Δείτε περισσότερες πληροφορίες στα συνημμένα

    Συνημμένα

  • Πρόγραμμα εκδήλωσης 23/10/19 (pdf, 323KB)
  • Πρόσκληση εκδήλωσης 23/10/19 (pdf, 159KB)
  • Colloquium 22/10/19 (pdf, 80KB)

  • Ημερίδα στο Παν/μιο Ιωαννίνων: Η γραπτή απόδοση των γλωσσών προφορικής παράδοσης: Η περίπτωση της βλάχικης γλώσσας (9/11/19)

    Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα: Η γραπτή απόδοση των γλωσσών προφορικής παράδοσης: Η περίπτωση της βλάχικης γλώσσας. Η ημερίδα θα γίνει στην Αίθουσα Α' του ισογείου του Συνεδριακού Κέντρου "Κάρολος Παπούλιας" στα Ιωάννινα και διοργανώνεται από το Τμήμα Φιλολογίας του Παν/μίου Ιωαννίνων και την Επιστημονική Εταιρία Μελέτης Του Πολιτισμού των Βλάχων.
    Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. https://www.uoi.gr/events/i-grapti-apodosi-ton-glosson-proforikis-paradosis-i-periptosi-tis-vlachikis-glossas/
  • Παρουσίαση Γαλλικών Φιλελληνικών Εκδόσεων (23/10/19)

    Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος παρουσιάζει την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στις 18:30 την ελληνική έκδοση των έργων των Γάλλων Φιλελλήνων: Réné de Chateaubriand: «Υπόμνημα περί της Ελλάδας», Olivier Voutier: «Απομνημονεύματα από τον πόλεμο των Ελλήνων», Claude Dennis Raffenel: «Ιστορία των νεότερων Ελλήνων». Η εκδήλωση θα γίνει στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα).
    Για τις εκδόσεις θα μιλήσουν οι:
    -Ειρήνη Αποστόλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γαλλικού Πολιτισμού, ΕΚΠΑ
    -Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας, ΕΚΠΑ
    - Άννα Καρακατσούλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας και Πολιτισμού της Ευρώπης και της Ελλάδας των Νεωτέρων Χρόνων, ΕΚΠΑ
    Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη.
    Ανάγνωση κειμένων: Jerome Caluta
  • Η ελληνική συμμετοχή στην 71η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φραγκφούρτης (16-20/10/19)https://www.ethnos.gr/sites/default/files/styles/normal/public/images/2019/10/book.jpg?itok=rrOTB0nj

    Πάνω από χίλιοι τίτλοι βιβλίων από δεκάδες εκδοτικούς οίκους θα προβληθούν από το Ελληνικό Περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου (ΔΕΒ) της Φρανκφούρτης, τη σημαντικότερη διεθνή έκθεση βιβλίου σε όλο τον κόσμο, που πραγματοποιείται από 16 έως 20 Οκτωβρίου, με κεντρικό σύνθημα «Δημιούργησε την επανάστασή σου» και τιμώμενη χώρα τη Νορβηγία. Ο συγγραφέας Νίκος Χρυσός είναι ο επίσημος προσκεκλημένος της ελληνικής συμμετοχής, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με τους Έλληνες εκδότες και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Φρανκφούρτη.
    Στη φετινή ΔΕΒ Φρανκφούρτης, με δική τους βιβλιοθήκη στο Ελληνικό Περίπτερο (E131-Hall 5.1) συμμετέχουν 20 εκδότες (Άγρα, Αιώρα, Διάπλους, Ελκυστής, Εστία, Ίκαρος, Καστανιώτης, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Μέλισσα, Μεταίχμιο, Μίνωας, Volatilium/Νεφέλη, Οσελότος, Παπαδόπουλος, Πατάκης, Συμπαντικές Διαδρομές, Ψυχογιός, DOLCE, Romiosini/Κέντρο Νέου Ελληνισμού-CeMoG, University Studio Press), οι οποίοι μαζί με τα πρακτορεία πνευματικών δικαιωμάτων Ersilia και Iris συμμετέχουν ενεργά στη δυναμική παρουσία του ελληνικού βιβλίου εκτός συνόρων. Στο Ελληνικό Περίπτερο συμμετέχουν επίσης με το δικό τους ενημερωτικό υλικό το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (που θα πραγματοποιηθεί στις 7 με 10 Μαΐου 2020).
    Σύγχρονη πεζογραφία, παιδικό και εφηβικό βιβλίο, ποίηση, δοκίμιο, λευκώματα, εκδόσεις μουσείων, τέχνης, αρχιτεκτονικής και γαστρονομίας, μέθοδοι εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, μεταφρασμένα ελληνικά βιβλία, αλλά και έργα που διακρίθηκαν στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2018, αποτελούν τις βασικές θεματικές που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του Ελληνικού Περιπτέρου στη Φρανκφούρτη.
    Επιπλέον, η παρουσία του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό αποτυπώνεται σε Κατάλογο μεταφρασμένων ελληνικών βιβλίων που έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε χώρες εντός και εκτός Ευρώπης. Ξένοι εκδότες που ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με Έλληνες συναδέλφους τους, μπορούν να συμβουλεύονται τον ηλεκτρονικό κατάλογο www.greekbookpublishing.org, που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (http://hfc-worldwide.org/).
    Πηγή και πλήρες πρόγραμμα: https://bit.ly/2BneL92

  • Σήμερα : Προβολή της ταινίας "Το κύμα"από τη Λέσχη Κινηματογράφου του ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ Cinéma

     

    Η Λέσχη Κινηματογράφου του ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ Cinéma –κίνημα… σχολείο σας καλεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18.00 στην παρουσίαση της ταινίας Το κύμα (Die Welle) του Dennis Gansel, παραγωγής 2008, διάρκειας 107΄, με τον Jürgen Vogel στον ρόλο του καθηγητή Rainer Venger.
    Σε ένα σχολείο της Γερμανίας ο καθηγητής Rainer Venger αναλαμβάνει στη διάρκεια της εκπαιδευτικής εβδομάδας να μιλήσει για τα αυταρχικά καθεστώτα στους μαθητές που επέλεξαν το μάθημά του. Πού θα οδηγήσει το πείραμα που εφαρμόζει στην τάξη του μετά την κατηγορηματικά αρνητική απάντηση των μαθητών του στην ερώτηση αν είναι εφικτή η επιβολή δικτατορικού καθεστώτος στη Γερμανία;
    Καλεσμένη μας η Ξένια Ελευθερίου, Υποψήφια Διδάκτορας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
    Η ταινία θα παρουσιαστεί στα γραφεία του ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ, Μπρούφα 12, Θεσσαλονίκη.
  • Εγκαίνια έκθεσης: Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση (18/10/19)

     

    Η Α.Ε. o Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13), την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:30, την έκθεση «Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση». Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του κ. Γιάννη Κόκκωνα, Καθηγητή Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με θέμα «Ξεχωριστές σταγόνες στον ωκεανό» και του κ. Κωνσταντίνου Σπ. Στάικου, αρχιτέκτονα και ιστορικού του βιβλίου με θέμα «Τα ετερόγλωσσα αρχέτυπα της ελληνικής γραμματείας ως εργαλείο στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση κατά την Αναγέννηση». Στην έκθεση, της οποίας την επιμέλεια έχει ο Κ. Σπ. Στάικος, θα παρουσιασθούν 33 χαρακτηριστικά δείγματα της ελληνικής τυπογραφικής τέχνης, αλλά και λατινικές εκδόσεις έργων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και των εργαλείων για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από ετερόγλωσσους. Τα εκθέματα προέρχονται από τις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, του Ιδρύματος Ωνάση και του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.
    Η έκθεση βασίζεται στην έκδοση του Κ. Σπ. Στάικου «Τα Ελληνικά Αρχέτυπα & Ελληνικά Συγγράμματα σε Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα» η οποία περιλαμβάνει τα 81 ελληνικά έντυπα βιβλία που τυπώθηκαν ως και το 1500, σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας, όπως στη Βενετία, τη Ρώμη, τη Φλωρεντία, το Μιλάνο κ.ά. Τα αρχέτυπα σχολιάζονται ως προς το περιεχόμενό τους και τον σκοπό που εξυπηρετούσαν, και αναφέρονται οι Έλληνες και Ιταλοί εκδότες-τυπογράφοι τους. Ένα μεγάλο τμήμα της έκδοσης αναφέρεται στη μετάφραση των έργων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, που τυπώθηκαν στα λατινικά και στις εθνικές γλώσσες των κρατών που εξάσκησαν την αρχετυπία. Ο αλφαβητικός κατάλογος των 85 περίπου συγγραφέων και των 1266 αρχέτυπων εκδόσεων δηλώνει απερίφραστα τον ρόλο που έπαιξαν στην ανώτερη εκπαίδευση των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, στα βασικά μαθήματα της: Φιλοσοφίας, Ποίησης, Ιστορίας, Ρητορικής, Αστρονομίας, Δράματος, Μαθηματικών και Κοσμογραφίας.
    Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη θα παρουσιάσει στην έκθεση 15 αρχέτυπα από τη συλλογή του, εκ των οποίων 12 είναι λατινικά αρχέτυπα έργων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και η Sphaera mundi του Σάκρο Μπόσκο, και περιλαμβάνονται στη σχετική έκδοση που συνοδεύει την έκθεση. Το Ίδρυμα έχει στην κατοχή του τη δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή αρχετύπων –εκδόσεων από τον πρώτο αιώνα της τυπογραφίας– στην Ελλάδα μετά από την αντίστοιχη της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Η συλλογή, που περιλαμβάνει κυρίως ελληνικές και ελληνικού ενδιαφέροντος εκδόσεις, καθώς και αξιόλογα δείγματα της λατινικής, μεσαιωνικής και μεταγενέστερης γραμματείας, αποτελείται από 102 τίτλους σε 107 αντίτυπα και συνεχίζει να εμπλουτίζεται με έργα μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας.
    Διάρκεια έκθεσης: 18 Οκτωβρίου – 31 Δεκεμβρίου 2019
    Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκεύη, 9.00 – 14.00
  • Διάλεξη στο Παν/μιο Κρήτης: Τα βυζαντινά βιβλιακά επιγράμματα και η νέα ηλεκτρονική τους βάση στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης (23/10/19)

     Στις 23 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη των Ilse De Vos και Mαρία Τωμαδάκη (Ghent University) με θέμα: Τα βυζαντινά βιβλιακά επιγράμματα και η νέα ηλεκτρονική τους βάση στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης. Η διάλεξη θα γίνει στο Αμφιθέατρο Α, Διδακτήρια Φιλοσοφικής Σχολής, Παν/μιο Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Nils Wülker & Arne Jansen - Festival de jazz de Leverkusen 2024 - ARTE CONCERT...

Γνωρίζονται πάνω από 20 χρόνια και κάνουν μουσική μαζί για περίπου 15 χρόνια. Ο Nils Wülker και ο Arne Jansen επανεφευρίσκουν συνεχώς τον χώ...