Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024

Πέντε ολόφρεσκα θρίλερ και αστυνομικά

 


Πέντε θρίλερ και αστυνομικά από τις εκδόσεις Μίνωας



thriller

Θαμμένα οικογενειακά μυστικά, μια μητέρα φόνισσα, μια παράξενη οργάνωση που δρα στα κρυφά, ανεξιχνίαστοι φόνοι και ένας σκληρός κατά συρροή δολοφόνος. Πέντε μυθιστορήματα από τις εκδόσεις Μίνωας που ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Κεντρική εικόνα: από την ταινία «Follow me». 

Γράφει ο Λεωνίδας Καλούσης

Γραμμένα κυρίως από Έλληνες συγγραφείς, χωρίς να λείπει η... ξένη υπογραφή. Δημιουργημένα λέξη-λέξη με σκοπό να ανεβάσουν την αδρεναλίνη μας, να μας φτάσουν ακόμη και στα όρια των αντοχών μας, αλλά και να οξύνουν την παρατηρικότητά μας (έτσι ώστε να βρούμε τον δολοφόνο πιο νωρίς από το τέλος).

Τα θρίλερ και τα αστυνομικά μυθιστορήματα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Μίνωας είναι φτιαγμένα για τους λάτρεις του είδους που είναι πολλοί στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως πιστοί.

Ο τελευταίος κρίκος, Ευαγγελία Ευσταθίου

Η Ευαγγελία Ευσταθίου στο νέο της μυθιστόρημα Ο τελευταίος κρίκος μάς μεταφέρει στη Χίο και συγκεκριμένα σε ένα ποτάμι όπου κείτεται ένα σκελετωμένο πτώμα. Στον καρπό του πτώματος είναι δεμένη μια χειρόγραφη διαθήκη.

minoas eustathiou o teleutaios krikos

Η Άννα και ο Μάξιμος, μια πρώην κλέφτρα και ένας ισχυρός εφοπλιστής άγνωστοι μεταξύ τους, απόγονοι δύο σπουδαίων οικογενειών που ξεκληρίστηκαν μυστηριωδώς δεκαετίες πριν, καλούνται να βρουν απαντήσεις στον γρίφο της διαθήκης που τους όρισε συγκληρονόμους και να λύσουν το μυστήριο της καταγωγής τους.

Καθώς προχωράει, όμως, η ιστορία και καθώς πξετυλίγεται το κουβάρι της αλήθειας, αποδεικνύεται πως τίποτα δεν είναι όπως φαινόταν. Η Άννα, με το χάρισμα να βλέπει εικόνες από το παρελθόν, είναι η μόνη που μπορεί να συμπληρώσει τα τελευταία κομμάτια του παζλ φανερώνοντας όλα τα κρυμμένα μυστικά της οικογένειας.

Η κόρη της λήθης, Ελευθερία Μεταξά

Η Αναστασία Στεφάνου, μια νέα γυναίκα, που θέλει να αποκαταστήσει το όνομα του πατέρα της που βρίσκεται στη φυλακή, είναι η πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος της Ελευθαρίας Μεταξά Η κόρη της λήθης.

minoas metaxa h korh thw lithis

Με πρόφαση τη συμμετοχή της στη διάνοιξη του Σπηλαίου των Λιμνών, η Αναστασία Στεφάνου επιστρέφει στην Κλειτορία ως Νατάσα Βάλβη.

Πραγματικός σκοπός της είναι να ανακαλύψει τον άνθρωπο που δολοφόνησε πριν από χρόνια τη νεαρή Ιωάννα και να αποκαταστήσει το όνομα του πατέρα της, που καταδικάστηκε άδικα για τον φόνο και αυτοκτόνησε στη φυλακή.

Ενόσω βρίσκεται στηο Σπήλαιο των Λιμών διαπράττονται δύο φόνοι, ενώ στον αστυνόμο Ρήγα φτάνει ένα σημείωμα που ενοχοποιεί την Αναστασία και το οποίο λέει: «Η κόρη του φονιά είναι εδώ». Θα καταφέρει, άραγε, η Αναστασία/Νατάσα να φτάσει στην αλήθεια και να αποδώσει δικαιοσύνη ή το μυστικό θα μείνει για πάντα θαμμένο στο Σπήλαιο των Λιμνών;

Οιμωγή, Στέφανος Αλεξιάδης

Όχι δεν είναι τυπικό θρίλερ, αλλά μπορεί να διαβαστεί ως τέτοιο λόγω του τρόπου που έχει γραφτεί και του ρυθμού που έχει το μυθιστόρημα.

minoas alexiadis oimogh

Πρόκειται για το μυθιστόρημα του Στέφανου Αλεξιάδη Οιμωγή. Ο τίτλος από μόνος του είναι δηλωτικός, καθώς οιμωγή σημαίνει κραυγή. Εν προκειμένω, στο μυθιστόρημα η κραυγή αυτή είναι εκκωφαντική.

Στο βιβλίο «κυκλοφορεί» ένας θάνατος που κάνει όλα τα στόματα να κλείνουν. Οι ήρωες προσπαθούν να ξεχάσουν το παρελθόν τους, να το κρύψουν, την ίδια στιγμή που αρνούνται να ζήσουν το παρόν και να ονειρευρτούν ένα κάποιο μέλλον.

Μπορεί, λοιπόν, μια μάνα να σκοτώσει; Κι αν το κάνει παύει να θεωρείται μάνα; Τι γίνεται όταν πρέπει να διαχειριστεί ένα ιδιαίτερο παιδί;

Οι μύστες, Έλενα Κοδρέλλα

Οι Μύστες, το μυθιστόρημα της Έλενας Κορδέλλα είναι μια οργάνωση που υπηρετεί τον μαθηματικά ορισμένο κανόνα της Χρυσής Τομής.

minoas kordella oi mystes

Έχει καταφέρει να αναδυθεί από την αφάνεια για να αποδώσει τιμωρία ανάλογη του εγκλήματος. Όρια δεν υπάρχουν γι' αυτή. Ούτε νόμοι και κανόνες. Τα μέλη της οργάνωσης υπακούν μόνο σε όσους επιλέγουν να θέσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους.

Από την άλλη, όμως, ο Δημήτρης Χατζηλαδάς, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, θα κληθεί να διεισδύσει στην οργάνωση με σκοπό να την εξαρθρώσει.

Ο κύκλος, Μπερνάρ Μινιέ (μτφρ. Χριστίνα Μανιάτη)

Ο επιθεωρητής Μαρτέν Σερβάζ που έχει εμφανιστεί και σε προηγούμενα βιβλία του Μπερνάρ Μινιέ, επιστρέφει τώρα στο μυθιστόρημα Ο κύκλος (μτφρ. Χριστίνα Μανιάτη).

minoas minier o kyklos

Ο Σερβάζ λαμβάνει ένα μυστηριώδες μέιλ που μπορεί να σημαίνει την επιστροφή του πιο σκληρού κατά συρροή δολοφόνου που ακούει στο όνομα Χίρτμαν.

Εντωμεταξύ, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, μια καθηγήτρια κλασικών σπουδών δολοφονείται και ένας εκτροφέας σκύλων κατασπαράζεται από τα ίδια του τα ζώα. Τι συμβαίνει, άραγε, στο Μαρσάκ και σ' αυτόν τον Κύκλο σπουδαστών που αποτελούν την ελίτ της περιοχής;

Με τη βοήθεια των στενών συνεργατών του, ο επιθεωρητής θα ανακαλύψει την ύπαρξη ενός μακάβριου παιχνιδιού και θα ανοίξει ξανά φρικτές πληγές. Θα χρειαστεί επίσης να προστατεύσει αυτούς που αγαπάει, ξεκινώντας από την κόρη του Μαργκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: