Πέμπτη, Αυγούστου 25, 2016

Φωτογραφίζοντας τη λαγνεία του ιντερνετικού κοινού



Mk3a7132_copia_its_nice_that
Marco Onofri: The Followers
Mk3a0427_copia_its_nice_that
Marco Onofri: The Followers
Mk3a0715_copia_its_nice_that
Marco Onofri: The Followers

Είναι , άραγε, οι  εικόνες του Marco Onofri  που αναρτούμε "πορνογραφικές", μια   σειρά δηλαδή ερωτικών φωτογραφιών μέσα σ΄ένα κατάλληλα διαμορφωμένο  σκηνικό, προορισμένο να εξάψει την ερωτική φαντασία και  να διεγείρει την  ερωτική διέγερση;
Όχι! Η σειρά των προκλητικών φωτογραφιών   "Followers", σύμφωνα με τον ίδιο τον καλλιτέχνη , δεν έχει αυτόν τον ταπεινό στόχο , αλλά  αντλεί την έμπνευσή του από τη "λαγνεία και την ηδονοβλεψία που κυριαρχούν  στο διαδίκτυο και τα social media. Είναι μια φωτογραφική σπουδή που ερευνά την υπερέκθεση και το πώς οι άνθρωποι μοιράζονται προσωπικές εικόνες και στιγμές χωρίς τελικά να έχουν την παραμικρή ιδέα για το ποιος παρακολουθεί".
 Τι είδους σχέση είναι τελικά αυτή που αναπτύσσεται μέσω της εικόνας του υπολογιστή κι ενός  λάγνου, φθονερού, έκπληκτου, περίεργου κοινού; Ο καλλιτέχνης , αφαιρώντας την οθόνη του υπολογιστή, μετατρέπει σ΄ένα ζωντανό πίνακα αυτήν τη σχέση. Τα γυμνά μοντέλα του ποζάρουν σε διάφορες στάσεις ενώπιον ενός λαίμαργου συμβολικά για θέαση κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...