Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2015

Oυκ απέσβετο το λάλον ύδωρ


  • Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Αρχαίο DNA. Παράθυρο στο παρελθόν και το μέλλον (30/7/15-31/5/16)

    Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τo Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, εγκαινιάζει την περιοδική έκθεση με τίτλο «Αρχαίο DNA. Παράθυρο στο παρελθόν και το μέλλον».

    Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015, στις 19.00 και θα διαρκέσει μέχρι 31 Μαΐου του 2016. Την ίδια ημέρα 30/7 μεταξύ 10.00-19:00, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα, με θέμα τις εφαρμογές του αρχαίου DNA στην αρχαιολογία και θα συμμετέχουν διακεκριμένοι παλαιογενετιστές από το εξωτερικό. Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

    Θέμα της έκθεσης είναι η παρουσίαση της σύγχρονης έρευνας για το παλαιογενετικό υλικό (αρχαίο DNA) και τη σημαντική συμβολή της στη γνώση μας για τη βιολογική ιστορία του ανθρώπου.
    Την ίδια ημέρα 30/7 μεταξύ 10.00-19:00, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα, με θέμα τις εφαρμογές του αρχαίου DNA στην αρχαιολογία και θα συμμετέχουν διακεκριμένοι παλαιογενετιστές από το εξωτερικό. Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή για το κοινό.
    http://www.amth.gr/el/component/k2/item/645-30072015

  • Πρώτη συνάντηση ποιητών και συγγραφέων στη Γαύδο (24-25/7/15)

    Εκ

    Το eyelands και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες σας προσκαλούν στην πρώτη συνάντηση ποιητών και συγγραφέων το διήμερο 24-25 Ιουλίου 2015 στη Γαύδο.
    Αν είστε ποιητής, αν γράφετε διηγήματα, αν έχετε εκδώσει ή απλώς σχεδιάσει το πρώτο σας μυθιστόρημα, αν γράφετε αλλά ποτέ δεν έχετε μιλήσει γι’ αυτή σας την παράξενη συνήθεια, αλλά κι αν ακόμη απλά θέλετε να παρακολουθήσετε ως ακροατής την πρώτη λογοτεχνική συνάντηση με τίτλο «φεστιβάλ της άμμου», δηλώστε συμμετοχή, γράψτε ένα κείμενο
    και ελάτε στη Γαύδο τον Ιούλιο. Η ιστοσελίδα eyelands και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες σε συνεργασία με τη U-horn multimedia διοργανώνουν το πρώτο αυτοσχέδιο φεστιβάλ γραφής
    χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.
    Δηλώστε συμμετοχή με ένα e-mail στο info@eyelands.gr ή στο info@paraxenesmeres.gr
    & στείλτε το κείμενό σας μέχρι τις 20 Ιουνίου 2015.

    Δείτε περισσότερα στο blog του φεστιβάλ https://sandfestival.wordpress.com/
  • Θεατρική παράσταση βασισμένη στο μύθο του Οδυσσέα (23-24/7, 29/7/15)

    Η κινηματοθεατρική ομάδα ''ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ'' και η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση ''Δεκατρία φεγγάρια ως την Ιθάκη''. Πρόκειται για δραματοποιημένο έμμετρο κείμενο με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Βασίζεται στο μύθο του
    Οδυσσέα μα αναφέρεται στη διαχρονικότητα της αντιμετώπισης κωμικών και τραγικών καταστάσεων από τον άνθρωπο.
    Το εν λόγω συγγραφικό και θεατρικό έργο τελεί υπό τη διαδικασία χορήγησης αιγίδας της UNESCO.

    Επίτιμος προσκεκλημένος ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.
    Πρόγραμμα Α' Φάσης Παραστάσεων (Είσοδος Ελεύθερη):
    Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015, ώρα 21:30, ΦΟΥΓΑΡΟ (Ναύπλιο)
    Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015, ώρα 21:30, ΦΟΥΓΑΡΟ (Ναύπλιο)
    Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015, ώρα 21:30, CINE VALIA (Άργος)

  • Διεθνές Συνέδριο: Anthropology and the Commons (24-26/7/15)

    Το Θερινό Σχολείο Κόνιτσας γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του και διοργανώνει διεθνές συνέδριο με τον τίτλο «Anthropology and the Commons». Στο συνέδριο συμμετέχουν οι προσκεκλημένοι ομιλητές των προηγούμενων ετών.
    Θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Κόνιτσας στο χρονικό διάστημα 24 -26/7/2015.

    Για περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα και τους ομιλητές:
    Konitsa Summer School: http://www.border-crossings.eu/konitsa/2015
    Email: konitsa.summerschool@gmail.com
    Facebook: https://http://www.facebook.com/TheBorderCrossingsNetwork

    Σχετικά Link : http://www.border-crossings.eu http://www.uoi.gr/gr/conferences/extended.php?post_id=7036
  • Διεθνές Συμπόσιο για την ελληνική αλχημεία και Συνάντηση Εργασίας-παρουσίαση του έργου Θαλης-ΕΙΕ, Ψηφιακό αρχείο για την αλχημεία στο Βυζάντιο και στις ελληνόφωνες κοινότητες της οθωμανικής αυτοκρατορίας  

    Το Διεθνές Συμπόσιο για την ελληνική αλχημεία και η Συνάντηση Εργασίας για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου "Θαλης-ΕΙΕ, Ψηφιακό αρχείο για την αλχημεία στο Βυζάντιο και στις ελληνόφωνες κοινότητες της οθωμανικής αυτοκρατορίας – Dacalbo" θα διεξαχθούν στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) στις 25, 26 και 27 Ιουνίου 2015.
    H εκδήλωση διοργανώνεται από το έργο Dacalbo - Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
    Για πρόγραμμα και πληροφορίες, βλ. http://dacalbo.hpdst.gr/node/13
    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yasmine Hamdan - Hal (official music video) #JimJarmusch EditQ « Ω εύθραυστη καρδιά μου/ Ο χωρισμός με σκοτώνει»...

I adore you And if a day passes by without seeing you I forget you How come this time I drew you The Longing moves the nostalgia in my heart...