Σάββατο, Ιουλίου 04, 2015

Δήμος Μούτσης

Όσοι νομίζετε οτι το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ παίζουν κάποιο ρόλο στη δραχμή ή στο ευρώ είστε γελασμένοι! Αγαπητοί μου το πουλάκι της δραχμής έχει πετάξει προ πολλού. Αυτά είναι τεχνάσματα του κυρίου Αντωνάκη. Το πολυπόθητο ΟΧΙ που όλοι φωνάζουμε δεν είναι τίποτες άλλο απο ένα ακόμα γερό δικαιολογητικο στα χέρια αυτών που θα διαπραγματευτούν στη συνέχεια την υπόθεσή μας με τους ξένους. 
Αλλά ποιος, ο κύριος Αντωνάκης; Μα ο άνθρωπος αυτός ιστορικά έχει αποδείξει ότι για το μόνο για το οποίον πολιτεύεται είναι για να προδίδει και να ξεπουλάει όποτε και όπου χρειασθεί και κυρίως όπου και όποτε του προταθεί! - Αλβανικό; Σαμαράς.- Μακεδονικό; Σαμαράς - Να ρίξουμε το Μητσοτάκη;(Που μεταξύ μας αν δεν έπεφτε, μπορεί σήμερα νάταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα) κι εκεί Σαμαράς.. Ε! Τι λέτε, σήμερα θα τ΄ αφήσει; Τρελοί είσαστε; Μα το άλλο το παχύδερμο, δεν εννοώ τον Πάγκαλο,  τον Βενιζέλο εννοώ πουχε δίπλα του, ακου, 700.000 € αμάξι για να βάζει μέσα τη γουρνοκεφάλα του ο κύριος Ευάγγελος! Τους ενόχλησε ο Βαρουφάκης γιατι μίλησε; Γιατι διεκδίκησε επιτέλους; Γιατι ακουστήκαμε; Γιατι αφήσαμε πίσω αυτο το ξεφτιλισμένο "γιες μεν" Γιατι δεν ειμαστε η Ελλαδίτσα; 
Να στελνει μεϊλ ο Ευάγγελος ξημερώματα στον Νταϊσελμπλούμ για την απόφαση που πήραν μην τυχόν και ξυπνήσει και δεν του πολυαρέσει και δεν κάνει να ξυπνήσει άσχημα, άκουσον άκουσον ο Ντάϊσενμπλούμ !!!!!!!!!!!!!!
Ειδα συμπαράσταση στον Αντωνάκη από πληθώρα πνευματικών τε και άλλων ανθρώπων. Πολλούς τους γνωρίζω προσωπικά άλλους όχι. Γιά μερικούς λυπήθηκα, γι αλλους το περίμενα. Ξαφνιάστηκα και με κάνα δυο που ΄καναν και δηλώσεις, τρομάρα μου, ενώ θάπρεπε να βρίσκονταν στο Μιλάνο για την αγορά της καινούριας "Λουί Βιτόν". Τι διάολο θα κρατάνε οι κυρίες τους στο προεδρικό μέγαρο, όταν τους καλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, και κυρίως τι θα διηγούνται την άλλη μέρα στο τηλέφωνο;
ΟΧΙ λοιπόν και γι αυτά και για τα προηγούμενα και για χιλιάδες άλλα!



Υπέρ του ΟΧΙ οι συγγραφείς Μαρία Ευσταθιάδη και Άρης Μαραγκόπουλος

ΟΧΙ, για να αποκτήσουν ξανά οι λέξεις το πραγματικό νόημά τους - Την Ευρώπη δεν θα τους την κάνουμε δώρο



Άρης Μαραγκόπουλος, συγγραφέας:
“ΝΑΙ, λοιπόν:
Πέντε χρόνια τώρα
ντρέπομαι που η διεθνής τοκογλυφία ονομάζεται ευρωπαϊκή αρετή.
ντρέπομαι που η εθνική υποταγή ονομάζεται εθνική αξιοπρέπεια.
ντρέπομαι που η κοινωνική δυστυχία ονομάζεται λιτότητα.
ντρέπομαι που ο απίστευτος μαρασμός ονομάζεται ανάκαμψη.
ντρέπομαι που ο αργός θάνατος μιας εθνικής οικονομίας ονομάζεται βιωσιμότητα του χρέους.
ντρέπομαι που τα δεινά ενός λαού ονομάζονται «παιχνίδι».
ντρέπομαι που οι εξωνισμένοι γραφιάδες ονομάζονται διανοούμενοι.
ντρέπομαι που το Ψέμα ονομάζεται Είδηση.
ΟΧΙ, λοιπόν: για να αποκτήσουν ξανά οι λέξεις το πραγματικό νόημά τους”.
Μαρία Ευσταθιάδη, συγγραφέας:
"Εδώ που φτάσαμε, με την απίστευτα εξευτελιστική και εκβιαστική πρόταση των Ευρωπαίων, η λύση του δημοψηφίσματος είναι η μόνη ρεαλιστική. Επιτέλους ας αποφασίσουμε τι θέλουμε. Υπεύθυνα. Ακόμα και η διαστρέβλωση που ερωτήματος που επιχειρείται  αποδεικνύει ξεκάθαρα ποιες είναι οι προθέσεις τόσο εντός όσο και εκτός.
Grexit, ούτε τίθεται ούτε θα το ήθελα σε καμιά περίπτωση. Ανήκω σ' εκείνους τους ευρωπαίους αριστερούς που παλεύουν και θέλουν να παλέψουν για μια άλλη Ευρώπη, όσο ουτοπικό κι αν φαίνεται. Την Ευρώπη δεν θα τους την κάνουμε δώρο. Αυτό σημαίνει το ΟΧΙ.
Και κυρίως ας πάψουμε επιτέλους να φοβόμαστε. Τι άλλο χειρότερο μπορεί να συμβεί από αυτά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια; Είναι επείγον να ξανακοιτάξουμε γύρω μας και πριν να είναι πολύ αργά ο φόβος να αλλάξει επιτέλους αποδέκτη. Άλλα μας απειλούν. Γιατί μια ολόκληρη ευρωπαική ακροδεξιά καραδοκεί. Και τότε, όχι μόνο να γράφουμε δεν θα μπορούμε πια, αλλά ούτε και να ζούμε".
- See more at: https://left.gr/news/yper-toy-ohi-oi-syggrafeis-maria-eystathiadi-kai-aris-maragkopoylos#sthash.0iw439cf.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ροσάνα Ροσάντα: «μια συνεπής μαρξίστρια που, δυσπιστώντας με τον μαρξισμό, διάβαζε και μελετούσε τον Μαρξ!»

  Ροσάνα Ροσάντα, το κορίτσι του περασμένου αιώνα · Ιωσήφ Σινιγάλιας 2 Μαΐου, 2024   Με την ευκαιρία 100 χρόνω...