Σάββατο, Ιανουαρίου 13, 2007

Οι αναιδέστατοι...

Κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ αρνητικής πρωτοτυπίας.
Ετοιμάζονται μάλιστα να μπουν και στο βιβλίο Γκίνες.
Ο λόγος περί των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων. Των ιδιωτικών , να εξηγούμαστε.
Διαρκούν μία ώρα και εξαντλούν τα πέμπτα έκτα της με ένα "φλέγον" θέμα, το καρτέλ
στο γάλα, για παράδειγμα, ή τις λίστες των επώνυμων φυγόστρατων, να μη μιλήσουμε
για βιασμούς γραιών και νηπίων ή εικόνες που κλαίνε και σώματα μοναχών που δε λιώνουν στον τάφο τους.
Το τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων μεταφορικώς...

Βεβαίως τα ιρακινά, τα παλαιστινιακά, τα οικολογικά, τα πολιτιστικά, τα εκπαιδευτικά είναι τόσο ασήμαντα , που δεν κάνουν τον κόπο ούτε στα "ψιλά" να τα αναφέρουν, αν φυσικά δεν έχουν κάτι "τρανταχτό" να δώσουν, αυτό το "κάτι" που θα καθηλώσει με την τρομο-σεξο-βρομολαγνεία του τον τηλεθεατή.Μέση τηλεθεατής υποφέρουσα από στομαχικές διαταραχές
λόγω τροφικής δηλητηρίασης ειδησεογραφικού τύπου.

Οι Διευθυντές λοιπόν Ειδήσεων των καναλιών αυτών το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επιλέξουν την "είδηση της ημέρας" και να δώσουν την εντολή: " Αυτό θα δώσουμε σήμερα, εκείνο θα το κόψουμε!".

Διευθυντής ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού.

Από κει και πέρα επιστρατεύονται ένα σωρό άνθρωποι με μοναδικό στόχο να "γεμίσουν" το δελτίο, που πρέπει να τα έχει όλα: πολιτικούς μαϊντανούς, επώνυμους δικηγόρους, ειδικούς επί παντός θέματος, θύτες και θύματα, συγγενείς και φίλους των θυτών και των θυμάτων, σχετικούς και άσχετους περαστικούς, αστρολόγους και καφετζούδες, δραματοποιημένα ρεπορτάζ με μουσικές θρίλερ, σκυλιά που γαυγίζουν, αλλόφρονες γάτες με τρίχες όρθιες απ' την τρομάρα , πόδια που ξύνουν ανατριχιαστικά το πλακόστρωτο , καθώς πλησιάζουν το ανύποπτο θύμα...
Παρουσιαστής , τρόπος του λέγειν, των σαπουνοπεροειδήσεων είναι ένας πρωτοκλασάτος "δημοσιογράφος" , που καμώνεται σοβαροφανώς πως κατανέμει το λόγο σε διαφόρους τύπους , οι οποίοι αρχικά μάς θωρούν ακίνητοι μέσα από τη χωρισμένη σε τετράγωνα κουτάκια οθόνη και μετά ζωντανεύουν με μια ζωντάνια όλως ανησυχητική, διότι ερχόμεθα επί του θέματος, που συνήθως είναι "η μητέρα όλων των σκανδάλων" και πρέπει να δικαιολογήσουν το παντεσπάνι τους.

Δημοφιλής παρουσιαστής και γνωστός "παραθυράκιας" δελτίου ειδήσεων.

Επί μία ώρα λοιπόν γίνεται επί της οθόνης η γνωστή στα πέριξ λαϊκή ρήσις "της εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα", όπου ομιλούντες ακατασχέτως κανείς δεν ακούει κανένα και όλοι στολίζουν όλους με τα κοινόχρηστα κοσμητικά επίθετα πουλημένος , αχρείος και φαύλος ή απειλούν θεούς και ανθρώπους με μηνύσεις που θα τους χώσουν ισοβίως στη φυλακή.
Εκείνο όμως που πάνω απ' όλα περισσεύει σ' όλη αυτήν την καθημερινή ιλαροτραγωδία των δήθεν συνομιλιών μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων είναι το απύθμενο θράσος που διαθέτουν όλοι αυτοί οι εκλεκτοί "κύριοι" που καμώνονται ότι μιλούν εξ ονόματός μας, η προπετής αγένειά τους προς σεβάσμιους ανθρώπους, λαϊκούς , επιστήμονες , καλλιτέχνες, αδιάφορο.
Οι αναιδέστατοι έχουν κατακυριεύσει το τηλεοπτικό μας τοπίο, αδολεσχούν και ασχημονούν ασυστόλως . Οι αναιδέστατοι που συμπεριφέρονται σαν πιτ μπουλ και δαγκώνουν άδιακρίτως , προς χάριν της ακροαματικότητας.

Ονειρεύομαι κάποια μέρα , την ώρα που θα "πέφτουν" οι τίτλοι της έναρξης των πανάθλιων σόου τους, όλοι εμείς να έχουμε κλειστούς τους δέκτες μας και να απολαμβάνουμε τη μουσικούλα μας από το ραδιόφωνο ή να διαβάζουμε την εφημεριδούλα μας πίνοντας το τσιπουράκι μας ( το άγιο τσιπουράκι κι όχι το κοριοζούμι με το όνομα ουίσκι). Να δούμε τότε τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι "δημοσιογράφοι της μεγάλης των λυσσασμένων σχολής" . Θα σκάσουν ή δε θα σκάσουν απ' το κακό τους;

Θανατολάγνος ρεπόρτερ τηλεοπτικού σταθμού,
τρέχει πίσω από την είδηση της ημέρας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...