Τρίτη, Αυγούστου 23, 2016


 Ο Πατούλης ξέρει!


Του Niko Ago
 



Τον Πατούλη τον ξέρεις, σωστά; Είναι Δήμαρχος Αμαρουσίου. Είναι γιατρός. Είναι πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι και τι δεν είναι. Μέχρι που θυμάμαι μια φώτο, όταν ήρθε ο Πάπας στη Λέσβο, ο Πατούλης βρήκε τον τρόπο, ο αθεόφοβος, και «χώθηκε» στο πλάνο πίσω από τον Πατριάρχη. Σαν τον αλησμόνητο Μητσάρα των γηπέδων.
Τέλος πάντων, αυτά είναι λίγο ως πολύ, γνωστά. Γνωστά είναι και τα ταπεινά του γούστα για το σαλόνι του σπιτιού του. Ο Γιώργος ζει απλά, λιτά και δεν προκαλεί. Δεν είναι ο Πατούλης κάνας… ξεδιάντροπος νεόπλουτος, για να κάνει επίδειξη με τα πανάκριβα χρυσαφικά στα σαλόνια του και με τις χρυσές κουρτίνες. Ο Γιώργος είναι επιστήμονας άνθρωπος.
Και την επιστήμη, ο Γιώργος την γνωρίζει καλά. Είπαμε, οι γιατροί τον έχουν κάνει και πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου. Ε! Τι στο διάολο, δεν ξέρουν ποιον εκλέγουν; Ξέρουν. Και τους το επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία ο ίδιος. Να, πρόσφατα που ήταν καλεσμένος στον Σκάϊ- ξέρετε, εκεί που βρίσκουν στέγη και φωνή, όλοι οι… κατατρεγμένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι- απεφάνθη για τους πρόσφυγες και είπε ότι «οι Σύριοι φέρνουν τον Έμπολα». Εντάξει, δεν υπήρχαν ποτέ κρούσματα του ιού Έμπολα στη Συρία αλλά, έχει σημασία; Κι αν έχει για σένα, δεν έχει για τον Πατούλη και τους Πατούληδες. Αυτό είναι που μετράει.
Μετά, ο Πατούλης -όπως είπαμε είναι Δήμαρχος Αμαρουσίου και γνωστός Νεοδημοκράτης – γνωρίζει και από πολιτική. Αλίμονο αν δεν γνώριζε. Και όχι μόνο γνωρίζει, αλλά γνωρίζει και τα «άπλυτα» των αντιπάλων πολιτικών και φροντίζει να τους τα βγάλει στη φόρα. Αμείλικτος, λέμε. Για παράδειγμα, με συνέντευξή του στο Βήμα, έκανε γνωστό τη γνωριμία του με τον υφυπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, από τα φοιτητικά τους χρόνια. Και μας ενημέρωσε ότι «τον θυμάμαι καλά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όταν «έχτιζε» καθηγητές». Μια μικρή λεπτομέρεια εδώ είναι πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ιδρύθηκε το 2009 ενώ ο Πατούλης, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Ιατρική Αθηνών- μάλλον μαζί με τον Πολάκη- το 1987. Με απλούς υπολογισμούς, μόλις… 22 χρόνια πριν την ίδρυση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Αυτό όμως, ελάχιστη σημασία έχει. Η ωραία ιστορία για το παρελθόν του Πολάκη ακούστηκε. Όσοι ήθελαν να ακούσουν ότι «είναι ένας παλιοκομμουνιστής», το άκουσαν. Ο δημοσιογράφος που του πήρε τη συνέντευξη, δεν μπορούσε να τον διορθώσει onair διότι υπάρχει κι ένα savoir-vivre που απαιτεί σεβασμό στον καλεσμένο. Κι έζησε ο Πατούλης καλά- στο φτωχικό και χρυσαφένιο του- κι εμείς καλύτερα.
*Η φωτογραφία είναι από την προσωπική συλλογή του Πατούλη και τη μοιράστηκε ο ίδιος δημόσια.
______________________
Ο ΣΠΙΡΟΥΝΑΤΟΣ










Λεζάντα επί του πραγματικού: Gerontakos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...