Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2007

Josef Goebbels : Ο άνθρωπος που έκανε την προπαγάνδα επιστήμη.


Η "αγία" οικογένεια. Ο Γιόζεφ και η Μάγδα με τα έξι
παιδιά τους και το γιο της Μάγδας από τον πρώτο γάμο της.
Τα αθώα ανήλικα "φυγαδεύτηκαν" στον άλλο κόσμο
από τους φανατικούς γονείς τους , για να μην πέσουν στα χέρια των συμμάχων.

Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1897. Σπούδασε γερμανική λογοτεχνία στη Χαϊδελβέργη και αναγορεύτηκε διδάκτωρ σε νεαρή ηλικία. Φιλοδοξούσε να γίνει συγγραφέας , ώσπου γνώρισε το Χίτλερ, γοητεύθηκε από αυτόν και έγινε το δεξί του χέρι σε θέματα επικοινωνίας και προβολής των ναζιστικών ιδεών. Μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ναζί δημιούργησε το Υπουργείο Προπαγάνδας και κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να μετατρέψει έναν ολόκληρο λαό σε αγέλη άγριων θηρίων που διψούσαν για αίμα. Το απόσπασμα από τα γερμανικά επίκαιρα του 1945 δίνει μια εικόνα από την αδιαφιλονίκητη γοητεία που ασκούσε στις μάζες το νευρωτικό ανθρωπάκι με τον παραληρηματικό του λόγο.
Προσέξτε στα πρόσωπα του ακροατηρίου του την προσδοκία της νίκης που φεγγοβολά στα μάτια τους.
Ενώ το σύμπαν έχει καταρρεύσει γύρω τους και οι σύμμαχοι είναι σε απόσταση αναπνοής από το Βερολίνο, αυτοί επιδοκιμάζουν τα παραμύθια του ψυχοπαθούς ρήτορα περί τελικής νίκης της Γερμανίας.
Το τέρας αυτό λίγες βδομάδες αργότερα ( 1 Μαΐου) θα αυτοκτονήσει μαζί με τη γυναίκα του στο καταφύγιο της Καγκελαρίας, αφού δολοφονήσουν πρώτα εν ψυχρώ με δηλητήριο τα έξι παιδιά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)