Δευτέρα, Μαΐου 20, 2024

Νέα Αριστερά: Να μη γίνουν οι εννέα επιζήσαντες της Πύλου αποδιοπομπαίοι τράγοι

 

Νέα Αριστερά: Να μη γίνουν οι εννέα επιζήσαντες της Πύλου αποδιοπομπαίοι τράγοι

efsyn.gr


https://www.efsyn.gr/sites/default/files/styles/default/public/2024-05/%CE%91%CF%86%CE%AF%CF%83%CE%B1%20%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1.jpeg.webp?itok=xnL216qd 
Η Αφίσα της Νέας Αριστεράς που καλεί σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους εννέα επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους εννέα επιζήσαντες του ναυαγίου της Πύλου που δικάζονται την Τρίτη στην Καλαμάτα, μεταξύ άλλων για πρόκληση ναυαγίου και διακίνηση, οργανώνει το «Δίκτυο για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες» της Νέας Αριστεράς. 

Το Δίκτυο καλεί το βράδυ της Δευτέρας στις οκτώ, στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου στον Πειραιά (Καραΐσκου 104) στην προβολή του ντοκιμαντέρ «142 χρόνια» του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου. 

 Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τις βαρύτατες και αστήρικτες κατηγορίες για τις οποίες καταδικάζονται στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες που κατηγορούνται σαν διακινητές, τη στιγμή που είναι και οι ίδιοι θύματα των δικτύων διακίνησης και έρχονται στη χώρα μας για να ζητήσουν άσυλο.

Η Νέα Αριστερά καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργανώνεται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας (Ψαρών 26, Καλαμάτα) το πρωί της Τρίτης στις εννέα.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

Ένα σχεδόν χρόνο μετά το Ναυάγιο της Πύλου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 600 άνθρωποι, από παραλείψεις και ενέργειες των Ελληνικών αρχών, η διαδικασία για την απόδοση ευθυνών ενώπιον του Ναυτοδικείου Πειραιά καρκινοβατεί.

Αντίθετα, η δίκη για τους εννέα φερόμενους ως διακινητές, ξεκινάει στο Εφετείο Καλαμάτας στις 21/5/2024.

Ως Νέα Αριστερά, θα είμαστε εκεί και θα ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές των οργανώσεων δικαιωμάτων του ανθρώπου, των συνηγόρων και των εννέα Αιγύπτιων

κατηγορούμενων που διεκδικούν να μην μετατραπούν σε «αποδιοπομπαίους τράγους» του μεγαλύτερου, εδώ και δεκαετίες, εγκλήματος που έλαβε χώρα στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών.

Κι αυτό, γιατί φοβόμαστε ότι αυτή η δίκη σκοπό έχει την συγκάλυψη των ευθυνών των Ελληνικών αρχών.

Την προηγούμενη μέρα 20/5/2024 και ώρα 20.00, θα είμαστε στον Πειραιά στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου, στην προβολή του ντοκιμαντέρ «142 χρόνια» του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, που σκοπό έχει να καταδείξει τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονται από τις Ελληνικές αρχές, πρόσφυγες και μετανάστες που κατηγορούνται ως διακινητές, όντας οι ίδιοι διακινούμενοι των σαπιοκάραβων με τα οποία επιχειρούν να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη.

Καλούμε κάθε αλληλέγγυο και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να συμμετέχει στις δράσεις αυτές, καθώς το Ναυάγιο της Πύλου ήταν η τραγική κατάληξη μιας σειράς

εγκληματικών πολιτικών αποτροπής και επαναπροωθήσεων τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μαχόμαστε για την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους των πολιτικών αυτών που έχουν οδηγήσει σε ναυάγια και εγκαταλείψεις χιλιάδων ανθρώπων στη θάλασσα όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε Ελλάδα και όλη τη Μεσόγειο.

Μαχόμαστε για την προστασία των προσφύγων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της αξιοπρέπειάς μας.

Θα είμαστε:

Δευτέρα 20/5/2024, ώρα 20.00 στον Πειραϊκό Σύνδεσμο (οδός Καραΐσκου 104, Πειραιάς )

Τρίτη 21/5/2024 ώρα 09.00, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας (οδός Ψαρών 26)


Δεν υπάρχουν σχόλια: