Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2009

Μάγκι Ο’ Φάρελ: «Το πορτρέτο ενός γάμου» : συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα (ακούστε ένα απόσπασμα)

https://external.webstorage.gr/mmimages/image/60/34/96/53/9786180148749-800x800.jpg

Μάγκι Ο’ Φάρελ: «Το πορτρέτο ενός γάμου» «Να ένα βιβλίο!», με τον Κώστα Κατσουλάρη


Τη βραβευμένη Ιρλανδή τη γνωρίσαμε με το υποβλητικό «Άμνετ», όπου με αφορμή τον πρόωρα χαμένο γιο του Σαίξπηρ φιλοτέχνησε ένα συγκινητικό πορτρέτο της γυναίκας του, Αν Χάθαγουεϊ. 

Κι εδώ, την ίδια περίπου εποχή, αλλά στην Ιταλία, παρά τη ζοφερή ατμόσφαιρα που υποβάλλει η σταδιακή επίγνωση ότι η ηρωίδα δεν θα έχει καλό τέλος στα χέρια του αδίστακτου Δούκα, έχουμε τον ολοζώντανο χαρακτήρα μιας κοπέλας που επικοινωνεί βαθιά με τα ζώα. 

Μυθιστόρημα για τη σκληρή μοίρα των γυναικών, που συνομιλεί πολλαπλώς με την εποχή μας. 

Αποσπάσματα διαβάζει η Γωγώ Μπρέμπου.

---------------------

Χειμώνας του 1561. Η Λουκρητία, η Δούκισσα της Φεράρα, καλείται να συνοδεύσει τον σύζυγό της, τον Αλφόνσο, σε μια αναπάντεχη επίσκεψη σε μια εξοχική βίλα. Όταν κάθονται για δείπνο, η Λουκρητία αντιλαμβάνεται ότι ο Αλφόνσο την οδήγησε σε αυτή τη βίλα έχοντας κακό σκοπό. Σχεδιάζει να τη σκοτώσει.
Η Δούκισσα είναι μόλις δεκαέξι ετών και έχει περάσει τη ζωή της κλεισμένη σε ένα μεγαλοπρεπές παλάτσο της Φλωρεντίας. Στην απομακρυσμένη αυτή βίλα είναι στο έλεος του ολοένα και πιο απρόβλεπτου συζύγου της.

 Τι μπορεί να κάνει η Λουκρητία με αυτή την ξαφνική συνειδητοποίηση; Έχει καμία τύχη απέναντι στον Αλφόνσο, που διαφεντεύει ολόκληρη επικράτεια και διαθέτει στρατιωτική εκπαίδευση; 

Πώς μπορεί να διασφαλίσει ότι θα επιβιώσει;

 

22 min

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ: Ντράπηκαν και τα μπάζα…

  Γιώργος Φλωρίδης: Μπάζα Γράφει ο  Γιώργος Λακόπουλος Ο Γιώργος Φλωρίδης, με κουλτούρα χούλιγκαν, συντονίστηκε με τον Βορίδη σε σχέση με...