Κυριακή, Μαρτίου 01, 2009

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Βασίληηηη... τα μακαρόνια -αν ποτέ επιστρέψεις- να είναι Μίσκο...»

[...]Το ελικόπτερο ανέβαινε λοιπόν ψηλά στον χειμωνιάτικο αποκριάτικο ουρανό, καθώς οι νεοέλληνες παραληρούσαν από κάτω για πολύ δυσανάγνωστους λόγους. Εν τούτοις, η ποιήτρια κυρία Σιλάνα Σαλιάγκου πρόφτασε να κόψει κίνηση, ευρισκόμενη εντελώς τυχαία στην κουμπάρα της Μελίγκρα Προσκοπίδου, που διαθέτει ρετιρέ με θέα προς τις φυλακές, όπου δεκάδες παλικάρια προσπαθούν να δαμάσουν τις ορμές τους.

Στην αρχή η ποιήτρια νόμισε πως επρόκειτο για το ελικόπτερο της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία επισκεπτόταν τις φυλακές για να μοιράσει τα παλαιά μοντελάκια της στις κρατούμενες τραβεστί, όμως συνέβαινε κάτι πολύ πιο θεαματικό και τολμηρό. Η ποιήτρια δάκρυσε, συγκλονίστηκε κι όταν προσπάθησε να επικοινωνήσει με το μέγαρο Μαξίμου για να εκθειάσει τα φυσικά χαρίσματα του Βασίλη Παλαιοκώστα, κι ότι ΑΥΤΟΣ έπρεπε παραχρήμα να διοριστεί υπουργός Δημόσιας Τάξης ως εμπειρότατος... δεν βρήκε κανέναν αρμόδιο. Ο πρωθυπουργός και η παρέα του έτρωγαν ό,τι περίσσεψε απ' την Τσικνοπέμπτη!

Η κυρία Σαλιάγκου κατάλαβε πως η μοίρα της Ελλάδας κρέμεται από μια επίφοβη ανεμόσκαλα. Ζήτησε χαρτί και μολύβι από την επίσης συγκλονισμένη κουμπάρα της Μελίγκρα και σημείωσε βιαστικά μερικούς στίχους με τίτλο «Ωδή στη μαλακία».

«Θα πάρω ελικόφτερο

στις φυλακές να τρέξω

να αρπάξω τους κατάδικους

και να τους βγάλω ΕΞΩ.

-.-

Γιατί το "μέσα" το πολύ

κι ο εγκλεισμός στα σίδερα

τους κάνει νευρασθενικούς

και τέρατα ανήμερα!

-.-

Γι' αυτό τα ελικόφτερα

στη φύση χρησιμεύουν

ν' αρπάζουνε τις λεβεντιές

και να τις φυγαδεύουν.

-.-

Εκ φυλακών ορμώμενοι

κι εκ των πολλών κριμάτων

μας βλέπω οικογενειακώς

στον πάτο των υδάτων».

Αυτά έγραψε η κυρία Σιλάνα Σαλιάγκου και αποχώρησε ελαφρώς ταραγμένη από το ρετιρέ της κουμπάρας της Μελίγκρας. Μέχρι να φτάσει στο σπίτι της, ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι, εξειδικευμένοι στις αποδράσεις Παλαιοκώστα, ερμήνευαν ποικιλοτρόπως το φαινόμενο. Το βέβαιο ήταν πως ο δημοφιλής δραπέτης, αφού συμπλήρωσε αισίως 186 μέρες στον Κορυδαλλό κι αφού γιόρτασε σεμνά τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου μετά του ξανθόμαλλου Αλκέτ Ριτζάι από τα σπλάχνα της Αλβανίας, θέλησε διακαώς να κάνει ΕΞΩ Καθαρά Δευτέρα και να τιμήσει με τον τρόπο του τη Σαρακοστή.[...]


" Και το «Οσκαρ» πηγαίνει στον... Βασίλη!" , του ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ.
Από τη στήλη "Τα Σαββατιάτικα" , ατην Ελευθεροτυπία ( 28 Φεβρουαρίου 2009)

2 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Καλό μήνα Κεντρί μας! Σου εύχομαι πολλά χαμόγελα και τέτοια δημιουργική διάθεση πάντα!
Αν δούμε με χιουμοριστική διάθεση τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ίσως καταφέρουμε να επιβιώσουμε...

Sting είπε...

Καλό μήνα, Μαριάννα, εράσμια οικοδέσποινα της μπλογκόσφαιρας!
Συμφωνώ: μόνο το χιούμορ μάς σώζει,
εκεί που έφτασαν τα πράγματα.
Βέβαια, αν το καλοεξετάσεις, δεν πρόκειται για χιούμορ, αλλά για σκληρό αυτοσαρκασμό.