Παρασκευή, Μαΐου 31, 2024

Museum of the Future Πλήρης περιήγηση στο Ντουμπάι - Το «πιο όμορφο μουσείο στον κόσμο». Το επισκεπτόμαστε εικονικά , χωρίς να ξεχνούμε όμως τα ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως των μουσουλμάνων γυναικών , που καταπατούνται στη χώρα αυτή

Ας ρίξουμε μια ματιά στο Μουσείο του Μέλλοντος, ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στο Ντουμπάι που άνοιξε άνοιξε τις πύλες του πριν από δύο χρόνια.https://lh3.googleusercontent.com/p/AF1QipPi6PKrsUsW6kb682hUdpxyVMENkasOhk4CRUtG=s1360-w1360-h1020

■Πληροφορίες
Όνομα: Μουσείο του Μέλλοντος
Ιδρύθηκε: 22 Φεβρουαρίου 2022
Τοποθεσία: Sheikh Zayed Road, Trade Center 2, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ιδρυτής: Dubai Future Foundation
Αρχιτέκτονας: Killa Design, Buro Happold
Τιμή: Standard Pass 149 AED, Pioneer Pass 399 AED
Ώρες λειτουργίας: 9:30 π.μ. έως 9:00 μ.μ. (Διαφέρει ανάλογα με την εποχή)
Πρόσβαση: 5 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Dubai Metro Red Line EMIRATES TOWERS
Ιστοσελίδα: https://museumofthefuture.ae/ja

■Περίληψη
Το Μουσείο του Μέλλοντος (αραβικά: متحف المستقبل) άνοιξε στις 22 Φεβρουαρίου 2022 στην οικονομική περιοχή του Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είναι ένα ορόσημο με μια καινοτόμο και φουτουριστική ιδεολογία. Είναι ένα κτήριο σε σχήμα τόρου με παράθυρα σε σχήμα ποίημα για το μέλλον που έγραψε ο Αντιπρόεδρος και Πρωθυπουργός Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ.

Στις 3 Φεβρουαρίου 2023, το κτίριο έλαβε την πιστοποίηση LEED Platinum για περιβαλλοντική αξιολόγηση.

Στόχος του μουσείου είναι να κοιτάξει πρώτα το μέλλον και όχι το παρελθόν. Τα πάντα στο μουσείο προβλέπεται να είναι το 2071.

■Εμφάνιση
Το κτίριο έχει ύψος 225 πόδια (77 μέτρα) και έχει έκταση 30.548 τετραγωνικά πόδια.

Το εξωτερικό του κτιρίου αποτελείται από παράθυρα που σχηματίζουν αραβικά αποσπάσματα από τον ηγεμόνα του Ντουμπάι για το μέλλον του εμιράτου. Οι φράσεις που γράφτηκαν στο Dubai Future Museum είναι τρία αποσπάσματα από τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, Αντιπρόεδρο και Πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Δεν θα ζήσουμε για εκατοντάδες χρόνια, αλλά τα προϊόντα της δημιουργικότητάς μας μπορούν να αφήσουν μια κληρονομιά πολύ αφότου έχουμε φύγει».

«Το μέλλον θα είναι για εκείνους που θα μπορούν να το φανταστούν, να το σχεδιάσουν και να το χτίσουν, το μέλλον δεν περιμένει, το μέλλον μπορεί να σχεδιαστεί και να χτιστεί σήμερα».

«Το μυστικό της ανανέωσης της ζωής, της ανάπτυξης του πολιτισμού και της προόδου της ανθρωπότητας είναι με μια λέξη: η καινοτομία».

Τα χαραγμένα αποσπάσματα με αραβική καλλιγραφία στο Μουσείο του Μέλλοντος στο Ντουμπάι είναι γραμμένα από τον καλλιτέχνη από τα Εμιράτα Matar Bin Lahej.

Αυτό το κέλυφος σε σχήμα τόρου βρίσκεται στην κορυφή του κτιρίου και περιλαμβάνει 1.024 επιβραδυντικά σύνθετα πάνελ επενδυμένα από ανοξείδωτο χάλυβα και καθένα από τα οποία έχει ένα μοναδικό τρισδιάστατο σχήμα για τη δημιουργία της αραβικής γραφής.

Οι Killa Design και Buro Happold ανέπτυξαν νέα εργαλεία παραμετρικής σχεδίασης και μοντελοποίησης πληροφοριών κτιρίου (BIM), συμπεριλαμβανομένου ενός αλγόριθμου ανάπτυξης που χρησιμοποιεί ψηφιακά μέσα για την ανάπτυξη της εσωτερικής χαλύβδινης δομής. Η Danem Engineering Works ήταν ένας από τους εργολάβους μεταλλικών κατασκευών για το έργο.

■Χάρτης ορόφου
Ως μέρος της εμπειρίας, το Μουσείο του Μέλλοντος θα ταξιδέψει τους επισκέπτες στο έτος 2071. Το μουσείο έχει συνολικά επτά ορόφους, πέντε από τους οποίους είναι αφιερωμένοι σε εκθέματα με διαφορετικά θέματα. Το ταξίδι του επισκέπτη ξεκινά στον πέμπτο όροφο του και καθοδηγεί τους επισκέπτες όροφο προς όροφο.

5ος Όροφος - Orbital Space Station (OSS) Hope
4ος Όροφος - Ινστιτούτο HEAL
3ος όροφος - Al Waha
2ος Όροφος - Αύριο, Σήμερα
1ος Όροφος - Μελλοντικοί Ήρωες

■Πίνακας περιεχομένων
00:00 Καλωσορίσατε στο Μουσείο του Μέλλοντος του Ντουμπάι
00:28 Εξωτερικό
01:06 Πρόσβαση/Είσοδος
03:06 Τιμή εισιτηρίου/είσοδος
04:01 5ος όροφος - Orbital Space Station (OSS) Hope
11:30 4ος όροφος - Ινστιτούτο HEAL
17:58 3ος όροφος - Al Waha
22:27 2ος όροφος - Αύριο, Σήμερα
37:43 Παρατηρητήριο
39:13 1ος όροφος - Future Heroes
41:08 Εστιατόριο
42:04 Κατάστημα με σουβενίρ
45:55 Ξενοδοχείο απευθείας με το Μουσείο του Μέλλοντος
47:07 Εξωτερικό και εσωτερικό τη νύχτα
48:35 Πρωί
51:35 Σας ευχαριστώ που παρακολουθήσατε

Δεν υπάρχουν σχόλια: